jachu Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Zostanie na płyciznach i wyschnie...Niech będzie Twoja racja. Bez znaczenia, bo jeden rocznik większości gatunków pójdzie w diabły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 (edytowane) Witam.Sero1975 i inni ... Nauczmy się reagować tak jak to powinno się to robić w takich sprawach. Od tego są odpowiednie urzędy i instytucje. Nawet jeżeli któaś z nich da ciała, tak jak to miało miejsce w zeszłorocznym spuszczeniu wody do Wisly, to nie znaczy że w innej części kraju zrobią tak samo.Bo od samej duskusji i pisaniny w internetach lepiej nie będzie nad wodami.Przd chwilą dokonałem zgłoszenia planowanego (podobno) spuszczenia wody ze zbiornika do RDOŚ w Krakowie. Rozmawiałem telefonicznie i przyjęli zgłoszenie, zainteresowali się jak najbardziej tematem i będą sprawdzać czy w ogóle coś jest na rzeczy - na dzień dzisiejszy nie mają żadnego zgłoszenia o takich działaniach przez RZGW w Krakowie. A powinni mieć - jeżeli faktycznie są planowane. Bez decyzji środowiskowej nie mogą takiego spustu zrobić.Jeżeli tak będzie jak piszesz, to oprócz tegorocznego wylęgu ryb straci się też cały wylęg ptactwa - zeżrą go lisy, psy, koty, jenoty i norki, które będą miały do niego łatwy dostęp. Spłynie też cały tegoroczny wylęg ryb i ptactwa na całej długości Skawy poniżej zbiornika aż do jej ujścia.Pan przyjmujący zgłoszenie doskonale widział zczym to wszystko się wiąże - wział kontakt do mnie i obiecał że będę informowany o przebiegu sprawy ... zobaczymy Pozdrawiam. Edytowane 8 Maja 2019 przez Forest-Natura 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Witam.Sero1975 i inni ... Nauczmy się reagować tak jak to powinno się to robić w takich sprawach. Od tego są odpowiednie urzędy i instytucje. Nawet jeżeli któaś z nich da ciała, tak jak to miało miejsce w zeszłorocznym spuszczeniu wody do Wisly, to nie znaczy że w innej części kraju zrobią tak samo.Bo od samej duskusji i pisaniny w internetach lepiej nie będzie nad wodami.Przd chwilą dokonałem zgłoszenia planowanego (podobno) spuszczenia wody ze zbiornika do RDOŚ w Krakowie. Rozmawiałem telefonicznie i przyjęli zgłoszenie, zainteresowali się jak najbardziej tematem i będą sprawdzać czy w ogóle coś jest na rzeczy - na dzień dzisiejszy nie mają żadnego zgłoszenia o takich działaniach przez RZGW w Krakowie. A powinni mieć - jeżeli faktycznie są planowane. Bez decyzji środowiskowej nie mogą takiego spustu zrobić.Jeżeli tak będzie jak piszesz, to oprócz tegorocznego wylęgu ryb straci się też cały wylęg ptactwa - zeżrą go lisy, psy, koty, jenoty i norki, które będą miały do niego łatwy dostęp. Spłynie też cały tegoroczny wylęg ryb i ptactwa na całej długości Skawy poniżej zbiornika aż do jej ujścia.Pan przyjmujący zgłoszenie doskonale widział zczym to wszystko się wiąże - wział kontakt do mnie i obiecał że będę informowany o przebiegu sprawy ... zobaczymy Pozdrawiam. Chwała Ci za to . :good: Nawet nie wiedziałem ,że tak można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Jak tak to i ja zgłoszę żeby więcej było ludzi może zrobić na F stronę jak zaszaleją,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Na razie stan lekko ponad normę .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 A da się lowić okonie ? Są tam bolenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Nie łowię jeszcze . Czekam na pozwolenie na łódkę .Okonie widziałem . Boleni nie ale to o niczym nie świadczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Z tego co kojarzę, to tam jest zakaz połowu że środków pływających. Zatem, jak to czekam na pozwolenie na łódkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Z tego co kojarzę, to tam jest zakaz połowu że środków pływających. Zatem, jak to czekam na pozwolenie na łódkę?No przecież to proste . Czekam aż zniosą zakaz połowu że środków pływających. Wtedy tam zacznę łowić :D 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Aaaaa.... Ja głupi ???????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Też czekam na łódkę bo łowienie z łodzi (oprócz wszędobylskich zaczepów przez kilak ładnych lat) wygląda tam na cudowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Biorąc pod uwagę co teraz jest na dnie do każdego wyjazdu wiaderko przynęt trza mieć :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Tak jest na każdej nowo otwartej zaporówce , na Czorsztynie tez tak było na samym początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandog Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 (edytowane) Coś mi się wydaje, że RZGW już z wodą "jedzie w dół". No chyba, że spuszczają na okoliczność prognozowanych ulew.https://swinna-poreba.webcamera.pl/ Edytowane 20 Maja 2019 przez bandog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 (edytowane) Link nie działa. Edyt - działa Edytowane 20 Maja 2019 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Działa, działa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeman Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Panowie, wiecie może jakie warunki panują obecnie na tym zbiorniku? Jaki jest stan i kolor wody? Da się wędkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Jako, że 1 czerwca już niedaleko i chciałbym w weekend wybrać się na Świnną na szczupaki, to ponawiam pytanie Przemana Czy ktoś się orientuje jakie warunki panują na Świnnej ? Jaki stano wody i jej czystość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Skawa płynie kakaowa więc na zbiorniku pewnie nie jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Na webcamera poziom wody identyczny jak tydzień temu.Na zaporówkach im bliżej zapory tym czystsza woda, bo zawiesina osiada.Na zdjęciach woda wygląda spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Skawa płynie kakaowa więc na zbiorniku pewnie nie jest lepiej.Dziś otrzymałem zdjęcie satelitarne - sytuacja wygląda tak: Odpowiadając na ewentualne pytania - zdjęcie otrzymałem jako jeden z długiego łańcuszka zainteresowanych, nie wiem z jakiej strony pochodzi i nie wiem również, czy w przewidywalnej przyszłości uda mi się tego dowiedzieć. Ale będę próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bioły Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Januszu strona to browser.creodias.eu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bioły Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Tylko przy zachmurzeniu nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 No i stało się .... Jezioro opuszczone prawie o połowę.Przy ujściu pustynia :( Ale najbardziej wku....ia nmie fakt że jest rzesza osobników ,który ten fakt bezwzględnie wykorzystuje . Normalnie nóż się w kieszeni otwiera :angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Ożeszku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi