Skocz do zawartości

Streeto i inne nowości Kongera 2016

Bednar14

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

No cóż, ordynarna reklama (zresztą uczciwie zaznaczona na winiecie) prezentowana przez wiadomą osobę z upadłego WMH, a teraz prowadzącą do upadku WŚ. Trudno, to nie wybory powszechne, trzeba się z tym pogodzić... :(

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Cześć. Jakie kołowrotki używacie ze Streeto air L2062 3-15g ? Zastanawiam się nad Stradic FL 2500

odpowiedź na powyższe pytanie :

Witam Po porównaniu tych dwóch modeli wędek można stwierdzić iż w kijek o długości 190 cm jest szybszy. Nie jest to jakaś duża różnica ale w jakimś stopniu wyczuwalna. Pamiętać należy , że te wędki mają taki sam ciężar wyrzutu tak więc 190 będzie zawsze szybsza. Jeżeli chodzi o dodatkowe centymetry to można stwierdzić ,że blank od 220 jest grubszy po całej jego długości względem 190. Szczytówki różnią się średnicą wejścia na dolnik. Jeżeli chodzi o górną część szczytówek to pracują podobnie a grubość blanku jest taka sama.

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Łowiłem nim wzdręgi na jigi ok 0.7g i rzucał przyzwoicie. Akcja bardziej szczytowa  . Ostatnio wjechał min szczupak 70+ i sandacz 60+, bolki ok 50 . Na wodzie do 3-4m podbija dosyć komfortowo do 5g+2" .

Ww przez Ciebie ryby mocno nie wygną .   . Piszę o długości 190. Dłuższy 210 jest wolniejszy.

Coś tam mogę już napisać o ul 2-10. Lekki. Szybki. Czuły.

Na pewno mocniejszy od xul, grubszy szczyt. Szybkościowo podobnie. Rzucałem w zasadzie tylko 6g+2-3". Rzuci sporo więcej. Podbije w miarę komfortowo nawet z 8-10m. Xul tutaj już klękał odczuwalnie. Na pewno zdecydowanie mu bliżej do xul niż do L (do 15g)-chociaż dawno nim nie lowilem.

• 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...

Pytanie do posiadaczy modelu M2382 do 28 g, to że pociągnie więcej to oczywiste, pytanie ile więcej? 40 da radę, czy to za dużo?

Dzięki

Michał

edit:

Ok, doczytałem że niedoszacowany o ok 10 g, proszę użytkowników i potwierdzenie lub zaprzeczenie.

Edytowane przez drChlubicz

• 1 rok później...

Cześć. Miał ktoś porównanie streeto air do 10 i do 15 g? Mam xul do 7 i do 15. Xul mój ulubiony kij. Do 15 już trochę za mocny i rozważam jeszcze ten do 10.

Hej, napisałbyś parę słów o Streeto Air do 7g? Szukam lepszej alternatywy dla Dragona MSX do 6g.i ten Konger w długości 210cm wydaje się fajny.

Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka

• 5 tygodni później...

Konger Stallion Hybrid Medium 5-21 g 127 cm - 244 cm

Nic nie mogę znaleźć na temat tego kijka, może ktoś miał z nim do czynienia?

Prośba o opinię jakby co .

Kumpel miał ten kij - dwa razy pękł ot tak (2 x reklamowany) teraz leży w szafie - na pochwałę serwis Konger, 2 x wymiana na nowy kij.

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Hejka

Szukam info o:

Streeto Air L 2062 206/3-15

Dokładnie chodzi w jakie przelotki jest uzbrojony bo cena ponad 700zł.

Bardzo lekki ten kij, jaki max cw realnie, jaka akcja ?

Dzięki

Teraz mnie też zainteresował ten kij, niby lekka sandaczowka czyli powinna być cięta. Waga 69gram a w centrum wędkarskim jest na promocji za 598,50pln.