Skocz do zawartości

Sandacze 2016

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

Spider1987@

Rybka z Mälaren(Se) 92cm 7,3kg

Nie jest to mój Pb ale była mega mega waleczna. Dosyć długo nie mogłem jej oderwać od dna.

Del Toro@

zdjęcia.... no cóż, zawsze są inne wydatki. Kiedyś robiłem filmiki, teraz jakoś..... nie chce się później siedzieć przy kompie. Ale masz 100%racji

FidoAngel@

Jak wszystkie podobnej wielkości

Później poszukam jakiegoś filmiku z podobnym zanderkiem i zrobię Edit.

Moim skromnym zdaniem,wypuszczenie ryby powiedzmy 80+ zaczyna się w czasie jej holu.Nieumiejetny hol i sandacz zdechnie.

Czytałem tu różne teorie...

Uważam że ryby z 8m i głębiej trzeba hodować delikatnie. Ostre i energiczne = zdechnieciem ryby.

Z płytkie wody ( jak ta i wcześniejsze) można na tyle ostro ile pozwala sprzęt

Podbierak obowiązkowy.

Edit

Filmik już jakiś czas ma robiony dla wędkarskich przyjaciół którzy zostali w mniej rybnych obszarach i których serdecznie pozdrawiam No1 Wiesiulek :) :) który notabene namówił mnie do czytania jb.

Edytowane przez Z Olsztyna
  • Like 1

Miałem na myśli nie wielkość ryby ale wyciągniętą z dużej głębokości. Czy na sondzie widać, ze ryba z takim wytrzeszczem, i pewnie czasami z pęcherzem w gardle, idzie do dna?

Edyta: ten z cytowanego posta na wytrzeszcz świadczący o wyciągnięciu z dużej głębokości, jak wypuszczasz to idzie do dna czy stoi gdzieś w toni?

Edytowane przez FidoAngel
  • Like 2

Ale nie bardzo teraz rozumiem a co caman?

Edit

FigoAngel@

A nie mogłeś wprost tylko jakieś insynuacje....

Już wcześniej pisałem( wystarczyło zerknąć) , ale jeszcze raz i dokładnie.

Duże sandacze za dnia stoją na miękkim, jakieś metr nad dnem i są nieaktywne.

Więc postanowiłem wieczorem i w nocy.

Rozkminiam nowe miejsce, górkę.

Szczyt 1,2m (roślinnością uboga) która ciągnie się jakieś 50m. Później jest spokojny zjazd do 3 m, blacik 5m i zjazd do 6 m.

Inne str.gorki są nieistotne

Ja stawiam łódkę na 2,5m -3m, właśnie na tym blaciku.

Oblawiam najpierw stok a później około 22 już tylko szczyt.

Wszystkie duże ryby zdejmowalem między 1,2 a 3 m. Ten ostatni zanderek że szczytu.

Hol do łodzi szedł ciężko, bo sprzęt na siłowy nie pozwala.Przy łodzi poszedł do dna na 2,2-3 m i chodził tam dobre 7-10min.Pozniej poszło dosyć szybko.

Pytanie Twoje o sonar raczej nie w tym dziale.

I tyle

Ps

Jak 1,5 m wody to duża głębokość, to niech tak będzie.

A jak chcesz zarzucić mi kłamstwo to powiedz to wprost.

Edytowane przez Z Olsztyna
  • Like 3

Miałem na myśli nie wielkość ryby ale wyciągniętą z dużej głębokości. Czy na sondzie widać, ze ryba z takim wytrzeszczem, i pewnie czasami z pęcherzem w gardle, idzie do dna?

Edyta: ten z cytowanego posta na wytrzeszcz świadczący o wyciągnięciu z dużej głębokości, jak wypuszczasz to idzie do dna czy stoi gdzieś w toni?

Sandacze z jęz.Mälaren

Radzę popatrzeć na budowę oczu

http://www.fisheco.se/blogg/gosdrottningen/2016/06/19/kul-malarfiske-med-trevligt-sallskap/

• Like 3

Uff , nareszcie ! Każdy sandałek z mojej wody cieszy niezmiernie , bo to i niezbyt sandaczowa woda  ;) . A tu taki zdjęciowy , w ostatnich rzutach . Twardy , płytki blacik przy korycie . Bardzo duży wiatr , obciążenie konkretne . Oczywiście w mojej mikroskali : zejście z 1,3 na 2 m , smukłe 4" i 10 gr  :) . Sprzętowo kij do wszystkiego MXS72L made by Dąbek , Exsence Ci4+ C3000M , Varivas Max Power Tracer PE 0,8 . Branie w mega upale , podbił w górę cwaniaczek  :D

1466884663dsc03827.jpg
  • Like 44