krzysju Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Tak to jakieś szamańskie pieprzenie ,że dziady po 50 i wąsata sitwa wyrybiają wody..a goście w Simsach i ze sprzętem za kilka tysi po 30-ce chwalą się jaki jest dobry tatar z pstrąga Raby.Tak dla przypomnienia jest zakaz zabierania pstrąga do Cikowic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) https://oswiecim.naszemiasto.pl/uwaga-grozne-bakterie-w-jeziorze-mucharskim-nie-wchodzcie/ar/c1-7864201 Ciekawe, Skawa raczej jest czysta, ale nie wiadomo ile ścieków płynie drobnymi siurkami wprost do zbiornika.. Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez pezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekH Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Kibicuje tej wodzie i wszystkim którzy wyrybiają tą wodę oby za 3 lata łowili wyłącznie okonki po 12 cm. Ludzie z pokolenia sprzed stanu wojennego mają chyba w genach robienie zapasów z zamrożonych ryb na tzw. Ciężkie czasy bydło w ludzkiej skórze.Szanowny Panie. Pochodzę z czasów sprzed stanu wojennego (data ur. 1961). Od bardzo wielu lat nie zabrałem z polskiej wody żadnej ryby. Wielu moich kolegów w moim wieku postępuje podobnie. Pana sugestia związana z wiekiem wędkarzy jest nieuprawniona. Wielokrotnie miałem możliwość obserwowania na wodą młodych ludzi nie potrafiących się zachować, wędkujących nieetycznie i niezgodnie z regulaminami jednak to nie uprawnia mnie do generalizowania i wrzucanie wszystkich do jednego wora. Proponuję zatem przed publikacją takich radykalnych opinii jak powyżej cytowana chwilę pomyśleć. W internecie jest wystarczająco dużo wypowiedzi niegrzecznych, nieprzemyślanych i często wręcz chamskich i nie potrzeba tych zasobów powiększać. Pozdrawiam. MaciekH 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Szanowny Panie. Pochodzę z czasów sprzed stanu wojennego (data ur. 1961). Od bardzo wielu lat nie zabrałem z polskiej wody żadnej ryby. Wielu moich kolegów w moim wieku postępuje podobnie. Pana sugestia związana z wiekiem wędkarzy jest nieuprawniona. Wielokrotnie miałem możliwość obserwowania na wodą młodych ludzi nie potrafiących się zachować, wędkujących nieetycznie i niezgodnie z regulaminami jednak to nie uprawnia mnie do generalizowania i wrzucanie wszystkich do jednego wora. Proponuję zatem przed publikacją takich radykalnych opinii jak powyżej cytowana chwilę pomyśleć. W internecie jest wystarczająco dużo wypowiedzi niegrzecznych, nieprzemyślanych i często wręcz chamskich i nie potrzeba tych zasobów powiększać. Pozdrawiam. MaciekHDrogi Panie Macku to co pan pisze nie do wszystkich dociera .Wielu mlodych nie majácych z tamtymi czasami nic do czynienia widzi minioná epoké jako Patologie .Nie wiedzá lub nie chcá wiedziec ze to wlasnie ta patologia odbudowala ten kraj ze zgliszczy i zostawili po sobie tysiáce fabryk i domów a takze szkolnictwo na bardzo przyzwoitym poziomie ,które niepatologia sprzedala po przemianach za smieszne pieniádze .Jestem od Pana troché starszy i pamiétam te niedobre gospodarowanie wodami gdzie o dziwo bylo pelno ryb.Popatrz Pan ,socjalistyczna gospodarka i ryby byly .Rozumiem ze zle sié dzieje z naszymi wodami ale nie nalezy tego láczyc z przeszlosciá tylko z niegospodarstwem dzisiejszym i chéciá dorobienia sié za wszelká cené i do tego bardzo szybko .Przyklad ? Wiékszosc dzierzaw to degradacja wód . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Szanowny Panie Macieju H. Najwidoczniej ja widzę świat w realu a Pan spogląda na niego przez kolorowe okulary. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Szanowny Panie Macieju H. Najwidoczniej ja widzę świat w realu a Pan spogląda na niego przez kolorowe okulary. Pozdrawiam.A ja myslé ze przez twoje okulary nic nie widac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Tak ten pan chyba widzi świat po swojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekH Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Szanowny Panie Macieju H. Najwidoczniej ja widzę świat w realu a Pan spogląda na niego przez kolorowe okulary. Pozdrawiam. Jak widać czytanie ze zrozumieniem bywa trudne. Proponuję zakończyć tą dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Czy ktoś widział cennik opłat za 2021?Jakoś na stronie nie mogę znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Czy ktoś widział cennik opłat za 2021?Jakoś na stronie nie mogę znaleźć...Też patrzyłem i też nie mogę znaleźć . Ani regulaminu na 2021. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandog Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Jest wszystko. Opłaty bez mian ,regulamin chyba też. Popatrzcie na pliki do pobrania. https://krakow.wody.gov.pl/lowisko (w załącznikach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Witam ja z takim zapytaniem a mianowicie jakie Wasze wrażenia są po tym sezonie na Świnnej Porębie , szczerze tego roku jest niewiele relacji z tego zbiornika. Trochę w tym roku pojeździłem w roli szpiega-obserwatora i popytałem i szczerze nie znalazłem zadowolonej osoby , twierdzili ,ze to najsłabszy sezon odkąd pozwolili tam łowić i pogorszenie jest diametralne bo zdarzało im się wrócić bez ani jednego brania-przedtem było to nie do pomyślenia. Nie mam tam daleko dlatego zastanawiam się czy nie wykupić sobie zezwolenia , z drugiej strony mam propozycje jeszcze bliższego stawu pewnego stowarzyszenia i nie wiem , który wariant wybrać. Bo obydwa to strata pieniędzy -tyle wolnego czasu nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Wcześniej łowiłem na cofce zbiornika i było super.Ale zakazali.W zeszłym roku próbowałem na Skawie powyżej Zembrzyc, ale nędznie.Też się zastanowię, czy w tym roku kupować zezwolenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Skoro zakazali to mam pytanie.Miałeś/widziałeś tam jakieś fajne klenie lub jazie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 (edytowane) Jazi nie spotkałem, klenie owszem. Edytowane 31 Stycznia 2022 przez pezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaf88 Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Witam ja z takim zapytaniem a mianowicie jakie Wasze wrażenia są po tym sezonie na Świnnej Porębie , szczerze tego roku jest niewiele relacji z tego zbiornika. Trochę w tym roku pojeździłem w roli szpiega-obserwatora i popytałem i szczerze nie znalazłem zadowolonej osoby , twierdzili ,ze to najsłabszy sezon odkąd pozwolili tam łowić i pogorszenie jest diametralne bo zdarzało im się wrócić bez ani jednego brania-przedtem było to nie do pomyślenia. Nie mam tam daleko dlatego zastanawiam się czy nie wykupić sobie zezwolenia , z drugiej strony mam propozycje jeszcze bliższego stawu pewnego stowarzyszenia i nie wiem , który wariant wybrać. Bo obydwa to strata pieniędzy -tyle wolnego czasu nie posiadam.O jakim stowarzyszeniu i stawie mówisz? Też się waham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Ja byłem tuż przed wakacjami na rekonesans, a tu...woda spuszczona...Tam, gdzie przy poprzedniej niżówce było kamieniste dno, teraz na grubo muł i szlam.Piękna ilustracja - jak błyskawicznie zbiornik zaporowy zapełnia się niesionym materiałem i ile go ubywa w rzece poniżej zapory... Ja w tym roku odpuściłem Świnną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Dla mnie to najszybciej -zajebiony-zbiornik przez człowieka. Masz opcje wędkować nad zbiornikiem w którym pływają ryby jest pilnowany itd to nie masz się nad czym zastanawiać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 O jakim stowarzyszeniu i stawie mówisz? Też się waham Wybrałem staw i powiem szczerze i w tej kwestii jestem załamany. Chciałem mieć odskocznie na kilka godzin koło miejsca zamieszkania. Miał być to dopilnowany staw koła/ stowarzyszenia a okazało się to wielkim nieporozumieniem. Masa kłusowników , kontrole PSR-ki jak akurat ich nie ma .Tutaj dygresja czy to Nowy Sącz czy Kraków chyba nigdy nie polubię kontroli i tego czepialstwa do normalnego wędkarza a olewania kłusowników. Zarybianie też mocno dyskusyjne Szczerze nie wiem gdzie będę łowił w następnym roku w listopadzie spotykam się ze znajomym co ma ogląd o Świnnej ale z innych źródeł, które zebrałem przez ten sezon do tej pory na 100% NIE. Łowisko którego jestem pewny ,ze było dobrze prowadzone i można było się fajnie pobawić zostało przejęte przez PZW (Nieznanowice) i na tym skończmy na jego temat zostaje mnie jeszcze jedno w Ochodzy – ja tam efektów nie miałem , ale widziałem efekty u innych , więc można by było spróbować i koledzy namawiają mnie jeszcze na Brzegi. Ale prawdopodobnie skończy się to na zaciśnięciu zębów i albo dalszy wyjazd choćby na dwie/trzy godziny albo siedzenie w domu bo koszty dojazdów + koszt licencji pozwoliłby mnie na 4-6 dodatkowych wyjazdów nad Klimkówkę/ Rożnów/Czorsztyn , gdzie coś się przynajmniej dzieje. Na tą chwilę jeżdżę jeszcze w wolnej chwili na ten staw i próbuje z niego coś wyłuskać -daje mu jeszcze szanse -a nóż magicznie się przed mną otworzy -ale ja jestem naiwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Cześć, postanowiłem spędzić tu urlop na początku sierpnia. Wpisy nie zachęcają za bardzo. Ale lokalizacja tak dobra turystycznie, że będę dwa tygodnie. Ktoś coś może podpowiedzieć gdzie i na co można się wędkarsko nastawić? Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Lepiej weź wiklinowy koszyk na grzyby i dobre buty, niż wędki - większa szansa na sukces, relaks i ładne widoki :) A jeśli już musisz, to poniżej zapory jest popularny i przez niektórych lubiany muchowy "no kill" na Skawie. Czasami można tam trafić fajną rybkę. Jak będziesz miał bazę niedaleko - można spróbować szczęścia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Dzięki. Akurat grzyby to nie moja bajka. Znaczy jeść uwielbiam, ale nie zbieram. Mucha to też nie ja. Może jakieś burdello chociaż? Tylko spinning. Grunt to też już przeszłość. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Co do jeziora, to nie mam rzetelnej wiedzy i nie pomogę. Ale na rzekach w pobliżu ze spinem nie poszalejesz, bo dopuszczalny tylko na Skawie i to dopiero od mostu w Wadowicach w dół. Biorąc pod uwagę wysokość bielskiej "dniówki" i rybność naszych wód - lepiej rozważ jednak te grzyby, albo inwestycję w dobrą "rudą na myszach"... :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 No cóż, to może UL się jakieś ukleje zmusi do współpracy. Dzięki raz jeszczeTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Witam.Na odcinkach RZGW powyżej i poniżej zbiornika połowisz spiningiem bez problemu.Poczytaj regulaminy:https://krakow.wody.gov.pl/lowiska-rzgw/swinna-poreba/114-nieprzypisany/1644-dokumenty-spPozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi