Skocz do zawartości

Nasze zestawy sandaczowe

zander69

Rekomendowane odpowiedzi

Widze , że większosć osób łowi na cienkie plecionki .Osobiscie rzadko schodze poniżej 0,14 mm lecz są to plecionki z średniej półki cenowej .Mam pytanko czy róznica pomiedzy japońską plecionką varivas 1.0 PE a np.power pro 10lb jest tak duża ? Warto zainwetować w jakąś plecionke made in japan ?

Edytowane przez zander69
  • Like 1

Ja np nie trawię PP. Jest za sztywna i wydaje się być przegrubiona (mimo całej propagandy). Znajomy używa takich do karpiowania...

Bierzesz Varivasa czy Daiwe 8splotów i z miejsca nie chcesz nawet myśleć o PP. Jeśli Varivas zrobi dobrą kampanię to HG wygryzie zwykłe PP z rynku :)

• Like 1

Germina-pełen szklak z c.w.do 50g(kto nie pamięta tego to wyrób z dawnego DDR).Do tego młynek Delfin w rozm.ok.5000(to z kolei hit z dawnegoCCCP).Do tego żyłka 0,45mm tzw.tęczówka ze Stilon Gorzów(w chwili obecnej nieosiągalna).Ten zestaw ma u mnie dożywocie.Aż boję się pomyśleć co będzie,gdy go zabraknie.Zapas to TBS68mxf+Zauber 3000+PeeWee chyba 12lb.Lżej to LXS610mlxf+Zauber 2000+PeeWee 6lb.Jak już zaznaczyłem te dwa kije z STCROIX to zapas.Nie lubię po prostu wyróżniać się na tle moich kolegów.Wodom Cześć i Chwała.

• Like 5

LXS70MHF

Stella 4000FI

PowerStrike 10lbs

Poza plecionka wszystko to nabytki z tej zimy, zobaczymy w czerwcu jak spiszą sie w boju. Ten zestaw jest wyrazem sprzetomanii rozwiniętej przez czytanie jerka wieczorami ;)

To się nazywa odwaga!Przyznanie się do sprzętomanii-no,no.Brawo.

Bardzo głośno kolega ma na tej Xtremie z Power Strike 10LB :) Być może to kwestia zbrojenia ale na tych kijach jest bardzo głośno nawet na Varivas.

Umnie było LXS70MHF + Turek Z2500C na zmianę z Millennium 4000SS.

W tym sezonie będzie trochę lżej w ręku i obsłudze glowek czyli

LEC68MXF + Steez SV 6.3

Linka Varivas 1.2

Bardzo głośno kolega ma na tej Xtremie z Power Strike 10LB :) Być może to kwestia zbrojenia ale na tych kijach jest bardzo głośno nawet na Varivas.

LEC68MXF + Steez SV 6.3

Linka Varivas 1.2

Małe pytanko.Xtrem fabryczny czy ręcznie zbrojony na fabrycznym blanku?

• Like 1

Batson rx6 - daiwa steez 2506

MHX MB784 - daiwa tatula

Loomis 821S/6'10"  

FASS 7012-1 nano

X-zoga BB-X 4kg - Stella 4000

ATC MB704 - certate 3000

ATC IMB 703 Airty 3012

AVID / AVS69mxf - fuego 2500

LTWS68mxf - exsence 4000

Batson xmb 785 - exceler 2500

SLXF 7610-1

Więcej grzechów nie pamiętam :D

• Like 4

Germina-pełen szklak z c.w.do 50g(kto nie pamięta tego to wyrób z dawnego DDR).Do tego młynek Delfin w rozm.ok.5000(to z kolei hit z dawnegoCCCP).Do tego żyłka 0,45mm tzw.tęczówka ze Stilon Gorzów(w chwili obecnej nieosiągalna).Ten zestaw ma u mnie dożywocie.Aż boję się pomyśleć co będzie,gdy go zabraknie.Zapas to TBS68mxf+Zauber 3000+PeeWee chyba 12lb.Lżej to LXS610mlxf+Zauber 2000+PeeWee 6lb.Jak już zaznaczyłem te dwa kije z STCROIX to zapas.Nie lubię po prostu wyróżniać się na tle moich kolegów.Wodom Cześć i Chwała.

Haha Teraz to juz raczej z tą Germina mógłbys sie bardziej wyróznić niz tymi zapasami ;)

Ps...dzięki Germinie niezle sobie wyćwiczyłem nadgarstek  za początków spinningowania :D i do tego te żyły 0,35  :lol: ...........i pomyśleć że ryby wtedy lepiej brały niż teraz !

Edytowane przez Greg #2

LEC68MXF + Steez SV 6.3

Linka Varivas 1.2

Faktycznie jest głośno, a do tego klikanie przelotek. Póki co ciesz sie bo kupiłem wymarzony rok temu zestaw