adamek Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Znalazłem cos takiego http://allegro.pl/najlepszy-silikon-do-form-0-5kg-cena-promo cyjna-i1276267490.html to wydawało by sie ok. Ale jak zrobić zeby było wszystko cacy i ładnie? Wkladam gume ktora chce skopiować do jakiegoś pojemnika zalewam tym silokonem a potem co ?? Musze rozciąć albo rozerwać ten silikon zeby wyjać tą gume ?? Sa tez jakieś zele do wielokrotnego użytku http://allegro.pl/pro-gel-masa-do-powielania-modeli-wielokro tna-500g-i1314351523.html Jak wy byście to zrobili?? Może to głupie jest ale nie łapie zabardzo może zna ktoś jakiś film albo coś?? Wobler a jak ty robisz te własne modele?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Rozrysowuje na kartce profil boczny, górny, dolny i strugam z drewna. Później wystarczy przeciąć na pół i polakierować. I przed zalaniem polakierowaną powierzchnię należy posmarować czymś tłustym, żeby model łatwo odszedł od formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 prototyp najlepiej robić z poxyliny poco pierdzielić sie z lakierowaniem itp.??? pozniej wystarczy wazeliną posmarować ciepła zeby była dość płynna i git majonez jak by to basia powiedziała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 prototyp najlepiej robić z poxyliny poco pierdzielić sie z lakierowaniem itp.??? pozniej wystarczy wazeliną posmarować ciepła zeby była dość płynna i git majonez jak by to basia powiedziała... Witam.Czy ta forma z poxyliny powinna by z 2 części?Idrugie pytanie-gipsem można zalac gumę i jest wierna forma,a jak odbic gumę w poxylinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Prototyp naszej przynęty, a nie forma - tak wynika z kontekstu przynajmniej dla mnie, choć mogę się mylić, bo jestem zmęczony po pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Wobler dobrze pisze prototyp przynęty z poxyliny ma być a nie forma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi