Janusz Wideł Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 No to Jurek dostałeś swojego byka W zeszłym roku Cię omijały ale miałeś pewność że są i się nie myliłeś. :)Obstawiałem że trafisz takiego na zaczarowany ołówek ale jak przegryzł moją siudemeczkę to też mnie bardzo cieszy. Wisełka przeorana na wszystkie możliwe sposoby ale jak widać potencjał swój ma 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Dziękuję Ci Janusz przede wszystkim za Twoje woblery, do których już od dawna się przekonałem, a w niektórych sytuacjach są wręcz niezastąpione.Wkładasz w nie serce i wieloletnią profesjonalną pracę , podziwiam ich wykonanie i skuteczność. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Dzięki Jurku za miłe słowa odnośnie moich woblerów. Należysz do nielicznych użytkownik tego forum nie mających oporów przed pochwaleniem się na co i gdzie połowiłeś. Tak trzymaj. Mam nadzieję że jeszcze pochwalisz się w tym roku podobnym zwierzakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Skromna 80ka na herringa 19cm. z trola. Ostatnio kiedy mam wolne i mogę sobie popływać to trafiam na idealną pogodę (do opalania się).No i pewnie przez to nie mogę nic większego złowić... Sprzętowo: lemax 8'-40lb.,zauber,P.P.-30lb. i fluo 0,73mm Pozdr.W 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Bardzo ładny.Czyli biorą nawet na takie dość potężne przynęty! Na takie Ci się często zdarzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Bardzo ładny.Czyli biorą nawet na takie dość potężne przynęty! Na takie Ci się często zdarzają?na 7 cali dziabnąć niewymiarka, to nie jest rzadkość Dopiero dyszka zaczyna działać selektywnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Od początku zapowiadało się źle,-piękny jesienny dzień, woda troszkę poskoczyła, ciśnienie nie harcowało od dwóch dni,- wydawało by się idealna pogoda, tylko wędkarzy masa co spowodowało, że każde głębsze miejsce było obsadzone "opadowcami" ale każdy z nich kręcił nosem, pokazywał wspaniałe gumy i czekał na zmrok...Wszystko to spowodowało, że postanowiłem połowić w dryfie w płytkim kamienisku z szybkim nurtem i głębokości ok 1,5m gdzie woda głównej rynny (ok 4m) rozdzielała się na dziesiątki prądzików w przeróżnych kierunkach odbijając od podwodnych głazów i kamiennych tarasów.Za dnia to jedynie trasa wędrówki dla sandaczy pomiędzy rynną a dwoma dołkami w odległości 700m za to o zmroku pewne łowisko na 4-5 ładnych ryb.Wybór padł na 5" ES na 3g główce na haku 4/0 i wór się otworzył Okazy to nie były bo największy miał zaledwie 70cm ale były silne, złe, i upasione a najważniejsze, że dawały frajdę...Sprzętowo, Sevier 9" 15lb, Turek Force, Varivas avani 1,5 z metrowym VEP-em 16lb. Edytowane 30 Października 2016 przez Rheinangler 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Gratuluję także kolegom wyżej i dziękuję za gratulacje wszystkim.Ale nie musi się gratulować, gdyż radość z połowu jest już wystarczająca Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Dziś dzień super sandacze troszkę gryzly..łącznie zlowilem 3szt...jeden 72cm i 78cm..trzeci mały.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Proszę fotki???????????? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Dalszy ciąg???? 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 No ładna sztuki gratulacje Gdzie łowisz chodzi o rodzaj zbiornika rzeka, jezioro, zaporówka.Duże przynęty stosujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Ładny, gruby sandacz ale nagrody za zdjęcie roku raczej nie zgarniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Skromna 80ka na herringa 19cm. z trola. Ostatnio kiedy mam wolne i mogę sobie popływać to trafiam na idealną pogodę (do opalania się).No i pewnie przez to nie mogę nic większego złowić... Sprzętowo: lemax 8'-40lb.,zauber,P.P.-30lb. i fluo 0,73mm Wojtek nie skręciłeś mu karku lemim? gtr...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Niestety sam jeżdżę i ciężko jest zrobić dobra fotkę..lowie na Odrze a gumy stosuje 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Niestety sam jeżdżę i ciężko jest zrobić dobra fotkę..lowie na Odrze a gumy stosuje 10cm Tez racja, w takich przypadkach standardowo ryba na mokrej trawie, mozesz wedke polozyc obok dla porownania. Pewnie foto by wyszlo lepiej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Może i masz racje..następnym razem tak spróbuję zrobić...kombinowałem ale nie jest to takie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Niestety sam jeżdżę i ciężko jest zrobić dobra fotkę..lowie na Odrze a gumy stosuje 10cm A już myślałem, że te sandacze to z Warty w okolicach Gorzowa Wlkp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek112 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Gratuluję Ci krzysztof ! Gruby sandacz !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomus Opublikowano 4 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Świt i mrozik... to lubią sandałki !!!(sory za jakość foto) 57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Piękny zed na co się skusił? Edytowane 4 Listopada 2016 przez X Y Z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Piękny zed na co się skusił? Na wobka około 11cm (srebrny, biały brzuszek ciemny grzbiet .... ) ... ganiały przy wierzchu, na głębokości około 4-5m - wobek szedł ma około 1-1.5m pod powierzchnią wody) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Wybór padł na 5" ES na 3g główce Poważnie, to nie błąd?3 gramy, czy może 30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Poważnie, to nie błąd?3 gramy, czy może 30?Nie ma błędu 30g w dryfie oznaczało by głębokość ok 5-6m przy uciągu w tym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Aha. Ja do tej pory używałem obciążenia do 10 g na gumach 5-6 cm - i trudno mi było w rzece poprowadzić je głębiej. Ale i tak głównie sandacze łowiłem w wodzie stojącej. W tym roku przestawiłem się na 10-13 cm i 20-30 g Dzisiaj chciałem kupić jakąś największą rapalę original - ale nie było. kupiłem husky jerk 10 i 12 cm. Łowił ktoś na nie sandacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi