Novis Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Jesteś Wełpuś walnięty. Co nie oznacza, iż któregoś dnia nie wpadnę do Ciebie na kawę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 a ja się broniłem rękoma i nogami żeby nie popaść w zbieractwo.....a tu jak widać to tak trzeba!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Jesteś Wełpuś walnięty. Co nie oznacza, iż któregoś dnia nie wpadnę do Ciebie na kawę. Drzwi dla kolegów zawsze otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Przemsol, znam kolegę wełpa parę latek. Kiedyś łowił ciężej. Baa, na trolla zmontował 2 kije. Zestarzał się. Spracowany jest. Praca fizyczna. Więc na rybkach ma być lekko, prawda? Pawełku? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) o matuńciu........ to ja to chyba już mam w ten sposób licząc ze 120 lat bo nie mam kijka który ogarniał by więcej niż 30 gram...... :| Edytowane 22 Listopada 2016 przez Przemsol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 No to jesteście walnięci obydwaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Angler's Republic Palms molla MSGC-66ULXF - 6'6"0.7-8gram 4-8 lb + juz zamówiony shimano aldenaran Bfs xg - okoń Megabass destroyer bandersnatch f5-68x - 6'8" 3/8-1oz 12-25lb - fajny kijek dzis potestowany pod różnymi przynetami - fajna szczupakowka na lekko + bolenie na jerkbait i walk the dogi - miła miękka szczytówka :-) + Daiwa t3 1016 hl +szpula sv / oryginał Megabass destroyer - super destroyer F6 6'9" 1/4-1 1/4 oz 12-25 lb - idealna samdaczowka pozwala robić z przynetami sie chce w całym przedziale przynęt + Daiwa tatula hlc -Na przyszły rok :-) Major craft Arivall 70xx - 7"0 1/2 - 4oz 12-30lb - długi nośny pod większe gumy + abu orra winch Dragon milenium jerk cast pro 190cm 60-120 gram + orra - poki co ten zestaw ciaga wszystko co najcięższe - ogólnie fajny kij ale do przezbrojenia :-) jest tu jakiś rodbulder ;-) W planach Megabass F764x4 - 6"4' 1/2-4oz 12-30lb -Jerkowka + curado 201 Hg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Może nie do końca stary i spracowany , tylko jerki przestały mnie kręcić i kije i przynęty znalazły nowy dom. Kije trolingowe nadal obecne a najprzyjemniej łowi mi się w zakresie 2 do 30 gram i sporadycznie 40 . Łowię te same ryby i nawet w większych ilościach. A tak ogólnie to jestem zbieraczem ,jako że sezon przymusowo zakończyłem robię remanenty w wędkarskim szpeju i samego mnie ogarnia zdziwienie ile tego jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) ...postanowiłem, że chyba nie będę robił wpisów ani perzentacji w tym wątku, aby moja godność osobista, na którą pracuje od 56-ciu lat nie została, narażona na szwank, konentarzami typu: BOB! chyba cię po ... ło!!! Na C ... j ci tyle tego???!!!A co do Pawła (znanego w niektórych środowiskach jako wełpa) to jest to osobnik, którego zbieractwo nie jest ukierunkowane na samego siebie ale i na innych ...czyli na mnie!!! Edytowane 22 Listopada 2016 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Angler's Republic Palms molla MSGC-66ULXF - 6'6"0.7-8gram 4-8 lb + juz zamówiony shimano aldenaran Bfs xg - okoń Megabass destroyer bandersnatch f5-68x - 6'8" 3/8-1oz 12-25lb - fajny kijek dzis potestowany pod różnymi przynetami - fajna szczupakowka na lekko + bolenie na jerkbait i walk the dogi - miła miękka szczytówka :-) + Daiwa t3 1016 hl +szpula sv / oryginał Megabass destroyer - super destroyer F6 6'9" 1/4-1 1/4 oz 12-25 lb - idealna samdaczowka pozwala robić z przynetami sie chce w całym przedziale przynęt + Daiwa tatula hlc -Na przyszły rok :-) Major craft Arivall 70xx - 7"0 1/2 - 4oz 12-30lb - długi nośny pod większe gumy + abu orra winch Dragon milenium jerk cast pro 190cm 60-120 gram + orra - poki co ten zestaw ciaga wszystko co najcięższe - ogólnie fajny kij ale do przezbrojenia :-) jest tu jakiś rodbulder ;-) W planach Megabass F764x4 - 6"4' 1/2-4oz 12-30lb -Jerkowka + curado 201 HgA Ty to w ogóle się nie odzywaj bo jesteś na marginesie zaliczanym do normalności!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 A Ty to w ogóle się nie odzywaj bo jesteś na marginesie zaliczanym do normalności!!! Ale do zbieractwa już blisko ☺. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) A w życiu! Michał nie jest w stanie utrzymać u siebie, sprzętu dłużej niż ... Misiek, ile czasu??? (musi być ruch ) Edytowane 22 Listopada 2016 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Nie chodzi o ruch - raczej o wymianę - gdybym wędkarz trzymał sie jednej wędki to by z głodu.... a tak serio lubie testować wiec co jakiś czas przychodzi przetasowanie wędka to tylko narzędzie :-) a trzymać to co jest nie używane - oj nie :-) to nie u mnie :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 a ja się broniłem rękoma i nogami żeby nie popaść w zbieractwo.....a tu jak widać to tak trzeba!!! Rozsądek podpowiada żeby kasy nie marnować na sprzęt który będzie tylko stał, ale człowiek czyta, rozwija sie, próbuje- i nagle nawet jak ma sie ul na okonia, to by się coś przydało na jazia klenia o innej akcji, jak ma się szybkie 5-25 to coś bardziej spolegliwego by się czasem przydało... i tak to sie toczy do przodu :-) ja mam tylko 4 na chwilę obecną, ale już wiem ze mi travel potrzebny :-) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 masz fajny trawel na multiplikator.pl Załatwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Nie chodzi o ruch - raczej o wymianę - gdybym wędkarz trzymał sie jednej wędki to by z głodu.... a tak serio lubie testować wiec co jakiś czas przychodzi przetasowanie wędka to tylko narzędzie :-) a trzymać to co jest nie używane - oj nie :-) to nie u mnie :-)amy, zyskujemy wiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 amy, zyskujemy wiedzę No cos w ten deseń :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Rzekł Bob 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 amy, zyskujemy wiedzę A my jak już ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) Piotruś ja tak czekałem aż Paweł wystawi swoją watahę haha. Na dodatek musze zapytać: Paweł, a tych wozonych w tubie nie zapomniałeś doliczyć? Edytowane 22 Listopada 2016 przez Andan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Wątek się odświeżył, znalazłem swój post z początku roku. Pożegnałem dwa kijki, kolejne dwa przywitałem... cholera, jakoś za dużo stałości w tym jest! Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Kurcze ciekawe to wszystko... ja jako początkujący castingowiec (jakieś 3 lata z BC) mam aktualnie wszystko na łódkę w krótkich castach: blaas 7010-1-10lb. i szklaczek cousins ESP703-10lb. - na okonie,do nich podpinam Aldka 51 kraag 7016-1-16lb i lemax 6'6"-15lb.-szczupak,sandacz i do tego tatule 103 SHL lub 100 HSL jerkówka na blanku JAXON (zacny blank)- i do tego revo s pierwszej generacji. Ostatnio zrobiłem sobie też długi brzegowy uniwersał na Matagi TR86 Super Sea Bass do łowienia w takich miejscach gdzie króciaki z brzegu się nie sprawdzają (nie wiele takich miejsc w NL). Myślę też o długim 8'6" -10lb. brzegowym caście pod okonie no i o zestawie sumowym BC. Do tego oczywiście mam całe brzegowe łowienie ogarnięte w zestawach korbowych... Bo na razie jakoś nie mogę z nich zrezygnować,choć b.rzadko są w użyciu... PS.Moje podstawowe zestawy się powielają bo mam je w jedno i dwuskładach. Lubię jednoskłady, ale nie lubię ich znosić po schodach do auta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Piotruś ja tak czekałem aż Paweł wystawi swoją watahę haha. Na dodatek musze zapytać: Paweł, a tych wozonych w tubie nie zapomniałeś doliczyć? Nie , w łódce jeszcze dwa patyki się pasą, ale że mają już nowe domy to ich nie liczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Na prośbę kolegi wrzucę fotki grubości ścianek w blankach batsona rclb 30 i 20 lbs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) Ale do zbieractwa już blisko ☺.Paweł mógłbyś w wolnym czasie je opisać jak to nie tajemnica :-) Edytowane 22 Listopada 2016 przez brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi