Skocz do zawartości

Wędki Daiwa - informacje, opinie, uwagi

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

"",złamałem szczytówke ze swojej winy ale reklamacja została uwzględniona i dostałem nową wędkę więc tu duży plus. Długo czekałem na wymianę bo ok miesiąc ale w tej sytuacji i tak nie mogę narzekać.""

Przepraszam, że nie w temacie ale może na PW napiszesz mi jak Ci się to udało ??

Też złamałem szczytówkę z mojej winy, przyznałem się bez bicia bo to moja wina, pertraktacje trwały pół roku (paranoja) i zaproponowano mi za samą szczytówkę 70% wartości całej wędki :(

Nigdy więcej daiwy......

Przepraszam za OT.

Żadna tajemnica ,odsyłając wędkę do sklepu dołączyłem zgloszenie reklamacyjne z informacją że szczytowa część wędki uległa złamaniu w trakcie holu ryby ,to wszystko. Po jakimś czasie sklep poinformował mnie że reklamacja została uwzględniona i dostałem nową wędkę, dodam jeszcze że trochę inną. Model długość i ciężar wyrzutowy ten sam ale inna kolorystyka i zakończenie dolnika.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Panowie czy ktoś z Was miał w rękach wędki z serii Daiwa Iprimi? Chodzi mi po głowie zakup takiego modelu do UL:

https://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/31788/daiwa-iprimi-66ul-free-shipping.html

Tylko wolałbym tego w ciemno nie robić.

Filmik znalazłem ale niponimajet po rosyjsku.

Edytowane przez coma

Witajcie. Z racji tego że chciałbym pochodzić troszkę za szczupakiem postanowiłem kupić wędkę. I kupiłem. Były dwie opcje. Pierwsza to właśnie Daiwa  Ninja 270 cm c.w. 15-50 gr oraz drugi kij to Savage Gear MPP2 Spin bodajże 259 cm i c.w. do 70gr. Pierwsza kosztuje 240 zł druga niecałe 20 zł więcej. Kij mi potrzebny do łowienia na gumy oraz woblery głównie szczupaka ale..... na zbiorniku o którym myślę jest bardzo realna szansa spotkać suma.

Wybrałem Daiwę ale mam pewne wątpliwości, ktoś z Was miał doświadczenie z tym kijem lub tą serią? Wiem że to tania wędka więc jakiegoś tam mega szału nie będzie ale ostatnio nie widzę też potrzeby by ładować setki zł w sprzęt.Pytam bo w sumie to mam możliwość jeszcze oddać ten kij i wymienić go ew na inny.

• 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...

A może ktoś miał już coś do czynienia z nową Daiwą Silver Creek 2.35 / 3-14g ? Poszukuję wiedzy na temat tego patyka :)

Nowej nie miałem, podobno blank ten sam, różnice w wykończeniu itp. O pierwszej wersji powiem tylko, że fajnie rozwiązana wklejka, pracująca zupełnie jak niewklejka :-), lekki, czuły, szybki kijaszek. Niestety, baaardzo delikatny, mi dwa razy strzelił na zaczepie :-( więc  z tej serii zrezygnowałem.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam.

Ktoś posiada spinning DAIWA PROREX X SPIN 270 5-30g? Jaka ten kij ma akcje? Nada się do obrotówek nr3, 4 (10-12g) i gum w rozmiarach 8-10cm plus główki max 12g? Łowienie głównie na małych stawach i zaporowkach oczywiście z brzegu. Głównie chodzi o łowienie na obrotówki, niechciałbym żeby kij się za mocno giął przy prowadzeniu obrotówki, ale też chciałbym żeby kij się nadawał pod łowienie sandacza z gumy. Niestety mój idealny kij do tego celu uległ uszkodzeniu w transporcie i teraz muszę szukać czegoś innego gdyż już jest niedostępny :/

Ktoś z was ma ta daiwe i może coś o niej opowiedzieć? Głównie chodzi o akcje i sztywność. Pozdrawiam

Edytowane przez DamianN

Witam.

Ktoś posiada spinning DAIWA PROREX X SPIN 270 5-30g? Jaka ten kij ma akcje? Nada się do obrotówek nr3, 4 (10-12g) i gum w rozmiarach 8-10cm plus główki max 12g? Łowienie głównie na małych stawach i zaporowkach oczywiście z brzegu. Głównie chodzi o łowienie na obrotówki, niechciałbym żeby kij się za mocno giął przy prowadzeniu obrotówki, ale też chciałbym żeby kij się nadawał pod łowienie sandacza z gumy. Niestety mój idealny kij do tego celu uległ uszkodzeniu w transporcie i teraz muszę szukać czegoś innego gdyż już jest niedostępny :/

Ktoś z was ma ta daiwe i może coś o niej opowiedzieć? Głównie chodzi o akcje i sztywność. Pozdrawiam

Mam 15-50. Kijek bardzo fajnie skrojony. Cięty, tnie na dystansie jak trzeba. Kij o akcji szczytowej pracującej parabolicznie w zależności od ryby na końcu zestawu ;) Kije są prawidłowo opisane. 

Wersja 5-30 powinna być ok. 

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...