wojciiech Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Fajny design, KRy, blank na filmie ładnie gaśnie - wygląda mega zachęcająco. Aż mi lekko żal, że się pośpieszyłem i kupiłem Phoenixa. a patyk z filmiku wygląda na idealny pod jaskółki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 A jakiego potwora PWzB mial na ugietym kijku? Pewnie takiego metalowego, czerwono-niebieskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Obiecałem że wstawię info nt. najlżejszego Streeto którego testujemy od jakiegoś czasu, wiec wrzucam... Jak ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiemA czy wędka da radę także małej obrotówce w rozmiarze 0 lub 1? Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez immortal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zerowkami nie probowalem, 1 spokojnie a jak long to 1+ tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) Da radę. Macałem w Poznaniu na Rybomanii. Nie jest to kij kluskowaty ... Na bank szybszy niż np. SG Parabellum. Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) Chyba wszystkie wędki są szybsze SG Parabellum? Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez FidoAngel 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Jak czucie w tym streeto? da sie jakoś choć troche porównać do jakiegos mhx, phenixa czy może faktycznie odbiega dużo od reszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Tylko dla tych co jej nie mają to już nie jest takie oczywiste. Naczyta się człowiek w necie, że to wędka okoniowa i zaczynają się tego typu porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Jak czucie w tym streeto? da sie jakoś choć troche porównać do jakiegos mhx, phenixa czy może faktycznie odbiega dużo od reszty... Ja obłowiłem do tej pory tylko modelem Konger Streeto XUL więc o nim się wypowiem. Łowiłem zestawem z bardzo cienka plecionka + przypon z fluorocarbonu z małym kołowrotkiem Shimano w rozmiarze C2000. Piszę o tym dlatego że na waga zastawu przekłada się na to co subiektywnie określamy mianem "czułości". Zestaw którym opisałem jest bardzo lekki i byłem zadowolony z jego czułości. Przykładowo łowiąc na przynętę czeburaszka 2g + mała gumka na offsecie na płytkich wiosennych łowiskach miałem dobry kontakt z dnem, czułem kiedy wchodzę przynetą z miekkiego na twarde lub odwrotnie, otarcia o zaczepy i oczywiście brania okoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Friko, miałeś w ręce mocniejszy model, ten z ciężarem wyrzutu 2 - 9g? Zastanawiam się nad nim ale chyba będę musiał wstrzymać się z decyzją aż nim pomacham. Wędka miałaby odsłużyć główki 3 - 6 g, obrotówki nr 1 i 2, cykady 5 - 7 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Mam go w rece w tej chwili jutro bede testował nad woda. Jest mocniejszy od XUL - da już radę powalczyc z poważniejszym przyłowem moim zdaniem. Zastanawiam sie czy nie zabrać go na okonie do Szwecji zeby sprawdzic na jakims szczupakowym przyłowie to moje podejrzenie. Na sucho to myśle ze kij obsłuzy głowki 4-10gr plus guma wiecej bede wiedzial jak wroce znad wody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Świetne wieści! Czekam na info i jakieś zdjęcia jeśli dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zabiore kijek na impreze Cierniczka do Lublina w sobote, to nawet jak jutro nic nie bede focił to w sobote chlopaki pomogą i będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Friko, obrzucałeś Streeto 2-9, zgodnie z powyższym postem? Jeśli tak - jak wrażenia? Jak z zakresem i czułością?Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misie.k Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Wczoraj udało mi się wykonać kilkadziesiąt rzutów patykiem Streeto 200cm. 2-9gr. zanim mnie burza przegoniła. Główki 2-4gr. + przynęty 5cm, do patyka mam Kołowrotek Okuma Ceymar 25, a na nim żyłkę Stroft GTM 0,12, jeżeli ktoś zwraca uwagę na wyważenie to kołowrotek 227gr. wyważa kijek prawidłowo. Rzuty celne, i na zadowalające odległości. Z rybkami kiepsko bo zameldowały się tylko dwa gargamele. To tyle odemnie na chwilę obecną. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Mam go w rece w tej chwili jutro bede testował nad woda. Jest mocniejszy od XUL - da już radę powalczyc z poważniejszym przyłowem moim zdaniem. Zastanawiam sie czy nie zabrać go na okonie do Szwecji zeby sprawdzic na jakims szczupakowym przyłowie to moje podejrzenie. Na sucho to myśle ze kij obsłuzy głowki 4-10gr plus guma wiecej bede wiedzial jak wroce znad wodyTeż czekałem na relację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandog Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Mam pytanie. Co z nowościami kongera na 2016. Miały być dostępne pod koniec marca. Zaraz będzie maj i dalej cisza. Macie może jakieś informacje jeśli chodzi o patyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Szkoda gadać, ja osobiście odpuściłem sobie Kongera. Moim zdaniem dziwne podejście do klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Szkoda gadać, ja osobiście odpuściłem sobie Kongera. Moim zdaniem dziwne podejście do klienta.Może napisz, dlaczego dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Obiecana informacja nt Kongera Streeto UL 2002 2-9 gr. Na początek kilka fotek: Konger Streeto 2-9 gr oznaczony symbolem "UL" jest w moim odczuciu wyraźnie mocniejszy od swojego lżejszego i krótszego brata o oznaczeniu "XUL". Jest również dłuższy. Wędka w moim przekonaniu jest wprost stworzona do obrotówki nr 2. Również mały woblerek będzie na niej ładnie pracował. Jeśli ktoś szuka kijka pstrągowego to myślę ze Streeto "UL" może być tutaj ciekawym wyborem. Wędka ma spory zapas mocy w dolniku, można nią będzie wyjąć naprawdę dużą rybę. Jak na wędkę dwuczęściową ma również moim zdaniem bardzo dobre ugięcie - bez przesztywnienia na łączu - zresztą widać to dobrze na powyższych zdjęciach - ugięcia może pozazdrościć Streeto niejeden markowy blank. Jeżeli chodzi o przynęty jigowe to pracuje ona w zakresie główka ołowiana od 5 do 15 gr + smukła guma 2-3 cale. W tym zakresie normalnie, dynamicznie rzucałem testowanym kijem nie odczuwając żadnego dyskomfortu. Dobrze czułem również to co się dzieje z przynętą pod wodą. Łowiłem zestawem z cienka plecionką - zresztą również Kongera + przypon z fluorocarbonu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Friko Model według katologu 2-9 jest oznaczony "UL" a nie "L". Ciekawą propozycją może być 200cm, 4-16g na pstąga. Wszystkie modele Streeto dostępne są na Allegro http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=konger+streeto&bmatch=base-relevance-popul-uni-1-2-0408 Gorzej z WCH II. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Tak, masz rację - juz poprawiłem w opisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Jak się da zauważyć po wpisie @Friko wędka za nisko opisana. Ciekawe dlaczego producenci stosują takie zabiegi? Wędka opisana 2-9 grama a komfortowo daje radę 12 gramom. I kup se człowieku wędkę bez jej obejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Najcieżej rzucałem 17gr główka + guma 4" Daiwa duckfin - powiem szczerze że rzucało się jeszcze w miarę normalnie ale podbicie już było mało dynamiczne. Dlatego myślę że 15 gr + 3 cale smukłej gumy to dobre górne c.w. dla tego kijka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek3 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 i chciałbym zobaczyc takiego zacnego streetowędkarza na zawodach w szczecinie , przeciez odbyły sie tam juz takowe zawody.... ciekawe jak taka wykałaczka dałby rade silnemu uciagowi odry , gdzie trzeba czasem machnać 35 g samej główki ... Dla mnie dziwne rzeczy sie dzieje z ta moda jakies wykałaczki nie kije sandaczowo-szczupakowe.Zacinasz tym szczupaka 90 cm i meczysz sie z nim , a on pózniej umiera bo kwas w jego miesniach ma takie steżenie zze odpłynie i zdechnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi