Skocz do zawartości

Streeto i inne nowości Kongera 2016

Bednar14

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Nie tylko streeto air ma jakąś wadę fabryczną. Mój i kolegi model ul 2-9 walneły w tym sam miejscu. Mój poległ przy wyżycie kopytka 5 cm na główce 3.5gr powyżej 3 przelotki a kumpla strzelił przy holu sandaczyka praktycznie w tym samym miejscu.

Konger oczywiście zachował się jak należy i wymienił oba modele na nowe...

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Nie wierze w to co czytam, Streeto M2202 był moim podstawowym kijem na ostatnim wyjeździe do Szwecji. Nie przypominam sobie spadu ryby, czy problemów z zacięciem. Polecam ten kij. Przeze mnie testowany na szczupakach 90 cm i okoniach 40+.

Może jakaś partia rzeczywiście była wadliwa, ale nie skreślałbym całej serii. 

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Już od 2 lat jestem "szczęśliwym" ( :() posiadaczem i użytkownikiem multiplikatora KONGER Streeto Cast 7200LH. Reklamowany w katalogu jako multiplikator do UL-a, niestety nie spełnia pokładanych w nim nadziei i nie potwierdza chwytu reklamowego. Owszem, jest bardzo lekki, zaledwie 154g, ale szpula choć odpowiednio płytka, do lekkich nie należy. Waży aż 13g, czyli jest lżejsza zaledwie o 3,7g lżejsza od standardowej szpuli Tatuli CT 100.

d50fd4dc28ba0122med.jpg

Czy ktoś miał również doświadczenia z tym multiplikatorem i może udało się do niego dopasować jakąś lekką szpulę, powiedzmy 5-7g? Jeśli tak, bardzo proszę o pomoc i podpowiedź. :)

Już pisałem w tej sprawie do Kongera, ale milczą jak grób.

Edytowane przez Alexspin

A ja z czystym sumieniem mogę NIE POLECIĆ Kongera Streeto Cast 7200LH do łowienia pstrągów na woblery. Łożyska i przekładnia nie przeżyły nawet 5 wypadów z woblerami pstrągowymi. Mowa o przynętach typu Dorado Invader, Rapala Oryginal, Kenarty czy też Krakuski, nic specjalnie mocno pracującego raczej używane w nurcie małym i średnim. O ile rzuca to jeszcze jako tako... no za 300 zł to tak całkiem względnie. Hunter Ronin 5 cm latał na +/- 20m przy kiju streeto 4-16. Jeżeli ktoś chce używać go z główkami 3-7 gram to pewnie połowi trochę więcej niż tydzień. Jednak do pstrągowania ten wynalazek zupełnie się nie nadaje. Dużo lepiej w tej kwestii spisał mi się seryjny, stówkę tańszy Black Max rzuty były tylko ciut bliższe, a możliwość rozbudowy i wytrzymałość dużo większa.

Zdecydowanie lepsze wrażenie wywarł na mnie kij Konger Streeto Caster 4-16 g. Bardzo fajnie ładuje się nawet przy wadze około 3 gram, przeciążać go nie próbowałem. Sprawdza się w twitchingu, nie klęka nawet w ostrym nurcie. Jest uzbrojony minimalistycznie i bardzo mi się to w nim podoba.

Edytowane przez Kolorowy
  • Like 1

Rozumiem, czyli odradzasz wydawania pieniędzy na tuning Streeto Cast 7200LH. Dzięki. :good:

Kupiłem go z myślą o wzdręgach i ewentualnie okoniach, ale ponieważ zawiodłem się trochę na jego możliwościach, to niewiele go używałem.

Edytowane przez Alexspin

• 1 miesiąc temu...