Skocz do zawartości

Nasze zestawy sandaczowe

zander69

Rekomendowane odpowiedzi

siemka, łowi ktoś spinningiem Dragon Sicario ML 198cm, do 15g. cw.? czy jest ktoś w stanie napisać jak się sprawuje?

Nie ma takiej wędki, jeżeli chcesz poznać opinie o MIKADO Sicario ML to polecam poczytać wątek o wędkach Mikado.

http://jerkbait.pl/topic/51955-wędki-mikado/page-71

Edytowane przez Ostry

• 2 tygodnie później...
  • 2 lata później...

A co byście polecili z wędek na sandały z cv powyżej 45g łowię w głębokiej rzece i często używam główek 30g+

Zestaw jaki mam dziś to Daiwa crosfire 2.70 cv 20-60 ale to tyka sztywna bardzo i nie widać podbić + Spro red arc 1400

Podłączam się pod pytanie. Mam dwa kije o realnym cw ok uncji ale szukam czegoś co podbije 35 gr i 4 cale gumy i jest "hotshotowate" mój budżet to max 1000 zł. W grę wchodzą oczywiście używane customy.

Jakiś czas temu szukałem podobnego kija chodziła mi po głowie Xzoga shitenno. Obecnie jest na giełdzie, sam bym się skusił ale w tym roku już poszalałem z zakupami i muszę się wstrzymać z następnymi, chociaż do nowego roku  :D  http://jerkbait.pl/topic/162201-blass-xf-oraz-xzoga-shitenno/

Pozwólcie że teraz ja pochwalę się moim zestawem:

- kołowrotek Shimano stradic fl 4000, 5,3:1. Zamieniłem w nim wszystkie tulelki na łożyska ezo zz. Pod szpula, na pinionie, ślimaku, w korbie, pod pinionem bo oryginalne łożysko było podgięte od nowości. Przesmarowałem smarem permalube shimano i oliwką na osi.

- wedka Mistrall sicata pro zander 2,3m 10-35g wyrzutu, akcja fast. Mega czuła i lekka wędka. Lepsza od mojego avida, którego zastąpiłem Mistralem.

- plecionka konger braider x8, średnica 0,12mm. Bardzo dobry stosunek cena/jakość. Gładka i wytrzymała, nie szumi i słabo chłonie wodę przez co nie zmienia średnicy podczas łowienia.

Życzę wszystkim pobicia swoich rekordów w tym sezonie :-)