Leszczu Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Czy da się zrobić taki wobler który wychodziłby do góry? Chodzi o to że po opadnięciu do dna (wobler tonący), podczas kiedy zacznę skręcać żyłkę będzie wynurzał się za pomocą steru do góry a kiedy przestanę znów opadnie. Chodzi i o to żeby podczas skręcania nie szedł do dołu tylko do góry. Da się coś takiego w ogóle stworzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Myślę , że tak , coś na wzór poperka .Trzeba by jednak poeksperymentować nad obciążeniem które chyba powinno być dosyć spore i pozostaje jeszcze kwestia umieszczenia przedniego oczka . No niestety trzeba poeksperymentować . Nikt gotowej recepty tu nie będzie dawał . Nie zniechęcaj się jednak i działaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 uzywamy wszyscy, od lat ... guma, wahadlo, tonacy bezsterowiec, np. slider ... normalnie czacha peka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Ja tam najbardziej lubię jak za pomocą... siły wyporu wynurza się Jaxon Karaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Koledze @Leszczu pewnie chodzi o przynętę która wynurza się przy zwykłym zwijaniu bez podbijania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 kazdy wabik bez steru wynurza sie podczas zwijania linki, bez podbijania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artmaniac Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 np. rapala rattlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 ja mam podobna przynętę typu jack.można go posadzić na dnie i po szarpnięciu skacze łukiem w górę prawie do pionu ok 0,5m.ale to niestety nie wobler.napisz na jakiej głębokości miałby chodzić wobek i pod jakim katem pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 http://www.tomiclures.com/Siudak ma takie cygaro ktore tak paracuje ,ron thopson cos podobnego tez cygarowate.Tomic paracuje bardzo podobnie czesto wcale nie paracuje ale wychodzi pod powierzchnie przy wolnym trolu i chlupie sprawiajac wrazenie splawiajacej sie ryby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Wydaje mi się że trzeba by po prostu dać ster na łeb od góry wobka i to właśnie było by to o co koledze chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 chyba wtedy kąt linki i steru dawałby efekt g*wnianej pracy jest wiele przynęt, które mogą się tak zachowywać, ale chyba szukanie wśród wobblerów, to naj...mniej rozsądny pomysł, tak mi się wydaje, taką opinię mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczu Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Tak, zgadł pan panie Tomy. Chodzi mi o umieszczenie steru na łbie i aby podczas zwijania wobler szedł do góry takim ruchem jak normalne woblery. Myślę że dając obciążenie na brzuch woba, a ster umieścić na łbie to powinno się udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 woblery ze sterem na czole istnieja od lat, np.anthrax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 ano tak, tylko że to są topwatery które chodzą do góry brzuchem np. też jest taki dziwny dead or alive który chodzi bokiem bo ster ma osadzony z boku głowy.. niemniej jakby go wypatroszyć, dać obciążenie na brzuch to by stał poprawnie ze sterem na czole. nawet są gdzieś surowe repliki takich anthrax'ów - to by można się pobawić bez nadmiernych kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Tak, zgadł pan panie Tomy. Chodzi mi o umieszczenie steru na łbie i aby podczas zwijania wobler szedł do góry takim ruchem jak normalne woblery. Myślę że dając obciążenie na brzuch woba, a ster umieścić na łbie to powinno się udać No to tylko do Pawła[WOBLER-W1]-kolegi z forum.Moim zdaniem poradzi sobie z czymś takim z palcem w nosie już nie takie konstrukcje realizował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Czy da się zrobić taki wobler który wychodziłby do góry? Chodzi o to że po opadnięciu do dna (wobler tonący), podczas kiedy zacznę skręcać żyłkę będzie wynurzał się za pomocą steru do góry a kiedy przestanę znów opadnie. Chodzi i o to żeby podczas skręcania nie szedł do dołu tylko do góry. Da się coś takiego w ogóle stworzyć? ołów przesuń mocno na tył co spowoduje ze sam kąt ustawienia woba do kierunku jazdy będzie go wynosił i w miarę nada prace ster możesz naciąć pod dość ostrym kontem wzmocni to na pewno prace i spowoduje że wyjdzie do samego wierzchu ps. wymyślili kiedyś coś takiego w megabassie trzeba internet przerzucić zerknij to http://extremelures.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&Pr odID=64&HS=1 oraz to ja bym to zrobił troche inaczej ps2. ma być tonący??? itp.? jak duży napisz o co dokładnie chodzi pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Ten Megabass Anthrax to zwykły wobler tylko obraz ryby jest do góry nogami.A zapewne autorowi postu chodziło o wobler pracujący nie od lustra w dół tylko odwrotnie od dna w stronę lustra.Napewno była by to bardzo interesująca przynęta,pytanie tylko czy się da.Kiedyś podjąłem takie próby lecz stwierdziłem że to ciężka sprawa i odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 faktycznie, macie racje, przepraszam za zamieszanie, obejzalem anthraxy i juz wiem, ze chodzilo mi o inny wabik (a bylem pewien, ze to anthrax) ... tylko teraz niestety nie wiem jaki to byl model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 czekamy na kolege na co to ma byc moze sa inne znacznie prostsze rozwiazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 ano tak, tylko że to są topwatery które chodzą do góry brzuchem nie chcę nic mówić ale ja to pisałem kilka postów wyżej.. w dodatku nie taki zwykły bo topwater czyli jego ster zbytnio nie służy do nurkowania, wabik schodzi chyba do jednej stopy przy szczytówce niżej. raczej robi zamieszanie na powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczu Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Tak, chodzi mi o to żeby wobler pracował od dna do lustra wody. Jednak pierwotne założenie jest takie żeby móc tym woblerem łowić z opadu Chodzi o to że jak już będzie leżał na dnie, to kiedy go podciągnę do góry zwijając plecionkę, chcę żeby szedł do góry ruchem takim jak normalne woblery ze sterem umieszczonym tradycyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Każdym tonącym jerkiem możesz łowić z opadu - jak taki był Twój zamiar. Brania dość fajne od puknięć do konkretnych grzmotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 No to tylko do Pawła[WOBLER-W1]-kolegi z forum.Moim zdaniem poradzi sobie z czymś takim z palcem w nosie już nie takie konstrukcje realizował.Tomek , nie przesadzaj , Bogiem to ja nie jestem . Z drugiej jednak strony , coś tam mi świta w głowie ale musiał bym sprawdzić to w praktyce . Na razie jednak nie mam czasu bo od jutra znowu delegacja do Poznania a w wolnych chwilach to teraz robię klameczki i blaszki na morską trotkę . Jednak po zlociku spróbuję pokombinować nad czymś takim . Sam jestem ciekaw czy dobrze myślę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczu Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 @wobler129 ale czy jerki to trzeba podbijać wędziskiem żeby miały jako tako fajną pracę podczas podnoszenia do góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 @wobler129 ale czy jerki to trzeba podbijać wędziskiem żeby miały jako tako fajną pracę podczas podnoszenia do góry? To zależy od jerka. Jak pracuje przy jednostajnym ściaganiu to i pracę mieć będzie właśnie taką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi