goliatwielki Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Tak mi się skojarzyło jak to czytam https://demotywatory.pl/4957161/Seminarium-039039Jak-nie-pasc-ofiara-oszustwa039039 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) ... Edytowane 12 Grudnia 2019 przez pezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzienkiewicz Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Ponoć zaczynają zalewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 na to wyglądahttps://browser.creodias.eu/#lat=49.81298&lng=19.56056&zoom=14&time=2020-03-05&preset=1_TRUE_COLOR&datasource=Sentinel-2%20L1C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 to jest z lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradB Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Witam wszystkich. Potwierdzam-zalewają na ostro, juz przybyło około 5 m od początku roku. Na odcinku udostępnionym na czas remontu praktycznie już nie ma jak łowić. Krzaki które były dotychczas za plecami są teraz kilka metrów od brzegu pod wodą. Czy ktoś może ma jakieś wskazówki dotyczace łowienia ryb innych niż szczupak? Próbowałem w różnych miejscach różnymi przynętami, technikami i nawet na małe kopytka czy twisterki ciągle łowię tam szczupaki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trex Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Taki to już cykl życia/rozwoju nowej zaporówki. Gdyby ktoś to pogłowie szczupaka zechciał dopilnować, prawdziwy "Klondike" na najbliższe 3 lata MOŻE udałoby się przedłużyć w czasie. A okonie będą....za jakieś 3-4 lata, też w ogromnej ilości...... Warunki tarliskowe tego zbiornika są nieprawdopodobne - pod warunkiem odpowiedniej, wyższej wody wiosną oczywiście. Może Czorsztyn trochę odetchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 (edytowane) Ja już w zeszłym roku słyszałem na podkrakowskich wodach, jak przy spotkaniu dwóch gości na łódkach, jeden z nich chwalił sie, że kilkanaście razy w zeszłym roku zabrał stamtąd po worku grubych okoni.. także ryba raczej jest, a przynajmniej na pewno była. Edytowane 11 Marca 2020 przez Piotrek_D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Koledzy nie wierzcie w cuda. Ryby to nie grzyby, nie wystarczy zalać studni wodą by od razu w niej zaczęły pływać okazowe ryby w wielkich ilościach.Okoń by urósł do ~ 30cm potrzebuje około 8 lat (zakładając, że ma jedzenia pod dostatkiem), szczupak rośnie dużo szybciej, ale też musi mieć co jeść !Tak więc opowiadanie o wspaniałych łowiskach wielkich okazów tuż po zalaniu wodą są co najwyżej mrzonkami.Jak ktoś nie wierzy, to niech napuści sobie wody do wanny, odpuści mycie na jakiś czas i niech ma swoje prywatne rybne eldorado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradB Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Z tą pusta studnia to nie do końca bo krążą wieści ze po zalaniu przywieźli sporo ryb odlowionych w Dobczycach. Pytanie tylko ile i jakich ryb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Nie sprawdzicie nie dowiecie się, choć efekty po tych kombinacjach z poziomem zalania mogą być co najmniej zagadkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Może i przywieźli (ale to opowieści takie jak np.o potędze gospodarczej Polski), po spuszczeniu wody ze zbiornika większość tego "ogromu ryb" też poszła z wodą, a to co zostało jeśli się rozejdzie po świeżo napełnionym zbiorniku to będzie kropla w morzu !Prędzej 6 w lotto się trafi niż ten okaz przywieziony z Dobczyc. Nie opowiadając bajek potrzeba przynajmniej kilku lat stabilnej wody by można w niej połowić z wynikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Z tą pusta studnia to nie do końca bo krążą wieści ze po zalaniu przywieźli sporo ryb odlowionych w Dobczycach. Pytanie tylko ile i jakich ryb...Nawet jakby przywieźli kilka ton w co osobiście wątpię to na taki zbiornik jest zaledwie kroplą . Prawda jest taka ,że zbiornik musi po prostu ,,dojrzeć" a na to trzeba czasu i to nie tygodni czy miesięcy a bardziej kilku latek .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 (...) Prawda jest taka ,że zbiornik musi po prostu ,,dojrzeć" a na to trzeba czasu i to nie tygodni czy miesięcy a bardziej kilku latek ....Czyli trzeba czekać do pierwszego zakwitu sinic! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Prawda jest taka że jak za bardzo będziecie tu pisać o tych szczupakach to do jesieni zbiornik wam dojrzeje i szczupaków nie będzie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Właśnie bylem przejazdem i zrobiłem zwiad terenowy i zbiornik wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Ijaktam?Od marca nic się nie dzieje na Świnnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Byłem przejazdem kilka dni temu . Wody jeszcze trochę brakuje do dawnego stanu.Pod wiaduktem zrobili przystań i statki wycieczkowe . Luda tyle co na Kryspinowie a młócących wodę między plażowiczami kilkanaście sztuk . Zagadnąłem jednego jak wyniki . Powiedział ,że ktoś rano szczupaczka wyciągnął a tak to bez efektów i że małe okonie na blaszkę biorą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradB Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 No niestety szału nie ma. Przy obniżonym stanie ryba była skumulowana a teraz się rozeszły po całym jeziorze i jest ciężko coś złowić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Kibicuje tej wodzie i wszystkim którzy wyrybiają tą wodę oby za 3 lata łowili wyłącznie okonki po 12 cm. Ludzie z pokolenia sprzed stanu wojennego mają chyba w genach robienie zapasów z zamrożonych ryb na tzw. Ciężkie czasy bydło w ludzkiej skórze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 . Ludzie z pokolenia sprzed stanu wojennego mają chyba w genach robienie zapasów z zamrożonych ryb na tzw. Ciężkie czasy bydło w ludzkiej skórze.A ja mam bardzo ciekawe inne spostrzeżenia - zauważam ,ze najwięksi mięsiarze na łowiskach gdzie goszczę to ludzie w wieku 30-40 lat czyli tacy co stanu wojennego raczej nie pamiętają. Mało tego Ci sami ludzie krzyczą C&R i twierdzą ,że by mięsiarzom i kłusola wędki łamali ,i to jak nimi gardzą. A za chwilę dają w beret wszystkiemu co w akwenie pływa. Chyba nie muszę dodawać ,ze tych ludzi stać by pójść i sobie rybę kupić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Panną byłam, dziecko miałam, ale co to, to nigdy w życiu.pozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Niejednokrotnie słyszę od ludzi których znam i trzepią tam okonie na zapas ????????.Jakie to mają zamrażarki pełne. Jak uprzedzałem, że mrożonego okonia po takim czasie nie zjedzą, to potem słyszałem, że tyle kilogramów mrożonego fileta musieli wyrzucić bo śmierdział tranem. Kolejny argument, że muszą wszystko wyje.....ć zanim inni to zrobią.Miodzio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Skurwysyny. Nie ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Kibicuje tej wodzie i wszystkim którzy wyrybiają tą wodę oby za 3 lata łowili wyłącznie okonki po 12 cm. Ludzie z pokolenia sprzed stanu wojennego mają chyba w genach robienie zapasów z zamrożonych ryb na tzw. Ciężkie czasy bydło w ludzkiej skórze.Hmm , ciekawe spostrzeżenie , mam 58 i wydaje mi sie że jestem z przed stanu . Jakimś dziwnym trafem 30 lat temu więcej łowiłem i nie przypominam sobie high-endowego sprzetu czy pomocników w postaci echo . Ale co tam , pewnie już pamięć nie ta . Tak łatwo jest hejtować i jakąś grupę ludzi do jednego wora .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi