platynowłosy Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Witam Panowie Takie pytanie: Szukam farb okrętowych do ozdabiania wahadeł. W niewielkich ilościach, okrętu nie będę malował. Nie mam zaprzyjaźnionych stoczniowców. Kolor czerwony, pomarańczowy, czarny i zielony. Pozdrawiam Alek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Alek musisz jechac na statek za majtka bedziesz malował stateczek i wtedy litrami do domu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Może lakier do paznokci + po wyschnięciu miejscowo epoxy. Robiłem tak z brokatem używanym w florystyce. Klej miejscowo zasypany brokatem, po wyschnięciu cienka warstwa epoxy + druga wykończeniowa. Efekt trwały, prawie jak kamień, skrzy się w słońcu. Najlepsze jednak są zaśniedziałe przecierki. Powodzenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Farby, wszystkie poza wodorozcieńczalnymi, możesz mieszać z żywicami epoksydowymi i taką mieszanką malować. Jeśli podłoże dobrze odtłuszczone, będzie trzymać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Alek musisz jechac na statek za majtka bedziesz malował stateczek i wtedy litrami do domu Czułem, naprawdę czułem, że mi odpiszesz.... A widziałeś majtka 60 latka.. Mam parę pomysłów co do zdobienia blach... Pozdrawiam Cię serdecznie. Andrzeju, Janusz...dzięki za podpowiedzi. Serdeczności. Alek Edytowane 21 Lutego 2016 przez platynowłosy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Bardzo dobre są emalie stosowane w złotnictwie. Ja używałem czarnej i czerwonej, ale są też inne kolory. Mam dwuskładnikowe, tj, kolor i utwardzacz. Po wymieszaniu składników nakładasz i dajesz do piekarnika, jeśli dobrze pamiętam na 70 st. Celsjusza. Miałem przerwę w robieniu wahadłówek - zacznę chyba znowu w tym roku, bo stare zapasy się trochę przerzedziły - ale z blaszek, które malowałem tą metodą jakieś 8 lat temu nic nie schodzi, ani nie odpryskuje. Malowałem małe akcenty typu kropki czy łuski, ale emalii tej używa się też do dużych wypełnień w biżuterii (mam 8 lat stażu jako złotnik). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Alek jedź do Galerii Koloru na Hożą kup sobie AutoK 150 ml i jakiś porządnie capiący klar. Jakby nie mieli wyboru na sklepie to na Targówku mają hurtownię a tam to już jak w lakierniczym raju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Do malowań kropek i innych drobnych rzeczy wystarczy spokojnie lakier do paznokci . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Na fakturce ładnie trzymają markery olejowe. Dla przykładu zerknij tutaj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamill Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Osobiście stosuję lakiery do paznokci. Bardzo dobrze trzymają się metalu i łatwo możesz zmienić stylistykę, coś dodać lub usunąć, nawet podczas łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Alek jak załatwisz mi troche blachy miedzianej lub mosieżnej- takiej 1-1,5mm -to odleje Ci żarówy ciemnej pomarancz i jasnej pomarancz i wysle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Alek jak załatwisz mi troche blachy miedzianej lub mosieżnej- takiej 1-1,5mm -to odleje Ci żarówy ciemnej pomarancz i jasnej pomarancz i wysle Radek, jak ja Cię lubię. Masz załatwione. Jak będę miał wysyłać, dam ci znać. Żarty żartami, ale dzięki za pamięć i doceniam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi