obcy74 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Chciałbym zapytać Was o doświadczenia z przechowywaniem i przenoszeniem spodniobutów, śpiochów i butów do brodzenia.Podczas kursu miałem do czynienia z torbą Vision i była całkiem OK, ale jej cena jest masakryczne wysoka, więc poszukuję dobrego substytutu Na rynku jest kilka produktów Dragona, Salix Alba, Rapala, itp.Zależy mi na tym, aby w torbie zmieściły się buty oraz śpiochy i nie zabrudziły samochodu podczas transportu. Fajny byłby dywanik do przebierania, ale to akurat można sobie łatwo zorganizować we własnym zakresie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Śpiochy z Decathlon'u 4C i 5C mają fajną okrągłą torbę z funkcją dywaniku,mieściły też buty po rozsunięciu dodatkowego suwaka (do kompresji).Nie wiem czy są podobne dostępne... ,ale sprytny krawiec uszyje z cienkiej kordury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Ja wożę to w dużym worku po psiej karmie. Może na pierwsze wrażenie pomysł śmieszny lub zaskakujący, ale narodził się poprzez ewolucję Po pierwsze tanie, bo moja psina tą karmę zjada, także zawsze mogę mieć kolejny. Po drugie mocne i szczelne. Nie ma mowy aby coś się w aucie z niego wylało - no, chyba że nie zamknięty leży i może woda z trepów wyciec. Suche spodniobuty (mam 4C) wożę w pokrowcu firmowym. Po łowieniu wrzucam je razem z butami i suszę jedno i drugie w domu. W pokrowcu przechowuję już spodniobuty suche. Oczywiście jak mi się nie chce bawić z pokrowcem, pakując buty do worka, ładuję tam także suche gacie Jeżeli masz psa lub dojście do worka, przemyśl patent. Aha - ważne żeby worek był po min. 12-15 kg karmy oraz był szeroki. Wąski a długi worek nie sprawdza się podczas pakowania mokrego i brudnego częstokroć obuwia i gaci. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy74 Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Ciekawy patent z workiem po karmie, ale mam kota i obawiam się, że nie ma takich wielkich worków z kocia karmą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Na punkcie łowienia to ja też mam kota... "Decathlon" 4/5C naprawdę udany wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kizior Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Ja używam torby żeglarskiej z Decathlon i jestem bardzo zadowolony. Odkąd jej używam w aucie prawie nie czuć łowiskiem. Nie będe wrzucać konkretnego modelu bo wątpie by poza rozmiarem i ceną różniły się jeszcze jakimiś cechami.Poza tym już gdzieś na forum temat był poruszany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Na mokre szmaty używam wora na śmieci, dużego.Suche wiozę nad wodę w plecaczku Salix ALba, tym z siatką. Po wyjęciu gratów rzucam go na ziemię i robi za dywanik.I pamiętaj o przechowywaniu śpiochów w domu. Wieszak w szafie jest najlepszym rozwiązaniem i przedłuża znacząco życie gaci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Niebieska torba na zakupy z Ikea. Idealna nie tylko na jednodniowe wyjazdy, zawsze warto mieć ją w bagażniku. Albo dwie, jedna na suche rzeczy, druga na mokre. Na dłuższe wyjazdy można poszukać czegoś z demobilu, za małe pieniądze można wyrwać porządny produkt, np. wojskowy worek marynarski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Także miałem pomysły, aby do przechowywania butów i woderów posiadać specjalne pokrowce. Długo chodził mi po głowie nawet Simms, ale koledzy "wybili" mi to skutecznie z głowy. Nie wiem jak inni, ale ja po przyjeździe nad wodę dostaję " gorączki" i jak najszybciej chce się ubrać do wędkowania. Po rybach znowu nie chce mi się ładnie wszystkiego składać i wrzucam tylko " graty" do bagażnika. I aby szybko wszystko wyjąć i potem złożyć " torba" musi być bardzo szeroka. Zastosowałem do tego bardzo szeroki, z grubego plastiku worek o średnicy ok. 80 cm ( był on po jakiś kołdrach, czy pościelach ). Spełniał swoja rolę, z wyjątkiem sytuacji, gdy buty były brudne. Wtedy ściekająca z nich woda potrafiła pobrudzić wodery w czasie transportu. Teraz używam jeszcze większego worka z cieniutkiego materiału. Buty jednak, gdy są brudne przed włożeniem do tego worka chowam w mniejsze, nieprzemakalne worki plastikowe. Wodery nawet jak są wilgotne, to po ich zdjęciu woda z nich nie ścieka. Nic się nie brudzi, nie przecieka, łatwo włożyć i wyjąć, i praktycznie nic nie kosztowało. Aby ułatwić sobie życie wożę także w bagażniku kwadratowa , nie nasiąkającą wodą, sztywną piankę o wymiarach ok. 80x80x1 cm, która służy mi za dywanik w czasie zakładania i zdejmowania butów oraz woderów. Nic mnie tak nie irytuje jak zakładanie i zdejmowanie śpiochów, gdy nie można sucho i wygodnie postawić stopy. A ryby czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Dam Ci proste rozwiązanie.Wchodzisz na ALLEGRO i szukasz narciarski plecak na buty.Wybierają rozmiar 46 lub większy i po problemie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy74 Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Spoko patenty. Dzięki. Myślę, że wypróbuję torbę Ikea, bo akurat taką mam + jakiś mniejszy worek na brudne buty. Mam plecak na buty narciarskie i pewno dobrze nadawałby się na same buty, ale mam wątpliwości, żeby weszły do niego śpiochy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Spoko patenty. Dzięki. Myślę, że wypróbuję torbę Ikea, bo akurat taką mam + jakiś mniejszy worek na brudne buty. Mam plecak na buty narciarskie i pewno dobrze nadawałby się na same buty, ale mam wątpliwości, żeby weszły do niego śpiochy...Moje simmsy w komplecie się mieszczą w plecaku narciarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 U mnie z powodzeniem robi robotę torba z Ikei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Torba na buty narciarskie. Wchodzą śpiochy,buty i drobne graty tupu buff,okulary itp. Koszt ok 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczurek1 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Sam używam torbę na buty narciarskie martes. Torba posiada siatki wentylacyjne oraz na dnie otwory do odprowadzania wody.Śpiochy i buciki się idealnie mieszczą. A naprawdę grosze kosztuje, około 20zł dałem.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbrojarz Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 http://sklep-arsenal.pl/torby/torba_podrozna_wojsk_brytyjskich_130l_17.htmlW taką mieści się wszystko, plus skrzynka piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Niebieska torba na zakupy z Ikea. Idealna nie tylko na jednodniowe wyjazdy, zawsze warto mieć ją w bagażniku. Albo dwie, jedna na suche rzeczy, druga na mokre. Pełna zgoda.Używam i chwalę.Niezniszczalna, do umycia szlauchem po wywinięciu na lewą stronę.Tania, co istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) A ja w tesco kupiłe taką miskę/kosz z miękkiego tworzywa i jak dla mnie super. Coś w tym stylu:https://www.przydomu.pl/gospodarstwo-domowe/kosz-na-pranie-torba-billy-30l-limonka.html?rel=prod http://jysk.pl/przechowywanie/kosze-itp/przechowyw-plastik/wiaderko-price-star-s37xw30cm-mix Edytowane 29 Lutego 2016 przez siatkaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crown Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Panowie ja osobiście polecam i sam korzystam z takiej oto torby : http://www.sklep-presto.pl/product-pol-47511-Torba-podrozna-turystyczna-Leon-M-65-Peme.html Torba jest genialnie wykonana z materiału nieprzemakalnego ,bez problemu zmieści się wszystko co potrzeba do brodzenia i nawet więcej i co najważniejsze można korzystać z niej nie tylko na wyjazdach na ryby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubas Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) CzescZbliża się mój pierwszy zimowy sezon.. pstrągowyChciałem zapytać czy macie jakieś domowe sposoby konserwacji śpiochów?? ..podklejacie szwy jesli tak to jakie kleje najlepiej cena do jakości żeby i nie były drogie...myjecie,odnawiacie powłokę DWR (nikwax,revivex) Czy nie zaszkodzi gaciom suszenie w garażu gdy przyjdą Mrozy???Wszystkie dobre rady mile widziane ???? Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez Grubas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Podobny temat już istnieję na forum, podstawa to zawsze porządne wypłukanie śpiochów ochrony skarpety itd tam gdzie zbiera się żwirek przez cały sezon nie jestem wstanie zliczyć chyba kubików wody które na to idą, a młoda pyta potem gdzie my tyle wody zużywamy . Spodnie czasem wywracam na lewą stronę suszą się zawsze rozciągnięte powieszone na wieszaku piwnica balkon, garaż po dobrym wyschnięciu składam w pół i leżakują w torbie. Z preparatów raczej nie stosuję raz do roku zdarza mi się psiknąć same skarpety goretexem w sprayu nie wiem czy to coś daje ale tak robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Duża torba zkupowa i nie ważne czy to ikea, castorama czy inny lidl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Polecam torbę na buty narciarskie. Koszt 30 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Z racji że zawsze jeżdżę na ryby samochodem, w bagażniku mam kuwetę z budowlanego. Po łowieniu lekkie przepłukanie śpiochów i butów o ile blisko od wody do samochodu , a jeśli nie to wszystko do kuwety i do wyschnięcia w garażu. Jak to mawiają " co sie ususy to sie wykrusy " i na kolejne wędkowanie gotowe Do ubierania na glebę najtańsza karimata, co by se stópek nie pobrudzić Edytowane 3 Września 2017 przez Hansolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi