lark99 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Toudinho, piękne ryby. Co to za otwarta rana na tym drugim zdjęciu? Ryba w dobrej kondycji? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Ryba w mega kondycji. Po prostu miała takie obrażenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Coś tam wypukałem.Ogólnie kilka sandaczy z czego ten poniżej największy :Sprzętowo to Batson Sb822,5, Daiwa Emblem 2500iZ, plecionka Duel 0,15mm, na końcu guma od Dragona.Pozdrawiam.Adam. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 To wczesny poranek czy późny wieczór na tej łódce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Ryba została złowiona około godziny 23ej.Pozdrawiam. Edytowane 17 Czerwca 2016 przez bartsiedlce 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Prawdziwy MONSTER Phenix Tx 714-c jeczal i ja też Mega zadowolony )))) 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Prawdziwy MONSTER Phenix Tx 714-c jeczal i ja też Mega zadowolony ))))Jaki wymiar rybki? Z Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Prawdziwy MONSTERPhenix Tx 714-c jeczal i ja teżMega zadowolony ))))Jak wypuszczasz taka rybę aby miała szansę na przeżycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Spider1987@ Rybka z Mälaren(Se) 92cm 7,3kg Nie jest to mój Pb ale była mega mega waleczna. Dosyć długo nie mogłem jej oderwać od dna. Del Toro@ zdjęcia.... no cóż, zawsze są inne wydatki. Kiedyś robiłem filmiki, teraz jakoś..... nie chce się później siedzieć przy kompie. Ale masz 100%racji FidoAngel@Jak wszystkie podobnej wielkości Później poszukam jakiegoś filmiku z podobnym zanderkiem i zrobię Edit.Moim skromnym zdaniem,wypuszczenie ryby powiedzmy 80+ zaczyna się w czasie jej holu.Nieumiejetny hol i sandacz zdechnie. Czytałem tu różne teorie... Uważam że ryby z 8m i głębiej trzeba hodować delikatnie. Ostre i energiczne = zdechnieciem ryby.Z płytkie wody ( jak ta i wcześniejsze) można na tyle ostro ile pozwala sprzęt Podbierak obowiązkowy.Edit Filmik już jakiś czas ma robiony dla wędkarskich przyjaciół którzy zostali w mniej rybnych obszarach i których serdecznie pozdrawiam No1 Wiesiulek :) który notabene namówił mnie do czytania jb. Edytowane 20 Czerwca 2016 przez Z Olsztyna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Miałem na myśli nie wielkość ryby ale wyciągniętą z dużej głębokości. Czy na sondzie widać, ze ryba z takim wytrzeszczem, i pewnie czasami z pęcherzem w gardle, idzie do dna? Edyta: ten z cytowanego posta na wytrzeszcz świadczący o wyciągnięciu z dużej głębokości, jak wypuszczasz to idzie do dna czy stoi gdzieś w toni? Edytowane 20 Czerwca 2016 przez FidoAngel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Ale nie bardzo teraz rozumiem a co caman?Edit FigoAngel@ A nie mogłeś wprost tylko jakieś insynuacje.... Już wcześniej pisałem( wystarczyło zerknąć) , ale jeszcze raz i dokładnie.Duże sandacze za dnia stoją na miękkim, jakieś metr nad dnem i są nieaktywne.Więc postanowiłem wieczorem i w nocy.Rozkminiam nowe miejsce, górkę.Szczyt 1,2m (roślinnością uboga) która ciągnie się jakieś 50m. Później jest spokojny zjazd do 3 m, blacik 5m i zjazd do 6 m.Inne str.gorki są nieistotne Ja stawiam łódkę na 2,5m -3m, właśnie na tym blaciku. Oblawiam najpierw stok a później około 22 już tylko szczyt. Wszystkie duże ryby zdejmowalem między 1,2 a 3 m. Ten ostatni zanderek że szczytu. Hol do łodzi szedł ciężko, bo sprzęt na siłowy nie pozwala.Przy łodzi poszedł do dna na 2,2-3 m i chodził tam dobre 7-10min.Pozniej poszło dosyć szybko.Pytanie Twoje o sonar raczej nie w tym dziale. I tylePs Jak 1,5 m wody to duża głębokość, to niech tak będzie.A jak chcesz zarzucić mi kłamstwo to powiedz to wprost. Edytowane 20 Czerwca 2016 przez Z Olsztyna 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arturo1201 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Sandacz 95cm. Oczywiście wrócił do wody. Trochę potrzebował reanimacji ale na szczęście doszedł do siebie. 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Miałem na myśli nie wielkość ryby ale wyciągniętą z dużej głębokości. Czy na sondzie widać, ze ryba z takim wytrzeszczem, i pewnie czasami z pęcherzem w gardle, idzie do dna? Edyta: ten z cytowanego posta na wytrzeszcz świadczący o wyciągnięciu z dużej głębokości, jak wypuszczasz to idzie do dna czy stoi gdzieś w toni?Sandacze z jęz.Mälaren Radzę popatrzeć na budowę oczu http://www.fisheco.se/blogg/gosdrottningen/2016/06/19/kul-malarfiske-med-trevligt-sallskap/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Potwierdzam. Sandacze z Malaren mają wyłupiaste gały ... a dziewczyny są śliczne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kempa Opublikowano 22 Czerwca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Aż muszę się pochwalić bo jest czym sandałek z Odry 101cm i ok 7kg wagi mój rekord 92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daz wroc Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Aż muszę się pochwalić bo jest czym sandałek z Odry 101cm i ok 7kg wagi mój rekord Piekny zed Graty !!!!! wobek czy guma? Edytowane 22 Czerwca 2016 przez daz wroc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kempa Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Piekny zed Graty !!!!! wobek czy guma? Woblerek Edytowane 27 Czerwca 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Uff , nareszcie ! Każdy sandałek z mojej wody cieszy niezmiernie , bo to i niezbyt sandaczowa woda . A tu taki zdjęciowy , w ostatnich rzutach . Twardy , płytki blacik przy korycie . Bardzo duży wiatr , obciążenie konkretne . Oczywiście w mojej mikroskali : zejście z 1,3 na 2 m , smukłe 4" i 10 gr . Sprzętowo kij do wszystkiego MXS72L made by Dąbek , Exsence Ci4+ C3000M , Varivas Max Power Tracer PE 0,8 . Branie w mega upale , podbił w górę cwaniaczek . 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 wczorajszy Sandokan W samo poludnie ,Upał straszny , 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Wrocławska psina na wobka od @Bartassa. 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. saw Opublikowano 27 Czerwca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Misterium opadingu na 10m Edytowane 27 Czerwca 2016 przez Sławek.Sobolewski 62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Urlop się skończył ręka przestaje boleć, ślady po ukąszeniach meszek powoli przechodzą więc trzeba wrzucić kilka fotek. Misterium Opadingu ..c..d 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. saw Opublikowano 28 Czerwca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) Jeszcze się podzielę takim klasycznym zapisem z telewizorka. Edytowane 28 Czerwca 2016 przez Sławek.Sobolewski 57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Jeszcze się podzielę takim klasycznym zapisem z telewizorka. ... tu była fotka nr 1... ...a tu była fotka nr 2... ... jaką "gramaturę" posiadały przynęty, których używaliście na tej płytkiej wodzie (fotka nr 1 z obrazem "echo" 3,3 m)?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 13,3m zwróc uwagę na kursor, szczyt górki 10,9m. Główki 30-35g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi