Skocz do zawartości

Streeto i inne nowości Kongera 2016

Bednar14

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...

Witam ma pytanie co do tej wędki Konger Dynamix Jig ul 2322 2,32m 1-8g głównie mam pytanie jaką ma akcję czy paraboliczną czy szczytową i jak się spisuję na rybach?

To wklejka jest :) i głowy nie dam, ale na 99,9% węglowa. Zachowuje się jak to wklejka - w miarę delikatny szczyt dalej beton. Kolega używa i nie narzeka.

• 1 miesiąc temu...

Interesują mnie opinie o jednoskładzie Streeto XUL 1801. Czy ktoś już łowił, jaka akcja?

Podepnę się pod pytanie Kolegi, bo mnie też bardzo to interesuje?

Może ktoś, coś?

Bo noszę się z zakupem.

Jaki zakres główek obsłuży + kajtek 2".

Czy to, to samo jak opisywał Friko na 5-ej stronie?

Edytowane przez graf74

Ja właśnie kupiłem xul air. 1 wrażenia bardzo pozytywne. Zwykle streeto jest podobno szybsze .wędka Mimo iż delikatna to jak najbardziej x-fast :)

Można poprosić o więcej konkretów?

Jakie przynęty pociągnie, jaka gramatura główek etc...

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...

Po majówce mogę napisać o swoim Streeto XUL 1982, 198cm 0,5-6g.

Jestem bardzo zadowolony z tego kija. To jest właśnie to czego szukałem i co lubię.

Łowiłem na wodzie stojącej główka 3-6 gram plus 2-3 cale kajtki różne ale również na

obrotówki w rozmiarach 0 do 2. Kijek to dobrze ogarniał.

W zestawie z plecionką YGK Egi Metal 8lb plus Shimano Nasci 2500 HGS,

jak dla mnie bomba!

Lata z tego odpowiednio daleko, a nawet dalej ;) czucie rewelacyjne brań zarówno jak

i kontaktu z dnem.

Nigdy wcześniej nie łowiłem też uchwytem SKSS czy jak on się dokładnie nazywa

i powiem że dla mnie było super, lepiej niż TVS, który mi nie leży.

Kijek szybki ale nie sztywna pała, szczupaczek taki ok 60cm już go ładnie wygiął.

Ale moment wyjechał na brzeg.

Moim zdaniem nie boi się takich przyłowów.

Może komuś się przyda.

• Like 2

• 2 miesiące temu...

Interesuje mnie Konger Streeto AIR tylko nie wiem która wersja będzie dla mnie idealna. Potrzebuje kijek pod nieco cieższego okonia. Ogarniać ma Kaitechy 3 i 4 cale + główki od 5 do 12g. Przy tych 5g chciał bym żeby był pełny komfort w prowadzeniu. Teraz który będzie idealny do 10g, czy 15g?

• 1 miesiąc temu...

Widzę, że to "nowość nad nowościami" i nikt jeszcze tego wynalazku nie wypróbował... :(

Trudno, poświęcę się dla dobra ogółu i kupię to "cudo". W razie czegoś mam aż 30 dni na zwrot.

Edytowane przez Alexspin

• 2 tygodnie później...

KONGER Dynamix Spin 240/5-20g

czy ktoś z kolegów posiada ów kij i może kilka zdan na jego temat napisać ? Moj mistrall już chyba swoje przeżył i czas na zmianę...budżet mam 200zł szukam coś do cw 25gr i ten mi wpadł w oko. Posiadam takiego tylko do 14gr ale ma zawyżone CW więc nie wiem jak z tym będzie.