Skocz do zawartości

[Artykuł] Echo dna rzeki

joker

Rekomendowane odpowiedzi

Nie spodziewałem się aż tylu wejść na ten artykuł. Raptem w 10 dni blisko 3500 odsłon, do tego duża ilość komentarzy. Tym samym cieszę się z podwójnego sukcesu, debiutu i wyjazdu. Bardzo dziękuję każdej osobie, która uznała, że warto dać głos na ten tekst. :)

Do wyjazdu jeszcze chwila, więc coś się wystruga, kto wie, może będzie kolejny udany debiut, tym razem nowej przynęty :)

• Like 5

• 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...
  • 8 miesięcy temu...

Witam czy ktos jest w posiadaniu badz moze mnie nakierowac na jakies opracowania dotyczace rzek. O co mi dokladnie chodzi? Sa pewne zaleznosci wplywajace na wystepowanie ryb na danych odcinkach rzeki, niektore "bankowki" swieca pustkami natomiast "krok" dalej ryby "wylaza" na brzeg. Co wplywa na to , ze ryby wybieraja pewieni rzeki "gardzac" innym , z natury identycznym.

Ktos prowadzil jakies badania? Nie chodzi mi o konkretna rzeke, chce miec punkt zaczepienia "badajac swoja".

Dzieki.

Sa podane miejsca, gdzie powinny wystepowac drapiezniki, Problem w tym ze ich tam nie ma. Poswiecilem jednemu odcinkowi rzeki (ok 500-700m) sporo czasu, miejsce wymarzone dla ryb. Rozne pory roku, rozne pory dnia i nic. Kawalek dalej z jednego dolka wyjezdzaly, klenie, bolenie i okonie.

Rzeka niemiecka , presja znikoma. Dochodze do wniosku , ze w Polsce latwiej mi sie lowilo :) Owszem mialem mety na niemieckich rzekach, ktore dawaly piekne ryby, ryby o jakich w Polsce nawet nie marzylem. Ryby, byly tam w okreslonych godzinach w okreslonych porach roku. Troche sie pozmienialo. Natomiast jedna rzeka, jest wyjatkowo kaprysna, czasem da fajnie, glownie schodze o kiju . Ot taki jej urok, wiem, ze na niektorych odcinkach sa ryby, duze ryby widzialem je, inny odcinek rzeki, podobny charakter, rzeka milczy. Kocham ja bez wzajemnosci :)

• Dodaj nową pozycję...