Skocz do zawartości

Nasze zestawy sandaczowe

zander69

Rekomendowane odpowiedzi

mój zestaw wędka kupiona w tamtym roku zobaczymy ile posłuży czy coś mocniejszego grama-turowo nie będzie trzeba brać:

-Fenwick Aetos II 213cm - AET70M-FS-2

- Shimano STELLA C3000   14`  ( Stella do szczupakówki i sandaczówki w sam raz)

- plecnionka   Daiwa Jbraid  x8   JxBraid

łowię głównie zaporówki Dolnegośląska.

Edytowane przez fubu08

• 4 tygodnie później...

Przypadkiem kupiłem flash Zander 220 do 28g z korkiem. Sztywna palą , że szok :o. Jakby ktoś miał np coś do 22g to mogę się zamienić :)

flash zander do 22 to też "sztywna pała", więc szukaj czegoś innego ;). To typowa sandaczówka do agresywnego podbijania wabików. Bardziej finezyjna jest kamisori zander. Mam do 18g w jednoskładzie jest szybka, ale nie jest sztywną pałą, a koguta czy jiga w granicach 20g bez żadnego ale podbija. Cięższymi nie próbowałem bo łowię z brzegu na jeziorze, ale zapas jeszcze miała.

Edytowane przez wilczybilet
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Obecnie łowię sandacze na dwa zestawy.

Mikado Kamisori Zander 2,40 cw do 28 gramòw, Spro Red Arc 10400, Shimano Kairiki Mantis Green 0,12 - ogarniam nim sandacze z łòdki, jak ròwnież dostępne brzegi jeziorowe. Kolejny to Dragon Guide Select Thrill 2,95 cw 10-35 gramòw, Shimano Biomaster 4000, Dragon HMX8 Forte 0,16. Ten z kolei pomaga łowić z brzegu jezior jak i na Wiśle.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Marek_86

• 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Niezwykła lekkość połączona z dużą mocą a na szczycie elektryczna czuła szczytówka :)

Taki właśnie jest Black Chrome, troszkę mało popularny  na jerku.

.......no i nie wspomnę o Krysi przykręconej do tego kija. :D

Edytowane przez Artek
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Na moim pokładzie w temacie "Sandacz" :

Fenwick Aetos A701MHFS 7'0 Medium Heavy 3/8-1 oz, 10-17 Lb + Shimano Stella 2500s  ;)

Fenwick World Class WC68M-XFS 6'8 Medium-Extra Fast 1/4-5/8 oz, 6-12 Lb ;)  + Shimano Biomaster 2500fb :D

Kraag XF 6'6 6-11 Lb, 5-18 g  BB Custom Rods   :wub: + Shimano Calcutta Conqest 101 DC  :wub:

Do nie dawna, Inazuma Flash Zander do 22g,kręcioł Mikado Black Stone                                                                                                             Teraz nowy nabytek, st kroix Mojo Bass MJS 71MF2 ,6-12LB,kołowrotek Spro red arc 10400 ,pletka 0,16 Mikado x Plode

Edytowane przez delux64