Skocz do zawartości

Optymalna ilość zestawów BC

MRTNZ

Rekomendowane odpowiedzi

Angler's Republic Palms molla MSGC-66ULXF - 6'6"0.7-8gram 4-8 lb + juz zamówiony shimano aldenaran Bfs xg - okoń

Megabass destroyer bandersnatch f5-68x - 6'8" 3/8-1oz 12-25lb - fajny kijek dzis potestowany pod różnymi przynetami - fajna szczupakowka na lekko + bolenie na jerkbait i walk the dogi - miła miękka szczytówka :-) + Daiwa t3 1016 hl +szpula sv / oryginał

Megabass destroyer - super destroyer F6 6'9" 1/4-1 1/4 oz 12-25 lb - idealna samdaczowka pozwala robić z przynetami sie chce w całym przedziale przynęt + Daiwa tatula hlc -Na przyszły rok :-)

Major craft Arivall 70xx - 7"0 1/2 - 4oz 12-30lb - długi nośny pod większe gumy + abu orra winch

Dragon milenium jerk cast pro 190cm 60-120 gram + orra - poki co ten zestaw ciaga wszystko co najcięższe :) - ogólnie fajny kij ale do przezbrojenia :-) jest tu jakiś rodbulder ;-)

W planach

Megabass F764x4 - 6"4' 1/2-4oz 12-30lb -

Jerkowka + curado 201 Hg

• Like 1

Może nie do końca stary i spracowany , tylko jerki przestały mnie kręcić i kije i przynęty znalazły nowy dom. Kije trolingowe nadal obecne a najprzyjemniej łowi mi się w zakresie 2 do 30 gram i sporadycznie 40 . Łowię te same ryby i nawet w większych ilościach. A tak ogólnie to jestem zbieraczem ,jako że sezon przymusowo zakończyłem robię remanenty w wędkarskim szpeju i samego mnie ogarnia zdziwienie ile tego jest.

• Like 1

...postanowiłem, że chyba nie będę robił wpisów ani perzentacji w tym wątku, aby moja godność osobista, na którą pracuje od 56-ciu lat nie została, narażona na szwank, konentarzami typu: BOB! chyba cię po ... ło!!! Na C ... j ci tyle tego???!!!

A co do Pawła (znanego w niektórych środowiskach jako wełpa) to jest to osobnik, którego zbieractwo nie jest ukierunkowane na samego siebie ale i na innych ...czyli na mnie!!! :D  :D  :D

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

Angler's Republic Palms molla MSGC-66ULXF - 6'6"0.7-8gram 4-8 lb + juz zamówiony shimano aldenaran Bfs xg - okoń

Megabass destroyer bandersnatch f5-68x - 6'8" 3/8-1oz 12-25lb - fajny kijek dzis potestowany pod różnymi przynetami - fajna szczupakowka na lekko + bolenie na jerkbait i walk the dogi - miła miękka szczytówka :-) + Daiwa t3 1016 hl +szpula sv / oryginał

Megabass destroyer - super destroyer F6 6'9" 1/4-1 1/4 oz 12-25 lb - idealna samdaczowka pozwala robić z przynetami sie chce w całym przedziale przynęt + Daiwa tatula hlc -Na przyszły rok :-)

Major craft Arivall 70xx - 7"0 1/2 - 4oz 12-30lb - długi nośny pod większe gumy + abu orra winch

Dragon milenium jerk cast pro 190cm 60-120 gram + orra - poki co ten zestaw ciaga wszystko co najcięższe :) - ogólnie fajny kij ale do przezbrojenia :-) jest tu jakiś rodbulder ;-)

W planach

Megabass F764x4 - 6"4' 1/2-4oz 12-30lb -

Jerkowka + curado 201 Hg

A Ty to w ogóle się nie odzywaj bo jesteś na marginesie zaliczanym do normalności!!! :P  :D

• Like 1

Nie chodzi o ruch - raczej o wymianę - gdybym wędkarz trzymał sie jednej wędki to by z głodu.... :D a tak serio lubie testować wiec co jakiś czas przychodzi przetasowanie :) wędka to tylko narzędzie :-) a trzymać to co jest nie używane - oj nie :-) to nie u mnie :-)

• Like 3

a ja się broniłem rękoma i nogami żeby nie popaść w zbieractwo.....a tu jak widać to tak trzeba!!! ;) :D

Rozsądek podpowiada żeby kasy nie marnować na sprzęt który będzie tylko stał, ale człowiek czyta, rozwija sie, próbuje- i nagle nawet jak ma sie ul na okonia, to by się coś przydało na jazia klenia o innej akcji, jak ma się szybkie 5-25 to coś bardziej spolegliwego by się czasem przydało... i tak to sie toczy do przodu :-) ja mam tylko 4 na chwilę obecną, ale już wiem ze mi travel potrzebny :-)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Nie chodzi o ruch - raczej o wymianę - gdybym wędkarz trzymał sie jednej wędki to by z głodu.... :D a tak serio lubie testować wiec co jakiś czas przychodzi przetasowanie :) wędka to tylko narzędzie :-) a trzymać to co jest nie używane - oj nie :-) to nie u mnie :-)

amy, zyskujemy wiedzę :)

Kurcze ciekawe to wszystko... ja jako początkujący castingowiec (jakieś 3 lata z BC) mam aktualnie wszystko na łódkę w krótkich castach:

blaas 7010-1-10lb.  i szklaczek cousins ESP703-10lb. - na okonie,do nich podpinam Aldka 51

kraag 7016-1-16lb i lemax 6'6"-15lb.-szczupak,sandacz i do tego tatule 103 SHL lub  100 HSL

jerkówka na blanku JAXON  (zacny blank)- i do tego revo s pierwszej generacji.

Ostatnio zrobiłem sobie też długi brzegowy uniwersał na Matagi TR86 Super Sea Bass do łowienia w takich miejscach gdzie króciaki z brzegu się nie sprawdzają (nie wiele takich miejsc w NL).

Myślę też o długim 8'6" -10lb. brzegowym caście pod okonie no i o zestawie sumowym BC.

Do tego oczywiście mam całe brzegowe łowienie ogarnięte w zestawach korbowych... Bo na razie jakoś nie mogę z nich zrezygnować,choć b.rzadko są w użyciu... 

PS.Moje podstawowe zestawy się powielają bo mam je w jedno i dwuskładach. Lubię jednoskłady, ale nie lubię ich znosić po schodach do auta....