raven88 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Streeto 200 cm 4-16 gr działa w przedziale 7-15 gr. Testowane gumy to kopyto 5 cm, kopyto 7,5 cm, cannibal 10 cm i ohio 10 cm. Z tymi największymi gumami 10 gr to już raczej max komfortu (grubiej można, ale podbicie już mało dynamiczne). Czułość na poziomie odpowiednim do ceny. Złapałem kilka okoni 15-30 cm i jednego pajka 35 cm - bez spadów. Generalnie jak na 307 zł które zapłaciłem jest fajnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Czyli ten najdelikatniejszy nich** komfortowo nie będzie podbijał 2 gr ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 To doradzcie panowie ktore streeto bedzie lepsze do glowek 5-10g i gum typu kajtek 3", ten 2-9 czy 4-16 chodzi mi o to aby dalo sie dynamicznie podbic gume Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) @dolot imho zdecydowanie 2-9 jeżeli ma być pełen komfort przy tych gramaturach. Jestem po kolejnym weekendzie łowienia 4-16 i stwierdzam, że nawet te 15 gr z ohio 10 cm idzie nienajgorzej Oczywiście przy założeniu, że te 10 gr i kajtek 3 to będzie u Ciebie górny cw. Edytowane 13 Września 2016 przez raven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klusek006 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 @dolot imho zdecydowanie 2-9 jeżeli ma być pełen komfort przy tych gramaturach. Jestem po kolejnym weekendzie łowienia 4-16 i stwierdzam, że nawet te 15 gr z ohio 10 cm idzie nienajgorzej Oczywiście przy założeniu, że te 10 gr i kajtek 3 to będzie u Ciebie górny cw.A jak myślisz da radę nim dobrze wciąć sandacza przy maksymalnym obciążeniu? Szukam właśnie delikatnej sandaczówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Ja mam 4-16 i dolnik ma konkretną moc (na moje oko 10-12lb), więc zakładam, że ten 2-9 powinien dać radę wciąć sandacza, ale nim nie łowiłem więc pewności nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klusek006 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Chodziło mi wlasnie o tego 4-16 jako alternatywa na lekką sandaczówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Spokojnie się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Konger Paladin CX Black Rider 240 7-28g. Miał ktoś to może w ręce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infernovip Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Czy ktos ma moze nowosc Konger Dynamix Jig? I moglby dodac zdjecia do bazy ugiec? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Warto brać Kongera WCH II Dancer pod smużaki i woblerki kleniowe? Ma ktoś może? Edytowane 27 Października 2016 przez hvast87 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) nie chcąc zakładać nowego wątku zwracam się do Was o poradę. Zamierzam kupić streeto-przeznaczenie to typowo portowo-kanałowe łowienie sandaczy (40-60cm), brzeg plus łódka, przynęty to gumki ok 7-10cm, gramatura w 95% 8-15g, bardzo rzadko 20-25g-z racji wiatru lub uciągu. Głębokość 2-8m, rzadko 10-15. Zależy mi na lekkości i czułości, łowię plecionką 0,10-0,13. Który kijek z serii polecilibyście do takuego łowienia? Pozdrawiam Edytowane 28 Października 2016 przez Steril Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Jeżeli uniwersał brzegowo-łódkowy to brałbym 220 cm 5-18 gr, przy czym 20-25 gr z gumą ten sprzęt nie uradzi (mam 200 cm 4-16 gr i 15 gr ze smukłą gumą 10 cm to maks). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Dzięki. Dziwi mnie tylko porównanie masy kija z tabeli- 220 5-18 jest cięższy niż 220 7-26. Z czego to wynika? Może to jakiś błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Masy są błędnie podane. Mój ma np katalogowo 115 gr a w rzeczywistości niecałe 100. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Kijek kupiony. W listopadzie i grudniu przejdzie ostry test???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Dziś bylismy z @MeMe w Kongerze i oglądaliśmy prototypy nowych wędek z serii Streeto. Konger zdecydował sie bowiem rozszerzyć ofertę wędek dedykowanych do street fishing o.... 3 modele do lekkiego castingu. W mojej ocenie jest to bardzo odważny krok i chyba bezprecedensowy na polskim rynku gdzie jakby nie patrzec lekki casting jest dosyć niszowy. Kije prezentują się bardzo fajnie, zdążyliśmy przeprowadzić testy rzutowe, zrobić tochę zdjęć i nakręcić filmik. Mysle że więcej będzie mógł napisać @MeMe w dziale Baitcasting gdyż to on testował kijek, ja ograniczę się do wrzucenia kilku fotek. DSC00019.JPG DSC00020.JPG DSC00021.JPG DSC00022.JPG DSC00023.JPG Panowie zagadajcie, żeby uzupełnili serię spinów o ML do 21 gr mam L do 16 gr i jestem zadowolony, chętnie dokupiłbym oczko mocniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniaś Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Październik zakończyłem dwoma fajnie odpasionymi bolaskami na wolno prowadzony top water???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Czy Dynamix Jig MH to wklejka czy lity blank? Nie ma nigdzie wprost napisane, a potrzebuje mocnej wklejki na zapas/dla neofitów.Ktoś używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkarn Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Jak oceniacie Streeto 2-9g po całym sezonie? Jaka jest wasza opinia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalenji84 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Witam czy mial ktos doczynienia z kijem Konger Pocket 1.90m i cw.2-9g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Tu masz kilka słów na temat tego kijka http://jerkbait.pl/topic/69799-streeto-i-inne-nowości-kongera-2016/page-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Na profilu Facebook Kongera pojawił się Nowy model Streeto 190 XUL Air, uwaga! Waży 56gram, z tubularna wklejka. Czekam na jakieś konkretniejsze informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Z podanego oficjalnie opisu wynika, że to nie jest wklejka, lecz tubular (czyli normalny, pusty szczyt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (edytowane) W wędkarskim świecie wyczytałem ,że streeto air będzie w kilku wersjach. Najcięższy 206 cm do 15gr. będzie ważył aż 96 gramów! Wszystko na podzespołach fuji. Na razie tylko szczątkowe informacje. Edytowane 21 Grudnia 2016 przez tomasxt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi