Łukasz 24 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Miałem 3 metrowego, napisz do kolegi cobrax to Ci go opisze dokładnie, ogólnie kijek pod bolki z domieszką klenia na ciężej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) Nie wiem czy było, ale konger aspiruje do ekstra klasy, wędka konger templar ... http://allegro.pl/wedka-konger-templar-medium-heavy-single-198cm-32g-i6254774171.html Edytowane 26 Marca 2017 przez SlawekNikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Można tę wędkę kupić w nieco rozsądniejszej cenie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Hmmm to i tak zaporowa cena dla wielu wędkarzy ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Hmmm to i tak zaporowa cena dla wielu wędkarzy ...Do wielu to już dotarli, teraz chcą dotrzeć do tych, których budżet pozwoli na taki zakup i którzy dostrzegą chęć posiadania Kongera za tyle gwinejek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Niech sobie na dolniku powieszą duuużą tablicę z ceną, to dopiero będzie szpan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Witam.Chciałbym zwrócić się do kolegów, którzy posiadają lub użytkowali Paladina Cx Hard Blade'a 3,05 10-35 gram o parę słów komentarza dotyczących tego kijka.Przeznaczenie Warta/Odra : woblery 5-10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Witam. Uzywa ktos moze kongera paladin coliber jig? Ile realnie ogarnie w opadzie? Te 5 gram glowka + gumka 2 cale ogarnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) na rzece 2g plus keitech 5cm to max komfortu. 3g to już troszkę za dużo. Pisze o łowieniu na rzece. Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez damien79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Czyli to nie kij dla mnie ???????? Dziękuję serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Wie ktoś czy kije z serii world champion mają korek czy okleinę? Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez hvast87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 panowie orientujecie się może kiedy bd w sprzedaży streeto jigger ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Używał ktoś już tego nowego Streeto Air ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 We wtorek podjechałem do pobliskiego sklepu wędkarskiego bo byłem ciekaw tego nowego streeto air w wersji XUL 1902(190cm do 7gr). Wziąłem kijka do ręki i pomyślałem k...a jaki on lekki!!! Wędka wykonana naprawdę bardzo dobrze w stylu "japan" co mi bardzo odpowiada Blank jak na "wykałaczkę" budzi zaufanie, złącze typu spigot wzmacniane siatką węglową, wolałbym omotką-pewniejsze ale czas pokaże co to warte W zestawie z wędką znajduje się tuba plastikowa, pokrowiec z dobrej jakości materiału oraz czapeczka- dla syna będzie rzykręcam kołowrotek do wędki i w tym momencie coś mi nie pasuje chwytając stopkę między palec środkowy a serdeczny. Środek ciężkości przy kołowrotku o wadze 205gr znajduje się powyżej rękojeściUgięcie przy jednym big bandicie Big bandit X2(ok.200gr)Dalsze testy i mam nadzieję pierwsze ryby w niedzielę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolta Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Mateo - coś więcej o walorach i odczuciach z tym kijaszkiem nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Tylko nim byłem pomachać nad pobliski staw w którym niema ryb Rzucałem keitechem 2" na 3 gr główce, podczas prowadzenia przynęty czułem wyraźnie kontakt z roślinnością podwodną i dnem a łowiłem żyłeczką Plecionka pewnie lepiej by przekazywała informacje o tym co dzieje się na końcu zestawu W zeszłą niedzielę syn testował streeto i udało mu się złowić okonia 20cm i jednego szczupaczka +- 30cm który już ładnie wygiął wędeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowa Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 (edytowane) Dzień dobry Koleżanki i Koledzy. Chciałem się przywitać i zadać pytanie o Wasze opinie/odczucia na temat jednego z kijków, który ok roku temu pojawił się na rynku. Czy możecie podrzucić wasze opinie/wrażenia na temat Streeto XUL? Chodzi mi o starsza wersję (nie AIR).Z góry dziękuję za informacje . Edytowane 25 Lipca 2017 przez mrowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Lowil moze ktos ktos kongerem strreto UL 2,20 m do 10 gram ? Chodzi mi o realne cw zeby komfortowo było czuc opad z 2 calowym ES . czy zw zakresie 3,5 grama - 7 gram glowka + wspomniany ES 2 cale będzie komfortowo widac / czuc opad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Lowil moze ktos ktos kongerem strreto UL 2,20 m do 10 gram ? Chodzi mi o realne cw zeby komfortowo było czuc opad z 2 calowym ES . czy zw zakresie 3,5 grama - 7 gram glowka + wspomniany ES 2 cale będzie komfortowo widac / czuc opad ?Posiadam w swoich zbiorach dwie wersje xul 185 i ul 220. Pierwsza xul to fajny kijek do glowek powiedzmy 3-4gram i 2" keitech lub 3-4gr kopytko 3cm. Kijek spiety z shimano stradic ci4+ Fb i uzywany z techron 0.03mm. Kijek powyzej glowki 4gram juz traci calkowcie czucie, dlatego nie dawno trafilem na gieldzie wersje ul. Mocniejsza wersja juz obsluzy bez problemu 6-7gr + 2-3" keitech. Ja kupilem go glownie do kopyt 5cm + 3gr, cykad spinmad ukleja + te troche ciezsze. Kijek spiety z daiwa certate 2004 + daiwa tournament 8braid 0.08mm. Zarowno pierwszy jak i drugi zestaw nie boji sie przylowow, szczupak 84cm nie robi dluzego wrazenia na ul a i pewnie na xul daloby sie go wytargac. Czucie obu kijow jest poprawne w podanym przez ciebie zakresie ale mysle ze ten ul 220 bedzie lepsza opcja przy twoim zastosowaniu. Uwazam ze kijek jak za te pieniadze sa fajnie wykonane i napewno warte uwagi... Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Moglbys wkleic ugięcia tego 2,20 UL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Mathew.stepnicki Gdzies tam w watku wyczytalem wypowiedz jednego z kolegow (moderatorow) ze omawiany model UL do 9 gram komfortowo podbija 12 gram i ze w przypadku kijow Streeto mozna by przyjac zasade iz XUL jest raczej jak UL. Z kolei UL jak L a L jak ML itd itd ... Kurcze i tak myślę bo jezeli kij pracuje tak jak Ty opisujesz model UL to idealnie mi sie sprawdzi do opadu 3,5 -7 gram + obrotowka nr 2 natomiast jezeli kij faktycznie jest zle opisany ii hedzie pracowal 5-15 gram to jakas masakra a niestety XUL w tej dlugosci mi ni jak nie pasuje. Moglbys sie jakos odniesc do tego jako użytkownik tego kija? I jak da rade to daj te foto ugięcia ze 100 gram , 250 gram i z 500 gram. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 A swoja droga jeżeli na sali znajduje sie szczesliwy posiadacz streeto wersji L to pytanie czy ten kij sprawdzi sie jako lekki sandacz , ciezki okon do obrotowek nr 3 czasem nr 4 i glowki 8-15 gram + ES 2 cale oraz ES 3 cale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Kupiłem do tego celu Streeto Air L 2,06 m, 3-15 g. Przerabiam uchwyt jedynie, bo mi nie pasuje. To już jak kto lubi.Reszty nie tykam - zajebista wędka, acz już nie tak budżetowa. Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Czyli ta starsza wersja z oznaczeniem L tez zapewne podola. A powiedz prosze czy to cw jest w miarę poprawnie opisane? Wiadomo ze pewnie cos + dodatkowo ale czy nie ma tak ze te 15 gram to realnie 25 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Aż tak to nie. Przeciążałem go, ale normalnie podbija gdzieś do 15 g główka plus kajtek 4 cale. Więcej zaczynał się "ciągnąć".Jak ktoś łowi na dropsa to bardzo polecam. Tu zakładałem kulkę 15g plus jaskółka 5,75" i ogarnia cacy, tylko rzut trochę spokojniejszy trzeba zrobić. Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi