Piotr Boruch Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Zapraszam do zaznajomienia się z materiałemhttp://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/kompromitacja-polski-budowa-ktora-trwa-dluzej-niz-iii-rp/kln4qb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Oczywiście 30lat .....jakoś mi cyferki przeskoczyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba00161 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 To takie typowe dla naszego kraju,autostradę A4 też mieli wybudować do czerwca 2012 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip0985 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Nie znam tematu, ale jeżeli zbiornik budują 30 lat... to czy w ogóle on jest potrzebny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Słowa klucz padają od 3:11Sądzę, że tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba00161 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Nie znam tematu, ale jeżeli zbiornik budują 30 lat... to czy w ogóle on jest potrzebny?Teraz to już nie powinno mieć większego znaczenia,zakres prac jest tak zaawansowany,że trzeba to dokończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Dno , człowiek już się dziesięć lat do tej świnek przymierza , a tu wychodzi , ze może w swoim życiu już tam nie połowic No może nasze wnuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 za chwilę będzie już do remontu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Z tego co widać i słychać nareszcie zalewają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 http://www.radiokrakow.pl/galerie/powoli-napelnia-sie-woda-przyszle-jezioro-mucharskie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Oni już kilka razy go napełniali (oczywiście nie wszystko) i potem znowu spuszczali wszystko. Podobno tak sprawdzają szczelność. Więc ja mam już ograniczoną euforię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Oby tym razem zalali go na stale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahone Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Wiadomo już coś więcej? Będzie można tam używać sprzętu pływającego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawcaR6 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Edytuje ponieważ trochę pomyliłem daty https://wadowiceonline.pl/rozmaitosci/10128-tak-prezentuje-sie-zbiornik-swinna-poreba-z-korony-zapory Podają termin oddania zbiornika do użytku: sierpień 2018, czyli jeszcze trochę... Edytowane 29 Listopada 2017 przez dawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahone Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Do którego okręgu to będzie należeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 (edytowane) Z tego co wiem to do żadnego . To woda RZGW i oni mają zamiar zrobić tam łowisko licencyjne .Niestety od 1 stycznia 2018 roku RZGW zostanie zlikwidowany. W jego miejscu powstanie Państwowe Gospodarstwo Wodne "Wody Polskie" zatem na razie oni sami nie wiedzą (dzwoniłem do nich jakieś trzy tyg. temu ) ps.1 wczorajszy artykuł na onecie : https://krakow.onet.pl/kto-posprzata-smieci-ze-zbiornika-w-swinnej-porebie/ye3svwq ps.2 zbiornik zalany w 100%...... przepraszam że krzywo ) Edytowane 30 Listopada 2017 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 To chyba dobre wieści - bo nie będzie racjonalnej gospodarki PZW ani ułomnej firmy , która tylko lub aż ma majątek państwowy:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Z obserwacji dotychczasowej działalności RZGW na różnych wodach, to raczej bym ubolewał, nie bardzo widzę powody do radości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahone Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Z obserwacji dotychczasowej działalności RZGW na różnych wodach, to raczej bym ubolewał, nie bardzo widzę powody do radości Co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 W czerwcu byłem na rozmowie w dyrekcji RZGW .Jeden z panów dyrektorów nakreślił mi wizję powstania tam najnowszego w Polsce ośrodka ośrodka zarybieniowego oraz łowiska specjalnego. Jednym słowem mówiąc kraina mlekiem i miodem płynąca :lol: .Oby się spełniło czego życzę sobie i Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahone Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Ośrodek zarybieniowy już tam działa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Co masz na myśli? Nie wymienię z nazwy wód pod opieką RZGW, ale kilka ze znanych mi zostało dość szybko zdegradowanych. Powodem był całkowity brak opieki, brak ochrony, brak gospodarki zarybieniowej itp.Jeśli tutaj będzie inaczej, chwała urzędnikom za zaangażowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Pozwoliłem sobie zadzwonić do rzgw i uzyskałem informację że jezioro jest już zarybiane. Niestety pan nie był mi w stanie odpowiedzieć czym i w jakich ilościach oraz kiedy zbiornik zostanie udostępniony i na jakich zasadach . Odesłano mnie do rzecznika ale jego telefon milczy...Będę drążył temat.Ze swoich letnich obserwacji podczas kąpieli na nielegalu zaobserwowałem wzdręgi, okonie 10-15 cm i niezidentyfikowany narybek .Woda fajna ...czysta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 W niektórych zatoczkach już pływają pstrągi.Ciekawy zbiornik powstaje, zaporówka na zedy i zasilanie wodą z łososiowatymi.Ciekawe tylko jak poradzą sobie z problem napływających ton śmieci (min 2x w roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zbiornik jest intensywnie zarybiany drapieżnikiem. Cen licencji, oraz od kiedy będą dostępne, jeszcze nikt wiążąco nie poda. Aktualnie jest pisany regulamin łowiska i jeśli przejdzie, będzie lepiej, niż się spodziewałem Głównym problemem jest tzw. trzecie osuwisko, oraz wspomniany już problem ze zniknięciem RZGW, a powstaniem czegoś o nazwie Wody Polskie. Czyli zapewne marzec-maj dowiemy się szczegółów. Choć obietnice są, że wszystko zostanie uruchomione w styczniu. Nie uwierzę, póki nie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi