Skocz do zawartości

Streeto i inne nowości Kongera 2016

Bednar14

Rekomendowane odpowiedzi

Streeto 200 cm 4-16 gr działa w przedziale 7-15 gr. Testowane gumy to kopyto 5 cm, kopyto 7,5 cm, cannibal 10 cm i ohio 10 cm. Z tymi największymi gumami 10 gr to już raczej max komfortu (grubiej można, ale podbicie już mało dynamiczne). Czułość na poziomie odpowiednim do ceny. Złapałem kilka okoni 15-30 cm i jednego pajka 35 cm - bez spadów. Generalnie jak na 307 zł które zapłaciłem jest fajnie.

• Like 1

@dolot imho zdecydowanie 2-9 jeżeli ma być pełen komfort przy tych gramaturach. Jestem po kolejnym weekendzie łowienia 4-16 i stwierdzam, że nawet te 15 gr z ohio 10 cm idzie nienajgorzej :) Oczywiście przy założeniu, że te 10 gr i kajtek 3 to będzie u Ciebie górny cw.

Edytowane przez raven

• 3 tygodnie później...

@dolot imho zdecydowanie 2-9 jeżeli ma być pełen komfort przy tych gramaturach. Jestem po kolejnym weekendzie łowienia 4-16 i stwierdzam, że nawet te 15 gr z ohio 10 cm idzie nienajgorzej :) Oczywiście przy założeniu, że te 10 gr i kajtek 3 to będzie u Ciebie górny cw.

A jak myślisz da radę nim dobrze wciąć sandacza przy maksymalnym obciążeniu? Szukam właśnie delikatnej sandaczówki.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

nie chcąc zakładać nowego wątku zwracam się do Was o poradę. Zamierzam kupić streeto-przeznaczenie to typowo portowo-kanałowe łowienie sandaczy (40-60cm), brzeg plus łódka, przynęty to gumki ok 7-10cm, gramatura w 95% 8-15g, bardzo rzadko 20-25g-z racji wiatru lub uciągu. Głębokość 2-8m, rzadko 10-15. Zależy mi na lekkości i czułości, łowię plecionką 0,10-0,13. Który kijek z serii polecilibyście do takuego łowienia? Pozdrawiam

Edytowane przez Steril

Dziś bylismy z @MeMe w Kongerze i oglądaliśmy prototypy nowych wędek z serii Streeto.  Konger zdecydował sie bowiem rozszerzyć ofertę wędek dedykowanych do street fishing o.... 3 modele do lekkiego castingu. W mojej ocenie jest to bardzo odważny krok i chyba bezprecedensowy na polskim rynku gdzie jakby nie patrzec lekki casting jest dosyć niszowy.

Kije prezentują się bardzo fajnie, zdążyliśmy przeprowadzić testy rzutowe, zrobić tochę zdjęć i nakręcić filmik. Mysle że więcej będzie mógł napisać @MeMe w dziale Baitcasting gdyż to on testował kijek, ja ograniczę się do wrzucenia kilku fotek. 

attachicon.gifDSC00019.JPG  attachicon.gifDSC00020.JPG  attachicon.gifDSC00021.JPG  attachicon.gifDSC00022.JPG  attachicon.gifDSC00023.JPG

Panowie zagadajcie, żeby uzupełnili serię spinów o ML do 21 gr :) mam L do 16 gr i jestem zadowolony, chętnie dokupiłbym oczko mocniejszy :)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

W wędkarskim świecie wyczytałem ,że streeto air będzie w kilku wersjach. Najcięższy 206 cm do 15gr. będzie ważył aż 96 gramów! Wszystko na podzespołach fuji. Na razie tylko szczątkowe informacje.

Edytowane przez tomasxt
  • Like 1