Skocz do zawartości
  • 0

Pokrowiec / plandeka na łódź

MIGOTKA

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam !

Jeżeli interesuje cię dobra jakość i niska cena jest spółdzielnia TECHNICZNA firma z Otwocka koło Warszawy tel +48 022 789-31-47 lub 789-31-46 wykonywali mi plandekę z materiału stosowanego do samochodów cabrio na łódkę ze 4.5m w cenie 600 zł. Możesz również zrobić na zatrzaski potrzebne są jednak dokładne wymiary łodzi najlepiej rysunek techniczny.

• Like 1

• 0

Podepnę się pod stary temat, po co powielać wątki ;)

Chcę kupić pokrowiec/plandekę transportową do swojej łodzi wigry 355. Jest kilka 'modeli' na rynku i nie wiem na co się zdecydować. Idealnie dopasowana od producenta łodzi kosztuje sporo. A te uniwersalne nie wiem jak będą pasować i jak z ich wykonaniem/trwałością.

Ktoś coś podpowie ? Najlepiej z własnego doświadczenia.

• 0

Najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie pokrowca na wymiar :)

Ja pojechałem do firmy, robiącej pokrowce, (miałem niedaleko) wymierzyli i zrobili na wymiar :)

Jaki koszt na jaką łódź tak orientacyjnie ?

Te z juli też oglądałem, są również na allegr, ebay i w kilku sklepach żeglarskich. W otrzymanym cenniku od producenta pokrowiec portowy kosztuje 1500zł.

• Like 1

• 0

Najprostsza metoda to podjechać z łódką do firmy robiącej plandeki na ciężarówki. Szyłem już dwa razy, w tym roku zapłaciłem 550 zł na łódkę 4,3 m, razem z linką główną, wzmocnieniami, gumami do przypięcia. Zostawiłem łódkę na 3 dni i po sprawie.

• 0

Koledzy , może ma ktoś namiary na firmę która by zrobiła taką plandekę w okolicy Warszawy , Siedlec czy Lublina?

W okolicy W-wy jest dobry fachowiec w Legionowie (szyłem u niego 2 plandeki), ale musi mieć dostęp do łodzi (na brzegu, nie na wodzie) żeby wykonać formę (mówię o pokrowcu zapinanym na metalowe napy wkręcone w burtę łodzi).