Skocz do zawartości

stare salmo minnow

woblerowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam sentyment do salmo minnow, takich jak na zdjęciu. Nie są już produkowane, prawda? Może ktoś z Was orientuje się, skąd można je jeszcze zdobyć w rozsądnej cenie? Albo zna firmę produkującą woblery podobne pod względem pracy, kształtu i wagi?

salmiaki.jpg

Pozdrawiam,

Woblerowy

Stare Salmo Minnow jest tutaj To Twoje Minnow to następna generacja.

Kupiłem go gdzieś na poczatku lat '90tych. Niesamowita przynęta na klenie i pstrągi. A wielki owalny ster znakomicie ułatwiał prowadzenie z prądem.

Jak to jest, że stare Daiwy, Shimana i Salmiaki są lepsze niż nowe :mellow: ??

post-46-1348914965,8581_thumb.jpg

Witam

A ja jestem ciekawy czy naprawdę w starych przynętach Salmo typu Minnow i innych naprawdę coś było a teraz tego nie ma??

Mam dość dużo starych modeli jeszcze z 90-tych lat i nie łowię nimi bo mi szkoda . Nowe dają radę bez problemu....powinienem zacząć ryzykować??

Pozdr.

W.

• 5 lat później...

Powiem wam koledze dzis testowałem ta tezę ,łowiłem salmo minnow 7 kolor gs nowy i z stare salmo 7 cm gs nie jestem w stanie określić który to rocznik ale ster prawie ze pionowy ,a do czego dąże obawiałem najpierw nowym dość spory odcinek i nic a później starym i wogóle inna praca i głębokość zchodzenia ry ki brały szczupaki.pięknie go zjadały :) i chcetnie bym zakupił takiego jeszcze jednego pozdrawiam

1ff897a82ff948a387ce55bad60a2d24.jpgto ten model

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Maciek s

• 4 tygodnie później...

Podgrzej ster i podegnij w dół do ustawienia steru tego "starego".

Fakt że w starych modelach stery były grube (2mm) i o innym kształcie. :(

Inne rozwiazanie, obszlifować "nowy" stery do korpusu, dorobić kształt "starego" i wkleić w odpowiednim miejscu i pod odpowiednim kątem.

• Like 1