Skocz do zawartości

Sandacze 2016

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

A to mój pierwszy na tzw. "wertykala". Jaskóła Saira, główka 20g i... to branie! :D

attachicon.gifKamil-sandal-68-web.jpg

Super! Na jakiej głębokości stał? Długo się nad nim pastwiłeś?

My mieliśmy fajną akcję nad Solgen w zeszłym roku...łowiliśmy opadingowo sandaczyki...po czym centralnie pod łódką pokazał się spory banan - przy dnie. Brat dla zbytu opuścił mu gumę na łeb, bujnął dwa razy... a na echu....sajgon. Strzał podobno niemiłosierny. Szczupły 80+ :)

• Like 2

Super! Na jakiej głębokości stał? Długo się nad nim pastwiłeś?

My mieliśmy fajną akcję nad Solgen w zeszłym roku...łowiliśmy opadingowo sandaczyki...po czym centralnie pod łódką pokazał się spory banan - przy dnie. Brat dla zbytu opuścił mu gumę na łeb, bujnął dwa razy... a na echu....sajgon. Strzał podobno niemiłosierny. Szczupły 80+ :)

Dzięki !

Ryba wzięła na szczycie podwodnej, kamienistej górki, na głębokości około 5m. Ponieważ było nas 3 na łajbie, nie łowiłem pod przetwornikiem i nie widziałem wabika na ekranie echosondy. Założyłem cięższą główkę, żeby łatwiej utrzymywać kontakt z dnem i.... bawiłem się przynętą, jak podczas łowienia pod lodem. Stuknięcie o dno, poderwanie, chwila pauzy..takie tam :) Przy którymś zawieszeniu wabika nieco nad dnem...JAK NIE ŁUPNIE! :D

• Like 6

Wstyd coś wstawić ;)

13962654_674130846075476_466315883281771

Zedzik na Z-Mana Redbone + czebu 8g. Skraj zielsk na wodzie 1.9m. Dobry pstryk i popłynął dalej. Pogoda nie do wędkowania jeśli nie uda się wyskoczyć w okienku pogodowym.

Jeśli jest możliwość kliknięcia like (fotki z wypraw na bieżąco i nie tylko) na moim fp na fb to zapraszam na : https://www.facebook.com/elitesportfishing/

• Like 47

Gratulacje, postawiłbym mu colę lub lizaka, świetny hol w tym wieku.

Jakoś w tym roku w mojej okolicy, Odra nie darzy sandaczami, łatwiej chyba złowić suma. Choć sumów też tak mało, że przestawiłem się na brzany, klenie i jazie.

Swoją drogą zazdroszczę syna w łódce. Mój synek (już dorosły), niestety nie połknął haczyka, wędka u niego nie ma szans z myszką komputera.

A jeszcze lepiej do sportu :)

To mój ukochany wnuczek. (jest jeszcze jeden też ukochany ,ale musi jeszcze trochę podrosnąć).Kuba do sportu ma predyspozycję.Woli jednak wędkarstwo i chwała mu za to.Przy nim będzie się rozwijał i wyrośnie na prawdziwego etycznego łowcę pod okiem dziadka i ojca.

Biedny chłopak, już złapany przez zedy :D

Nie tylko przez "zedy",  :)  .

• Like 2