Skocz do zawartości
  • 0

skrócenie pawęży

Jareckipisz

Pytanie

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Sprawdź czy aby napewno to jest pod długą stopę, wyglada jakby była na krótką. Jesli na długą to będzie problem ze znalezieniem miejsca na mocowanie silnika bez wycinania tej półki poniżej mocowania.Wycinalem kiedys w swojej tą półkę i był problem z odbudowaniem jej trochę nizej tak aby można było nizej zamocować silnik.Bez wycinania półki mógłbyś opuścić silnik o 5centymetrow max. wycinajac jedynie kawałek pawezy i potem go zalaminowac a to moze byc zbyt mało do ktotkiej stopy. Sprawdź, moze jest na krotka...

• 0

Sprawdź czy aby napewno to jest pod długą stopę, wyglada jakby była na krótką. Jesli na długą to będzie problem ze znalezieniem miejsca na mocowanie silnika bez wycinania tej półki poniżej mocowania.Wycinalem kiedys w swojej tą półkę i był problem z odbudowaniem jej trochę nizej tak aby można było nizej zamocować silnik.Bez wycinania półki mógłbyś opuścić silnik o 5centymetrow max. wycinajac jedynie kawałek pawezy i potem go zalaminowac a to moze byc zbyt mało do ktotkiej stopy. Sprawdź, moze jest na krotka...

• 0

Spokojnie miałem takiego Michała i sprzedałem koledze i do dziś pływa z krótką kolumną , jak ja kupowałem to już miał

przyciętą pawęż na krótką kolumnę , żadnej półki nie wycinasz ,jak będziesz chciał to umówię się z kolegą ,który go kupił

i zobaczysz jak to wygląda(zrobimy foty) , ja miałem tam dopięty 20km yamaha 4-sów(silnik waży 53kg) i w dwie osoby latała 40-46km/h.Napisz jaki masz silnik i w ile osób chcesz pływać , bo Michał powinien mieć,żeby to pływało w ślizgu minimum 15

koni ,a 20 to takie optimum.

• Like 1

• 0

kolego niczego nie skracaj w lodzi. lepiej zostaw ja fabryczna po cos ona jest zrobiona na dluga noge.   lepiej przedluz kolumne w swoim silniku taniej Ci wyjdzie. napisz do kolegi evin on ma przedluzki do tych silnikow i nie jeden silnik skracal/przedluzaj. duzych zabiegow tam nie ma. wyjdzie Ci taniej i lodke zostawisz w fabrycznym stanie. 

co do kolegi to sa 2 wyjscia albo ma podmieniony gaznik z 10km albo ma inna śrubę o innym skoku i dlatego prędkość jest taka sama 

Edytowane przez krzysio12

• 0

Witam kolegów,

mam pytanie, może ktoś już takie coś robił :)

Zakupiłem silnik z krótką stopą i mam łódkę przystosowaną do krótkiej stopy i okazało się że silnik jest troszeczkę za krótki nie nie jest na równo z dnem łodzi (płyta kawitacyjna) i w trakcie płynięcia z dużą szybkością (15hp) lubi sobie podskoczyć.

Jak to zrobić najmniej inwazyjnie? Wyszlifować, czy może wyciąć pawęż o te 2-3 cm? I zalepić żywicą?

Silnik Suzuki DF 15 z 2006r.

Dzięki z góry za odp :)

Pozdrawiam