Greg1407 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 No kilka serii naprawdę fajnych wypuścili chociażby wyżej wspomniany WCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Ogolnie Konger robi naprawde srednie wedki ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Na targach machałem zielonym Tango II i bardzo mi przypadł do gustu. Porównywałem go do Fishmakera II, ale Konger lepiej mi leżał w łapie. Waga podobna, na sucho ugięcia obu podobne, wykonanie na plus dla Tango i cenowo też wyjdą podobnie. Gdybym miał wybrać z tych dwóch to kupiłbym Tango............i chyba tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irigi Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) A czy miał ktoś w ręku a bedący na rybomanii tą nowość " Konger Streeto XUL 1852 158 cm 0,5-6g " i co to są: przelotki o zredukowanej masie wkładu? Edytowane 17 Lutego 2016 przez irigi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Miałem w ręku i bardzo mi się spodobał, nie potrafię teraz powiedzieć dokładnie jakie miał ugięcie i akcję ale przypadł mi do gustu i to nie z powodu urody bo zupełnie na to nie zwróciłem uwagi. Okoniówka, szybka ale nie pała z wklejką i nie ex-fast, dobre zbrojenie i blank wydaje się niezły a co i jak wyjdzie w praniu, blanki całej serii wydają się podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michumzt Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Ciekawa propozycja tych wędek na ten rok , chyba się skusze na ultra lighta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 FidoAngel - a czy w Twojej ocenie ten Konger Streeto nadawałby się do microjigów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Nie wiem jakie kije preferujesz, jedni łowią krowim ogonem typu Parabellum a inni wklejką. Ten Streeto to szybki kijek z delikatną szczytówką (oczywiście mam na myśli ten najdelikatniejszy model) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Ale streeto to wklejanki czy jednolite blanki?mnie zastanawia ta wersja 2-10g czy da radę glowce 8-10g+ guma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Na takie oceny przyjdzie czas jak ktoś obłowi te kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) A jak z blankiem jednolity czy wklejka? Edytowane 18 Lutego 2016 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/68859-rybomania-pozna%C5%84-2016-12-14022016/page-15#entry1837397 Edytowane 18 Lutego 2016 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Dzięki już wszystko wiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Seria Streeto prezentuje się całkiem nieźle. Niestety wykończenie uchwytu jest jakieś koślawe moim zdaniem. Załączam zdjęcie wstawione przez Remka. Zazwyczaj w zaznaczonym przeze mnie miejscu jest jedynie pierścień w u Kongera pojawia się jeszcze jakaś przejściówka / tuba. Czyżby nie mogli dobrać pierścienia? Co sądzicie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 A moze po prostu chcieli zrobic cos po swojemu, a nie tak jak 'zazwyczaj'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 A moze po prostu chcieli zrobic cos po swojemu, a nie tak jak 'zazwyczaj'? Tez obstawiam ta opcje.Bardziej mnie ciekawi jak uchwyt osadzili na blanku Na jakie rozwiazanie sie zdecydowali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Mi to nie przeszkadza. Jeśli ktoś przykłada uwagę do takich rzeczy to może mu przeszkadzać ale mi nie a może Konger zrobił tak specjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 ... mi to wygląda na próbę wzmocnienia tego dość newralgicznego miejsca - kijek ma być lekki i "cięty", więc pewnie blank jest dość delikatny... rodbuilderem nie jestem, więc mogę się nie znać, ale kiedyś właśnie w tym miejscu strzelił mi kijek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 ... mi to wygląda na próbę wzmocnienia tego dość newralgicznego miejsca - kijek ma być lekki i "cięty", więc pewnie blank jest dość delikatny... rodbuilderem nie jestem, więc mogę się nie znać, ale kiedyś właśnie w tym miejscu strzelił mi kijek... Taka tulejka to zadne wzmocnienie. Jakby mial strzelic w tym miejscu, to czy z tulejka czy bez tulejki, strzeli tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) Ja bym na to wogle nie zwrócił uwagi ,ot poprostu taki pomysł zawsze sie mozna byle czego doczepić Ogólnie im nowsze "seryjniaki" tym wększe udziwnienia tak ja to widzę Edytowane 19 Lutego 2016 przez Greg #2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgodnie z obietnicą, po dzisiejszej wizycie w Kongerze wstawiam kilka fotek nowej serii wędek Streeto: Na zdjęciu Michał Gosztyła, prezentuje dostępne modele Streeto Trochę zbliżeń rękojeści. Wędki są estetycznie wykonane, lekkie, dobrze leżą w ręku. Mi szczególnie przypadł do gustu najlżejszy model - opisany chyba do 6 czy 7 gr. Wypożyczyliśmy go do testowania, tak że wkrótce będę mógł napisać więcej - informacje wrzucę w tym wątku. Na razie podniosłem na nim do góry butelkę 0,5 l wody - kijek pokazał przy tym bardzo ładne ugięcie muszę powiedzieć, myślę ze powinien bardzo dobrze trzymać okonie Pozdrawiam 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Żeby łowiły tak jak wyglądają A możesz powiedzieć coś o najmocniejszym modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Najmocniejszy to już kawał wielkorzecznego kija. Na grubsze łowienie np. boleni. Ale uczciwie powiem że nie poświęciłem mu dużo czasu - z racji moich zainteresowań dwa najlżejsze modele przykuły moją największą uwagę na marginesie - w tym wątku pojawił się temat tulejki wystającej z uchwytu - przekazaliśmy uwage Kongerowi, ma być uwzględniona przy zamówieniach kolejnych partii. Trzeba tez powiedziec że jest to widoczne tylko w najlżejszym modelu - w pozostałych modelach zewnętrzna średnica blanków jest wieksza i tulejka nie jest widoczna praktycznie - zresztą jak widać na zdjęciach zamieszczonych powyżej. Będzie też zmieniony zaczep haczyka w lżejszch modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 W jakiej cenie będzie ten streeto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) cena powinna się kształtować na poziomie ok 350-370 zł w sprzedaży detalicznej Edytowane 25 Lutego 2016 przez Friko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi