Skocz do zawartości

Taimen Rain Jacket Burnt Olive

heyah

Rekomendowane odpowiedzi

Od początku tego sezonu łowię w tej kurtce:

http://www.taimen.com/mt/product_info.php?cPath=65_78&pr oducts_id=5303

Wg. opisu ma trzy warstwy, a nie dwie jak kurtka, o którą pytacie.

Po sezonie intensywnego używania w krainie deszczowców, najczęściej stojąc po pas w Atlantyku, wypada całkiem nieźle. Pordzewiały tylko kółeczka przy zamkach.

Od początku tego sezonu łowię w tej kurtce:

http://www.taimen.com/mt/product_info.php?cPath=65_78&pr oducts_id=5303

Wg. opisu ma trzy warstwy, a nie dwie jak kurtka, o którą pytacie.

Po sezonie intensywnego używania w krainie deszczowców, najczęściej stojąc po pas w Atlantyku, wypada całkiem nieźle. Pordzewiały tylko kółeczka przy zamkach.

Jeśli wypada dobrze w Twoich warunkach to musi być zajebiaszcza

• 1 rok później...

Ja używam sporo starszego modelu. Mam kurteczkę od 5 lat. Po dwóch sezonach wypruły się końcówki suwaków z kieszeni na piersiach, ale nosiłem tam pudełka z przynętami, wciąż były narażone na siłowanie się. Wszyłem i gra, wodę wytrzymuje dobrze. W tamtym roku przetrwała tydzień w permanentnym deszczu, po nasiąknięciu z obu stron wystarczy założyć na grzbiet i po 30 minutach jest sucha wewnątrz i nie puszcza wody. Jeżeli chodzi o oddychalność, to jak w większości takich sprzętów, jest średnia.

Ja mogę polecić, tym bardziej, że nowszy model powinien być jeszcze lepszy.

Ha, przypomniała mi się jeszcze jedna akcja. Wypadłem w tej kurtce z pontonu, na rzece. Zrobiłem salto pod wodą i wróciłem na pokład. Wszystkie rzepy i suwaki były zapięte i wyszedłem na sucho, troszkę wilgoci za kołnierzem. :mellow: