ACDC Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Ktoś miał już kontakt z nową serią World Champion II? Wagowo jest bardziej zbliżona do WRX dlatego trochę boję się kupić w ciemno ten kijek. Konkretnie myślę nad Turbo 7-21. Napisałem zapytanie do Kongera, jednak jak na razie nie odpowiedzieli. Cena spora ~ 450 zł. Nie orientujecie się czy gdzieś w Warszawie można obejrzeć go w sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Te nowości wejdą w 2017, a nie w 2016 hahaha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ACDC Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 WCH II jest już do zamówienia przez neta od jakiegoś czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Miałem w ręku tango II i impulsa II szału jakiegoś wielkiego na mnie nie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ACDC Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 A coś więcej mógłbyś napisać? Jakieś porównanie do starszych serii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 tango II wydaje się być lekki, gnie się do połowy, szczytówka cieniutka natomiast przy rękojeści już jest gruba Impuls całkiem fajny się wydaje może będę go brał pod bolenie, chyba WRX impuls fajniejszy od tego II (już chwilę temu to macałem i ciężko zapamiętać wrażenia, jak się pomacało kilkanaście patyków) niestety nie mam odniesienia do starszych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanibal Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zapytaj tutaj. Sklep nie dawno otwarty, wszystko z kongera, dobre ceny i myśle, że będzie wiedziało o tej wędce:https://www.tacklebox.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ACDC Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Czy ktoś już może kupował w tym sklepie? Mają nawet Templary za półtora kafla:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 A WCH II Elvis'a może ktoś miał w łapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikare Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Witam, Panowie pomożecie? Zastanawiam się co wybrać Equs Contact 7-23 czy nowego WCH II Turbo 7-21? Equs to jednak wyższa seria, ale WCH II kusi zielonym blankiem nawiązującym do starych Championów. Miałem Turbo ze starej zielonej serii i był świetny. Z Equs'ami nie miałem do czynienia.Equs's przeceniony z 550 na 400 i za tyle też wyrwałbym nowe Turbo.Kijek na rzekę, głównie pod bolki i szczupłe czasem kleniojazie... Edytowane 2 Czerwca 2016 przez wikare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LFF Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Witam. Ktoś może mi podać długość dolnika w tych modelach Streeto:XUL 185-0,5-6g.UL 200-2-9g.UL 220-2-10ginteresuje mnie dokładnie odległość od środka stopki kołowrotka do końca rękojeści.Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Wiadomo może czy wersje Streeto z pazurem będą w zbliżonych cenach do spina? Wysłane z mojego Letv X500 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mas Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 WitamWieczorem zmierzę i napiszę, mam model 220, 2-10g. Kijek bardzo fajny, tylko opis powinien być 5-15g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mas Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 220, 2-10g. odległość od środka stopki do końca rękojeści 31 cm. I jak interesuje cię waga kija, to waży 102 g. a nie 116 g. jak podają katalogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Czy ktoś z Kolegów łowi Streeto L 200 cm 4-16 gr? Jeśli tak to proszę o info jakie gramatury główka + guma ten kij komfortowo obsłuży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Wiadomo może czy wersje Streeto z pazurem będą w zbliżonych cenach do spina? Wysłane z mojego Letv X500 przy użyciu Tapatalka Tak, mają być w bardzo zbliżonej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Czy ktoś z Kolegów łowi Streeto L 200 cm 4-16 gr? Jeśli tak to proszę o info jakie gramatury główka + guma ten kij komfortowo obsłuży. Nie łowiłem ale na postawie doświadczeń z innymi modelami myślę że w realu wędka będzie obsługiwała przynęty o większym c.w. niż w opisie. Generalnie Streeto wydaja mi się niedoszacowane tj. w rzeczywistości mocniejsze niż wskazywałby opis. Mysle ze z grubsza można założyć że UL to tak naprawdę L, L to w realu ML i tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Dzisiaj dobrą godzinę machałem wersją do 26g i śmiem twierdzić że kij obsłuży spokojnie 10g - 30g + 3" gumisia. Kij bardzo smukły i wydaje się "delikatny" ale czuć moc w dolniku podczas wyginania.Praca wybitnie szczytowa, fajnie też wchodzi w ugięcie... Brakuje przelotek Fuji za tę kasę... No ale cóż... W St. Croixie też się można doczepić paru dupereli a cena x2 i x3 Gdyby był taki z opisu dajmy na to do 30g-35g kupiłbym bo na sucho fajnie leży w ręce... Taki "finezyjny" kij do "Finezyjnego" łowienia ... Jeśli oczywiście takie łowienie do 30g można nazwać finezyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chub Hunter Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Obiecałem że wstawię info nt. najlżejszego Streeto którego testujemy od jakiegoś czasu, wiec wrzucam: Film z "przypadkowym wędkarzem z Bydgoszczy" Widać ugięcie kijka na filmiku. Krótko - jest to uniwersalna, lekka wędka, szybka ale o głębszym ugięciu. Nie jest to wklejka, szczytówka jest tubularna. Kijek jest w rzeczywistosci nieco mocniejszy niż fabryczny opis, optymalnie łowi się na główkach od 3 do 7 gr plus mała gumka. Łowiłem na cienką plecionkę + przypon z fluorocarbonu i okonie nie spadały. Myślę że za te pieniądze jest to bardzo dobra propozycja jak ktoś lubi się pobawić lżejszym łowieniem w mieście, na kanale, z pomostu, w porcie czy z łódki - pomimo krótkości blanku rzuca się bardzo dobrze, dalej niż potrzeba , zwłaszcza na cienkiej plecionce. Wędka bardzo wygodna w transporcie - ja woziłem w samochodzie rozłożoną. Jak ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiemCiekawi mnie jak się spisuje przy małych woblerach, daje rade czy jest typowo pod gumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mas Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Daje radę z woblerami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) a jak gumy na trójkącie 3,5 grama ? Pytam o tego najdelikatniejszego streeto. Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mas Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 3,5 grama spokojnie, dla komfortowego łowienia tym najdelikatniejszym modelem będzie to dolne max, poniżej już trochę gorzej, pod filmikiem jest bardzo trafny opis 3-7g. Czuły kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 3,5 grama spokojnie, dla komfortowego łowienia tym najdelikatniejszym modelem będzie to dolne max, poniżej już trochę gorzej, pod filmikiem jest bardzo trafny opis 3-7g. Czuły kijek. Rozumiem, że nim łowisz i , że 3,5 gr opad czuć komfortowo ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Dzisiaj kupiłem Streeto L 200 cm 4-16 gr. Na sucho kijek bardzo smukły, szybki, z akcją szczytową, ale pod większym obciążeniem zaczyna też pracować środkiem. Wykonanie ok, przelotki może nie idealnie w osi, ale nie ma dramatu. Co ciekawe waga dużo niższa niż podaje producent - moja elektroniczna kuchenna pokazała 99 gram. Długość od stopki do końca dolnika 29 cm. Dolnik wygląda na solidne 10-12lb. W weekend potestuje i napiszę jaki imho zakres komfortowo obsługuje przy jigowaniu. Chciałem coś trochę delikatniejszego, z głębszym ugięciem od sandaczówki Finezze M 4-18 gr i chyba się udało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 witam , czy posiada któryś z was kijek STREETO 220 7-26g ,potrzebuje znać długość dolnika (od samego początku do końca) z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi