grunwald1980 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) Będąc w sklepie celem obejrzenia kijów megabass uwagę zwróciły kijki Daiwa generation black, sztywne wykalaczki na sucho, wydaje mi się że to zabawy z gumami byłyby odpowiednie. Spodobały mi się też wizualnie, luvias oraz ballistic. Z przewagą na ballistic. Pisałem do sklepu o zmierzenie rękojeści i jak to w Daiwa połowa kija to dolnik. W modelu luvias 2.75 5-28 od środka stopki kolowrotka 41cm. Nie wiem jak w ballistic. Najbardziej jednak chodzi mi po głowie morethan, ten "tani" . Waga fajna, w kilku 275 5-23 wynosi 123 gr, uzbrojony podobno w fuji sic. Tylko pewnie dolnik dluuuugi. Lowil ktoś może tym morethanem? Cw sugeruje uniwersalne łowienie przynetami serwowanych dużym jaziom i kleniom,( boleni, sandaczy w nocy na woblery?) model dokładnie morethan a-rounder 91lx Edytowane 17 Lutego 2016 przez grunwald1980 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Gdybyś Witek potrzebował coś krótkiego np. na pływadło to z tej serii generetion black moge polecić Minnow Darter opisany 7-28 225 cm z brzegu może być za krótko...ale co kto lubi Mam wersje cast świetny kijek do opadu 15-30 gr....nigdy nie myślałem , że bede łowił gumisiami na ciezkich głowach zestawem castingowym, a jednak Latały z niego nawet slajdery10 i inne jerkowe komedie także mozna powiedzieć , że uniwersalny....do tego kupiłem nówkę z drugiej ręki za 300zł...także dobra cena jak za taki "japan style" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 No wygląd mają świetny, w ręce też fajnie leżały. Z łódki nie łowię niestety a pozatym mam krótkie kije. Myślałem o czymś dłuższym bo czasem warunki zmuszają . Mam czym łowić ale czasem człowiek chciałby coś innego by i tak z czasem wrócić do sprawdzonych rzeczy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Powermesh i Generation Black z poprzedniej serii czyli nie 2016 szczególnie w wersji spinningowej zajebiście leżą w ręku(moje osobiste odczucie ) powiem Ci w tajemnicy , że to chyba moje ulubione kije w arsenale na tą chwile i nie mam ciśnienia żeby robić coś na pływadło...mimo jeszcze kilku fajnych kijków z pracowni, którymi obskakuje brzegowe łowienie jara mnie też ostanio taki JPstyle i może temu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 A ten powermesh masz w jakiej długości? Bo o ile krótkie kije mają krótkie dolniki o tyle długie to już niezła laga. Japończycy mają chyba jakieś kompleksy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 ...a tego powermesha do 14 gr ogarnąłem przypadkiem chyba też za 3 stówki i nie mam z tego powodu kompleków przezbrojony na minimy...a śmiga jak fenix w tytanach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 długość 198cm ....nie miałem w ręku lepiej wyważonego kija....czy jest podpięty młynek czy nie to i tak nie czujesz że go trzymasz no i uchwyt w wersjach spinningowych robi robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Fajnie się prezentuje, a długość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Długość dolnika jest bardziej niż idealna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Fajnie się prezentuje, a długość?Musisz sam pomacać. Naprawdę ciekawe kijaszki. Mnie szczególnie przypadł do gustu pewien lekki króciak z serii Powermesh. Niestety nie kupiłem.Miałem za to cięższy i gdyby nie nadmiar patyków "za szafą" zapewne, jeszcze długo nie sprzedałbym tego: https://goo.gl/photos/F34kQNfjpQ2peYoP6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Wygrzebałem jeszcze z archiwum tego casta minnow darter ....idealnie pasuje do Tatuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 No tylko że to krociak. Dłuższe modele pewnie mają murzynskie wartości :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) Nie sądzę. To jakby "nowe otwarcie" Pytanie, czy ta seria występuje w dłuższych wersjach? Edytowane 17 Lutego 2016 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Daiwa robi naprawdę ciekawe dizajnersko kije. Chodzi mi o te japan style. W ręce też fajnie leżą, do tego super lekkie. Tylko te kurfa dolniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Musisz sam pomacać. Naprawdę ciekawe kijaszki. Mnie szczególnie przypadł do gustu pewien lekki króciak z serii Powermesh. Niestety nie kupiłem.Miałem za to cięższy i gdyby nie nadmiar patyków "za szafą" zapewne, jeszcze długo nie sprzedałbym tego: https://goo.gl/photos/F34kQNfjpQ2peYoP6Ja mam Waldku tego 198/5-14...kupiłem jako ciekawostkę ....i tak została fajna na kropkowego siurka łowiąc w górę....z minimami podejrzewam jeszcze lepsze właściwości od seryjnego setu...gdyby jeszcze była czulsza to nie mam pytań za ta klasę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Daiwa robi naprawdę ciekawe dizajnersko kije. Chodzi mi o te japan style. W ręce też fajnie leżą, do tego super lekkie. Tylko te kurfa dolniki Sam sobie odpowiedziałeś....jak daiwa to tylko króciaki mówimy oczywiście cały czas o kijach "budżetowych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthez204 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Jaki model Daiwy na okonia był by najlepszy??? Dlugość max 240cm cw do 10g. Cenowo ok 200zł Nie szukam cudów chcę kijek na jeden sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Ja właśnie zamówiłem, trochę w ciemno Daiwę Ballistic - X Spinning 1,80m 7-21g. Jak do mnie dotrze to napisze kilka zdań na jej temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Mam Daiwe Lexa 240 5-20 g pod kropka. Bardzo lubię ten patyk i nienawidzę jednocześnie tego cholernego długiego dolnika. Po jaką cholerę wstawiaja je tak namiętnie do takich kijów jak mój nie mam bladego pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Mam Daiwe Lexa 240 5-20 g pod kropka. Bardzo lubię ten patyk i nienawidzę jednocześnie tego cholernego długiego dolnika. Po jaką cholerę wstawiaja je tak namiętnie do takich kijów jak mój nie mam bladego pojęcia.....żeby nie leciał na pysk na przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Ja właśnie zamówiłem, trochę w ciemno Daiwę Ballistic - X Spinning 1,80m 7-21g. Jak do mnie dotrze to napisze kilka zdań na jej temat. Dzisiaj dotarła . Zgodnie z deklaracją kilka słów na podstawie macania, wyginania i machania na sucho . * Wędka na żywo robi zdecydowanie lepsze wrażenie. Jest bardzo smukła, blank o małej średnicy.* Jestem zachwycony jakością pianki Eva użytej na uchwycie Fuji.* Przelotki równo osadzone na blanku, bez nadlewek lakieru, wszystko czysto zrobione.* Wędka jak dla mnie szybka,nawet bardzo szybka. Ugięcie progresywnie przechodzi ku środkowemu. W celu zmuszenia do pracy dolnika trzeba już użyć więcej siły.* Bardzo dobrze leży w ręku.* Na tą chwile widzę dwa niewielkie minusy, tj:- dolnik trochę za długi, spokojnie można by przesunąć uchwyt kołowrotka w stronę końca tak o 3-5 cm;* blank robi wrażenie zbyt "suchego" jak dla mnie, preferuję więcej "mięska".Wszystko i tak zweryfikuje woda i mam nadzieję ryby . Edytowane 24 Lutego 2016 przez Lars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekms10@gmail.com Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Szukam info o silver Creek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Szukam info o silver CreekDobry wieczór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Obawiam się że jedyne jakie znajdziesz to te w katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Co z Daiwy proponujecie z nowości pod okonia ? Coś szybkiego i do 10 gr ? Mają coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi