Skocz do zawartości

Sandacze 2016

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

Mój wziął o 14:22 ;)

Wychodzone, forumowe minimum z szeroko rozumianej Oświęcimskiej Wisły. Jedno branie, jedna ryba, szybka fotka i do wody. Żaden gigant ale po ostatnich sandaczykach w rozmiarze XS które miałem okazję łowić, pozostawi miłe wspomnienie :)

Stuknął w czterocalowego Elite Shinera na 11 - stu gramach.

post-49554-0-38020400-1478368256_thumb.jpg

Pozdrawiam!

Edytowane przez dawca
  • Like 22

Aha. Ja do tej pory używałem obciążenia do 10 g na gumach 5-6 cm - i trudno mi było w rzece poprowadzić je głębiej. Ale i tak głównie sandacze łowiłem w wodzie stojącej. W tym roku przestawiłem się na 10-13 cm i 20-30 g :)

Dzisiaj chciałem kupić jakąś największą rapalę original - ale nie było. kupiłem husky jerk 10 i 12 cm. Łowił ktoś na nie sandacze?

Dobre będą

Acz ida całkiem głęboko

Uwazaj na wieczornej opasce

I ta 12tka potrzebuje jedna kotwice mniej

Przednią daj zatem na dwoch koleczkach, by odsunąć ja od steru

Kolko moze byc to z tej środkowej :)

Edytowane przez Guzu
  • Like 1

Widze ze nie tylko u mnie ciezko z Sandaczami. Domowego przedszkola troche przerzucilem ale ostatnio strasznie slabo. Woda niska i czysta jak z kranu co na Menie nie jest niczym dobrym. Zmiana taktyki i siadl taki Rodzynek, jeden spadl i jeden sie nie zapial wiec jak narazie tylko 33,3% skutecznosci :(

Sprzet:

Evergreen temujin the gazelle

Daiwa steez 103hl

Pletka varivas pe #1,2 + 0,38fc

Duo realis jerkbait sp w kolorze limited real perch.

Wszystkim wytrwalym lowca gratuluje bo ten rok nie rozpieszcza.

Zdr

P.s fotka slaba ale jakos w nocy ciezko cos samemu strzelic.

post-48077-0-87254000-1478505168_thumb.jpg

• Like 12

Pojawiły się przymrozki - może nie pierwsze - ale już bardziej zdecydowane i spece łowią. Tomus szacun - piękne rybska i wariacka pora...

Czuję, że lada moment - nie umniejszając żadnej z wcześniejszych ryb - zobaczymy odrzańską trzycyfrówkę...życzyłbym sobie, aby takie rybska łowione były na Warszawskim odcinku Królowej, ale tutaj jest kiepsko...albo wszyscy się mega kryją. Ja sam nie mam prawa głosu, bo nieobecni nad wodą nie mają racji - a ja, póki co nie mam wystarczająco wolnego czasu aby poświęcić go sandaczom...inna sprawa że gdyby chociaż znajomi będący 5 z siedmiu dni tygodnia nad wodą coś łowili to byłaby dodatkowa mobilizacja aby wyrwać się ze szponów codzienności...

Powodzenia wszystkim łowcom!

Pozdrawiam,

malcz

Edytowane przez malcz

Dziś znów pojechałem odwiedzić swoją miejscówkę ponieważ ostatnio za każdym razem były ryby .... NA termometrze -3, -4 więc nie jest źle.. no ale co chwile trzeba było chuchać w przelotki ... :D  Tylko jeden strzał i jedna ryba ..  :) Hmmm ....chyba muszę dać im troszkę odpocząć :rolleyes:
(płytko schodzący wobler)

DSC07679.jpg

Edytowane przez Tomus
  • Like 44

Ostatni wyjazd dał 93 cm radości  :D

Dał wiele radości ... po raz ostatni ...

Widząc jak cykacie mu fotki byłem przekonany, że go wypuścicie i powiedziałem do kolegi, że jednak spotyka się spoko ludzi na wodzie.

Niestety wieczorem czar prysł - trup w łodzi.

Kurcze bywacie tu na forum i nadal nie jesteście w stanie opanować się przed palnięciem wielkiemu sandaczowi w łeb?

PS. Patrząc na ślady na pokrywie skrzelowej i rozmiar (93 cm) - to tę samą rybę złowił mój kolega 2 tygodnie wcześniej i oczywiście wypuścił. Walka z wiatrakami  :(

Edytowane przez hlehle
  • Like 11