Piotr Boruch Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Właściwie chciałem podpiąć to pod jakiś już istniejący temat jednak trudno było to jednoznacznie zakwalifikować. W czym rzecz. Na pierwszy rzut oka widać że w tym roku do Czorsztyna nikt suma nie wpuszczał , ale jak się ma zarybienie tak dużego zbiornika jak Czorsztyn w stosunku do większej kałuży taką jak Klimkówka (przepraszam nikogo nie chciałem urazić) lub dużego mulistego Rożnowa. Chciałbym też zwrócić uwagę ile dostało się Popradowi a ile np. rzeczkom typu Czarny i Biały Dunajec. Wszyscy wiemy Ze NS pstrągiem i lipieniem stoi (przynajmniej takie jest założenie) ale zarządza też trzema pięknymi jeziorami, a te ilości i podział tych zarybień jakoś do mnie nie trafia. Już abstrahując od tego że co poniektóre większe koła wpuszczają takie ilości rybek do gospodarowanych przez siebie bajorek http://www.lowisko.home.pl/pzwnsjomla/zarybienia/zestawienie2015.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Plan zarybień reguluje operat wodno-prawny. Okręg nie może tak sobie zarybiać jak żywnie się mu podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Plan zarybień reguluje operat wodno-prawny.Gospodarka rybacka opiera się na operacie rybackim (zarybienia, odłowy itp). Operat wodno-prawny to inny dokument, dotyczy innych spraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Ciekawe są ilości głowacicy, 180 tys łącznie, czy to jednorazowo czy stała strategia okregu od lat? Bo przy takiej skali i szybkim wzroście tej ryby, to w Popradzie powinno się gotować od głowatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Przeżywalność narybku pewnie ok 2-3% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Jak chcecie szukać w Polsce glowacic to proponował bym na ścianach u założycieli glowatki . Dziady za swoich najlepszych lat trochę tego ubili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Ciekawe są ilości głowacicy, 180 tys łącznie, czy to jednorazowo czy stała strategia okregu od lat? Bo przy takiej skali i szybkim wzroście tej ryby, to w Popradzie powinno się gotować od głowatek.Baśnie z 1001 nocy czyli jedno wielkie kłamstwo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Przeżywalność narybku pewnie ok 2-3%To daje 3600-5400 sztuk na Poprad to i tak sporo jak by to była prawda to dziennie pewnie by ktoś złapał chociaż jedną rybę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.