Skocz do zawartości

Streeto i inne nowości Kongera 2016

Bednar14

Rekomendowane odpowiedzi

Oglądał ktoś Pocket Expedition Spin? 

1,9m cw 2-9, waga całkiem przyjemna, no i 4 - skład, na moje potrzeby wydawałby się idealny... Tylko czy nie ma przesztywnień na łączeniach? I jakie komponenty?

W katalogu trochę poskąpili opisu :(

Tak, oglądałem dziś przy okazji i tego pocketa krótko. To taki raczej tradycyjny design - krótka korkowa rękojeść z metalowym uchwytem. Blank o charakterystyce bardziej pod obrotówkę czy woblerka niż pod jiga. Pierwsze dwa składy od szczytu jak przyginałem gięły się bez przesztywnienia, dalej nie patrzyłem bo zająłem się Streeto. Pocket skojarzył mi się z travelkiem na pstrąga.

A może ktoś cos powiedzieć o Konger Ultris Jig Perch 1-10 210cm oraz 232cm? Z tego co jest napisane,jest to wklejka. A coś więcej o tym kijku? Nie przepadam za wklejkami,ale kijek wydaje się dosyć sympatyczny. Ktoś ma jakieś info jak spisuje się przy łowieniu gumisiami typu 2'-2,5', jego realne cw?

A ja na targach macałem World Champion II Zander. Wędka ok, akcja fajna, powrót do zielonego blanka, jest lżejszy od poprzednika z czarnym blankiem. Jednak cena około 550 zł chociaż mógłbym kupić jest dla mnie nie do zaakceptowania, chociaż mam 5 spinów Kongera i można powiedzieć że jestem ich fanem.

Słyszałem że Konger zawsze ma późno dostawy i chyba to się potwierdza.

A znacie może panowie jakiś sklep stacjonarny w Warszawie który ma sporo Kongera żeby mozna było obejrzeć na miejscu?

W centrum wędkarstwa raczej maja tak od Stalliona w górę a mnie interesują niższe modele. Byłem też w LeClercu ale tam w ogóle Kongera nie mieli

A jak wygląda ich praca w różnych modelach bo o podobnych parametrach są kobalt i turbo. chyba dancera nie ma już 2.9. Szkoda że wszystkie wyglądają tak samo.

Jak zamontuje szczytową przelotkę w swoim Turbo sprzed ok 10lat to zrobimy testa na turbo-jaziach ;)

Seria Champion Turbo jest w zasięgu moich zainteresowań,tak poza tym :)

Edytowane przez Mariano Mariano

Dostałem dziś nowego maila od Pana Rafała z Kongera, że Streeto pojawi się na rynku jednak dopiero pod koniec marca i będzie to niewielka partia. A na stałe zagości na półkach sklepowych dopiero na przełomie kwiecień/maj. Troszkę późno, nie sądzicie?

Edytowane przez granvorka

Też uważam ich politykę za dziwną. Jeśli ktoś planuje jakieś zmiany w sprzęcie, to zazwyczaj zbroi się przed sezonem, a nie w trakcie. Tak, aby pierwsze wyprawy na pstrąga, okonia czy szczupaka zaliczyc już z nowym kijkiem. No ale może się mylę.. ekonomista ani marketingowiec żaden ze mnie.