Skocz do zawartości

Sandacze 2016

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

No to Jurek dostałeś swojego byka :) W zeszłym roku Cię omijały ale miałeś pewność że są i się nie myliłeś. :)Obstawiałem że trafisz takiego na zaczarowany ołówek ale jak przegryzł moją siudemeczkę to też mnie bardzo cieszy. :) Wisełka przeorana na wszystkie możliwe sposoby ale jak widać potencjał swój ma  :) 

• Like 3

Dzięki Jurku za miłe słowa odnośnie moich woblerów. :) Należysz do nielicznych użytkownik  tego forum nie mających oporów przed pochwaleniem się na co i gdzie połowiłeś. :) Tak trzymaj. :) Mam nadzieję że jeszcze pochwalisz się w tym roku podobnym zwierzakiem :)

Od początku zapowiadało się źle,-piękny jesienny dzień, woda troszkę poskoczyła, ciśnienie nie harcowało od dwóch dni,- wydawało by się idealna pogoda, tylko wędkarzy masa co spowodowało, że każde głębsze miejsce było obsadzone "opadowcami" ale każdy z nich kręcił nosem, pokazywał wspaniałe gumy i czekał na zmrok...

Wszystko to spowodowało, że postanowiłem połowić w dryfie w płytkim kamienisku z szybkim nurtem i głębokości ok 1,5m gdzie woda głównej rynny (ok 4m) rozdzielała się na dziesiątki prądzików w przeróżnych kierunkach odbijając od podwodnych głazów i kamiennych tarasów.

Za dnia to jedynie trasa wędrówki dla sandaczy pomiędzy rynną a dwoma dołkami w odległości 700m za to o zmroku pewne łowisko na 4-5 ładnych ryb.

Wybór padł na 5" ES na 3g główce na haku 4/0 i wór się otworzył  :)

Okazy to nie były :rolleyes: bo największy miał zaledwie 70cm ale były silne, złe, i upasione a najważniejsze, że dawały frajdę...

Sprzętowo, Sevier 9" 15lb, Turek Force, Varivas avani 1,5 z metrowym VEP-em 16lb.

post-51172-0-17699300-1477865715_thumb.jpg

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 17

Skromna 80ka na herringa 19cm. z trola. Ostatnio kiedy mam wolne i mogę sobie popływać to trafiam na idealną pogodę (do opalania się).No i pewnie przez to nie mogę nic większego złowić... Sprzętowo: lemax 8'-40lb.,zauber,P.P.-30lb. i fluo 0,73mm

Wojtek nie skręciłeś mu karku lemim? ;) gtr...pzdr

Aha. Ja do tej pory używałem obciążenia do 10 g na gumach 5-6 cm - i trudno mi było w rzece poprowadzić je głębiej. Ale i tak głównie sandacze łowiłem w wodzie stojącej. W tym roku przestawiłem się na 10-13 cm i 20-30 g :)

Dzisiaj chciałem kupić jakąś największą rapalę original - ale nie było. kupiłem husky jerk 10 i 12 cm. Łowił ktoś na nie sandacze?

post-59692-0-65277900-1478291290_thumb.jpg