Maciek K Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 "",złamałem szczytówke ze swojej winy ale reklamacja została uwzględniona i dostałem nową wędkę więc tu duży plus. Długo czekałem na wymianę bo ok miesiąc ale w tej sytuacji i tak nie mogę narzekać.""Przepraszam, że nie w temacie ale może na PW napiszesz mi jak Ci się to udało ??Też złamałem szczytówkę z mojej winy, przyznałem się bez bicia bo to moja wina, pertraktacje trwały pół roku (paranoja) i zaproponowano mi za samą szczytówkę 70% wartości całej wędki Nigdy więcej daiwy......Przepraszam za OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek324 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Żadna tajemnica ,odsyłając wędkę do sklepu dołączyłem zgloszenie reklamacyjne z informacją że szczytowa część wędki uległa złamaniu w trakcie holu ryby ,to wszystko. Po jakimś czasie sklep poinformował mnie że reklamacja została uwzględniona i dostałem nową wędkę, dodam jeszcze że trochę inną. Model długość i ciężar wyrzutowy ten sam ale inna kolorystyka i zakończenie dolnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Używa ktoś EXCELERA 2,7 8-35g,proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek324 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Używa ktoś EXCELERA 2,7 8-35g,proszę o opinie Kolego trochę wyżej znajdziesz moja opinie ktora dotyczyła excelera 8-35 O którego pytasz. Pomyliłem cw, może ktoś na pw podpowie gdzie znajdę opcję edycji posta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Witam, pytanie o Prorexa 5-30g 270cm. Jaki maksymalny wyrzut dla tego kija? Używa ktoś i mógłby wypowiedzieć się o nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jogi Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Witam kolegów Czy miał ktoś może styczność z Daiwa ballistic-x sea trout 310 cm 10-40g. Przymierzam się do kupna z zamiarem połowu w rzece i morzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Interesuje mnie wędka Daiwa Ballistic X spin 2,10 10-40, może ktoś używa i napisze jaki jest realny ciężar wyrzutowy, głównie mi chodzi o górny zakres ile maksymalnie komfortowo idzie rzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Miałem ten model ale poszedl do ludzi. Nie zdążyłem nim porzucac. Wykonanie wedki 3/5. Nadlewki na przelotkach. Ugiecie płynne. Kijek na sucho w miarę szybko. Z tego co mi wiadomo można nim rzucac do 50g. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Dzięki za informacje, może ma ktoś tą wędkę w innej długości o tym wyrzucie, to chętnie poczytam opinie, na pewno też by mnie trochę rozjaśniło czego po niej się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Witam. Czy ktoś już miał w ręku nową serię Team Daiwa Jiggerspin 2.00 / 1-8g ?Jakieś wrażenia, ktoś widział na żywo ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 (edytowane) Panowie czy ktoś z Was miał w rękach wędki z serii Daiwa Iprimi? Chodzi mi po głowie zakup takiego modelu do UL:https://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/31788/daiwa-iprimi-66ul-free-shipping.htmlTylko wolałbym tego w ciemno nie robić. Filmik znalazłem ale niponimajet po rosyjsku. Edytowane 24 Maja 2019 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Witajcie. Z racji tego że chciałbym pochodzić troszkę za szczupakiem postanowiłem kupić wędkę. I kupiłem. Były dwie opcje. Pierwsza to właśnie Daiwa Ninja 270 cm c.w. 15-50 gr oraz drugi kij to Savage Gear MPP2 Spin bodajże 259 cm i c.w. do 70gr. Pierwsza kosztuje 240 zł druga niecałe 20 zł więcej. Kij mi potrzebny do łowienia na gumy oraz woblery głównie szczupaka ale..... na zbiorniku o którym myślę jest bardzo realna szansa spotkać suma.Wybrałem Daiwę ale mam pewne wątpliwości, ktoś z Was miał doświadczenie z tym kijem lub tą serią? Wiem że to tania wędka więc jakiegoś tam mega szału nie będzie ale ostatnio nie widzę też potrzeby by ładować setki zł w sprzęt.Pytam bo w sumie to mam możliwość jeszcze oddać ten kij i wymienić go ew na inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 witam czy ktos juz łowi kijami daiwy z serii legalis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 to wymień obie...za ciężki kaliber,wystarczą do 40g cw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Czy ktoś ma lub łowił daiwą prorex xr 240 40-120 baitcast? Czy wędka jest dobrze opisana? Jaką kij ma akcje, głęboko pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 A może ktoś miał już coś do czynienia z nową Daiwą Silver Creek 2.35 / 3-14g ? Poszukuję wiedzy na temat tego patyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 A może ktoś miał już coś do czynienia z nową Daiwą Silver Creek 2.35 / 3-14g ? Poszukuję wiedzy na temat tego patyka Nowej nie miałem, podobno blank ten sam, różnice w wykończeniu itp. O pierwszej wersji powiem tylko, że fajnie rozwiązana wklejka, pracująca zupełnie jak niewklejka :-), lekki, czuły, szybki kijaszek. Niestety, baaardzo delikatny, mi dwa razy strzelił na zaczepie :-( więc z tej serii zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saperus8 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Kupiłem kij Daiwa LUVIAS 3m cw 10-40 g a wszędzie w katalogach jest długość 305 m -o co chodziiiiii??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 czym się przejmujesz 5 cm....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saperus8 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 nie chodzi o 5 cm tylko nie mogę znaleśc kija w żadnym katalogu daiwy od 2016 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Kupiłem kij Daiwa LUVIAS 3m cw 10-40 g a wszędzie w katalogach jest długość 305 m -o co chodziiiiii???Może zaokrąglenie ze stóp? 9-stopowe Daiwy miały 275 cm, a 10 stóp to 305+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianN Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 (edytowane) Witam.Ktoś posiada spinning DAIWA PROREX X SPIN 270 5-30g? Jaka ten kij ma akcje? Nada się do obrotówek nr3, 4 (10-12g) i gum w rozmiarach 8-10cm plus główki max 12g? Łowienie głównie na małych stawach i zaporowkach oczywiście z brzegu. Głównie chodzi o łowienie na obrotówki, niechciałbym żeby kij się za mocno giął przy prowadzeniu obrotówki, ale też chciałbym żeby kij się nadawał pod łowienie sandacza z gumy. Niestety mój idealny kij do tego celu uległ uszkodzeniu w transporcie i teraz muszę szukać czegoś innego gdyż już jest niedostępny :/Ktoś z was ma ta daiwe i może coś o niej opowiedzieć? Głównie chodzi o akcje i sztywność. Pozdrawiam Edytowane 22 Sierpnia 2020 przez DamianN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Witam.Ktoś posiada spinning DAIWA PROREX X SPIN 270 5-30g? Jaka ten kij ma akcje? Nada się do obrotówek nr3, 4 (10-12g) i gum w rozmiarach 8-10cm plus główki max 12g? Łowienie głównie na małych stawach i zaporowkach oczywiście z brzegu. Głównie chodzi o łowienie na obrotówki, niechciałbym żeby kij się za mocno giął przy prowadzeniu obrotówki, ale też chciałbym żeby kij się nadawał pod łowienie sandacza z gumy. Niestety mój idealny kij do tego celu uległ uszkodzeniu w transporcie i teraz muszę szukać czegoś innego gdyż już jest niedostępny :/Ktoś z was ma ta daiwe i może coś o niej opowiedzieć? Głównie chodzi o akcje i sztywność. PozdrawiamMam 15-50. Kijek bardzo fajnie skrojony. Cięty, tnie na dystansie jak trzeba. Kij o akcji szczytowej pracującej parabolicznie w zależności od ryby na końcu zestawu Kije są prawidłowo opisane. Wersja 5-30 powinna być ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 WitamCzy ktoś przy trociowaniu używa Daiwa BG 290/10-40g lub daiwa lexa 300/10-30g ewentualnie daiwa team air 300/10-35g i może się podzielić opiniami zarówno nad rzeką jak i w morzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Cześć!Czy ktoś z Was użytkuje Daiwa Prorex ASG Jiggerspin 7-28g? Od jakiego ciężaru guma +główka zaczyna pracować? Jakie przynęty obsługuje w górnym ciężarze wyrzutowym? Jak z odległościami rzutowymi? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi