Skocz do zawartości
  • 0

Przestroga! dla miłośników sprzętu

chub norris

Pytanie

...która powinna wisieć w tym dziale na szczycie, albo wyświetlać się w każdym wątku. Oto wyimek z opisu zamieszczonego na jednej z aukcji internetowych:

Wędkarstwo to moje prawdziwe hobby z zamiłowania jestem spiningistą, ale z braku czasu realizuje się w nim też kolekcjonersko i bardzo lubię sprzęt wysokiej klasy, czasami tylko po to by móc się nim delektować. Spining jest bardzo lekki, bardo mocny i bardzo szybki. Na tym spiningu łowiłem bardzo rzadko, bo zawsze było mi go szkoda.

Mrozi krew w żyłach.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

...która powinna wisieć w tym dziale na szczycie, albo wyświetlać się w każdym wątku. Oto wyimek z opisu zamieszczonego na jednej z aukcji internetowych:

Wędkarstwo to moje prawdziwe hobby z zamiłowania jestem spiningistą, ale z braku czasu realizuje się w nim też kolekcjonersko i bardzo lubię sprzęt wysokiej klasy, czasami tylko po to by móc się nim delektować. Spining jest bardzo lekki, bardo mocny i bardzo szybki. Na tym spiningu łowiłem bardzo rzadko, bo zawsze było mi go szkoda.

Mrozi krew w żyłach.

Qrcze. Ja tak napisałem :huh:

• 0

Mrozi krew w żyłach.

Qrcze. Ja tak napisałem :huh:

Widzisz Popperku, jesteś słąwny do tego stopnia, że młodsze pokolenie Cię już cytuje... :D

• 0

E tam, to nie @popper napisał; On mnie tylko tak wychowuje, że niby nigdy nie wiadomo, czy się ktoś nie obrazi - tak to rozumiem.

Popper którego ja znam - z legend co prawda tylko, podawanych z ust do ust trwożnie zniżonym głosem - nie cacka się ze sprzętem, olbrzymie pstrągi rzuca na klatę, tęgimi ciosami szczytówki XLS-a wytrąca sól z morskiej wody i nie wiem co tam jeszcze robi, ale z pewnością rzeczy budzące szacunek i grozę.

A o wędki - warto dbać, żeby nie zaskoczyły nas czymś w najmniej oczekiwanym momencie. Ale, do cholery, chyba wszyscy wiemy, do czego służą!

P.S. Linku nie podam, bo kierowałby do czynnej aukcji internetowej.

• 0

Witam,

Obecnie tak na oko mam kilkanascie spinow, jakies casty Megabassa i Gan Crafta, 7-8 muchowek itd.

Wszystko dobrane pod konkretne wody i ryby.

Czy myslisz, ze lowie nimi no stop? Jak to ma byc przestroga?

Bujo

Hej, mieć bogaty arsenał i umieć z niego korzystać, wiedzieć, co do czego służy i po co, i dyskontować tę wiedzę na łowiskach - krem z wisienką, czysta radość, program na fajne życie.

Na tym spiningu łowiłem bardzo rzadko, bo zawsze było mi go szkoda

To miała być przestroga...

• 0

Czytalem te brednie na portalu aukcyjnym i sie zastanawialem czy wlasciciel tych patykow sie przy nich jeszcze onanizuje ;P ??

Wiekszosc z nas zgromadzonych na jerbacie lubi dobry klasowy sprzet. Wielu z nas kije kreci w pracowniach lub (jak kto zdolniejszy i odwaznieszy) to sam cos sobie pokleji ;P.

A odnosnie tematu, to nie pojmuje dlaczego kije rst - bo jak mniemam o nich mowa kosztuja niejednokrotnie wiecej od kija robionego w pracowni pod konkretne zamowienie na klasowym blanku odzianego w full wypas komponenty..

Pomijam juz (wedlug mnie przestarzalosc tych konstrukcji) a biore pod uwage chocby walory estetyczne .. toz to pierwszy lepszy baton z np: xrods ma wiecej wdzieku i uroku, a o cenie juz nie wspomne...

• 0

Ktoś kto tak robi że kupi sobie coś a później tym nie łowi to nie wędkarz tylko kolekcjoner kurzu ;]

Po to kupie sobie coś nowego żeby tył łowić .

Dwa lata na jerkbaicie i zmienisz zdanie <_<

Ja nadal nie zmieniłem, więc chyba nie n wszystkich to działa <_<

Lucky you <_<

• 0

Bo mój drogi @Blackabyss , nasz powszechny rynek sprzętowy , z jego modami i zjawiskami jest żywym przykładem dość prymitywnej kreacji i wmówienia . Jeździmy RR , Volkswagenem czy innym Audi , bo nikt nie próbował Ci skutecznie , całą siłą swojego ałtorytetu , wmówić że Tata albo inny Ssangyong są znacznie dla nas sposobniejsze ..

RST było perłą , rodzynkiem i ozdobą tej chorej narracji , potwierdzeniem hierarchii wartości i słuszności ustalonego wyboru . Teraz Dragon aspiruje w myśl tej samej filozofii do roli światowego tuza i technologicznego potentata , oczywiście tylko wewnątrz Polski . A przecież to tylko zwyczajne średniaki ..

Ale luksus , choćby był i urojony , jak wiadomo musi kosztować żeby był wyróżnikiem statusu i sprzętowego zaawansowania :D

Inne nie zatwierdzone przez lokalnych guru segmenty , nie mają prawa zaistnieć , tak jak choćby casting , który chodzi u nas w roli dziwacznego , snobistycznego wymysłu , dla ludzi z osobistym przerostem formy :lol:

Ten mały boom rodbuildingowy i sprzętowy który przeżywamy dzięki jerkbait .pl , to zwyczajny powrót do normalności , przywrócenie naturalnych proporcji oraz oznaka zdrowia , choć oczywiście zdumiewająco wciąż liczni prymitywiści sprzętowi , zaraz po kątach wysyczą swoje credo , że tylko leszczyna , ewentualnie maksimum teleskop , doda im polotu , wdzięku albo i środowiskowej charyzmy . Bez jakiejś tam naturalnie zawiści :D :D

• 0

A odnosnie tematu, to nie pojmuje dlaczego kije rst - bo jak mniemam o nich mowa kosztuja niejednokrotnie wiecej od kija robionego w pracowni pod konkretne zamowienie na klasowym blanku odzianego w full wypas komponenty..

Pomijam juz (wedlug mnie przestarzalosc tych konstrukcji) a biore pod uwage chocby walory estetyczne .. toz to pierwszy lepszy baton z np: xrods ma wiecej wdzieku i uroku, a o cenie juz nie wspomne...

A to akurat proste :D . Jeśli ktoś kiedyś wydał określoną sumę na zakup, to teraz chce odzyskać choć część pieniędzy. Zjawsko normalne w każdej dziedzinie, tyczy się również dobrych kijów z pracowni (Patrz ceny na giełdzie JB). Amortyzacja.... :mellow:

• 0

Moment..... czy w kolekcjonerstwie jest coś złego??

Nie odnoszę się do opisu aukcji bo sam czasami lubię opisy mrożące krew w żyłach . Tak się osiąga lepszą cenę.Nikt mi nie powie że lubi sprzedawać i dokładać.....chyba że. Wtedy zapraszam na prv :lol:

Pozdr.

W.

• 0

Wiktor, niczego złego nie ma w kolekcjonerstwie. Można i wędki kolekcjonować. Ludzie różne rzeczy zbierają. Pasjonują się?tym i to ... bardzo fajne. Celów praktycznych w tym bym nie upatrywał i konieczności praktycznego wykorzystania zbiorów również :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

Zastanawiam sie ile osob z tego forum kupilo by taki kij za taka kase ??

Jesli by sie znalazlo kilku hipotetycznych kupcow chcialbym wiedziec czym oni by sie kierowali ? kolekcjonerstwem ?? a moze walorami uzytkowymi ??

Do mnie te dwa argumenty zupelnie nie przemawiaja, ale moze sa osoby, ktore chcialby miec taki kij ??