Skocz do zawartości

Nadnarwiańskie klimaty

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za miłe słowo.

Zdjęcie z listopadowego łowienia. Klimat, jakiego nie ma inna pora roku.

świetne zdjęcie. Balans bym zostawił taki jak jest, bo oddaje klimat wieczoru. Jedynie bym podwójnie wywołał zdjęcie jedno z cieplejszym balansem na łodzi i byłoby świetnie. taki trick ... zimnego światła jest często wykorzystywany by doświetlić pierwszy plan lampą błyskową z ciełym żelem. W tym przypadku uzyskuje się niebieskie, ciemne tło (niebieskie) i idealne kolory skóry modela (żółty żel skompensowany zostanie przez elektronikę aparatu - aparat jest ustawiony na zimny balans bieli).

• 2 tygodnie później...

Remek, dzięki za poradę dobry myk z tym balansem bieli. A teraz krajobraz na teren osuszonych bagien - Pulw.

W odbiorze bardzo przyjemne, ale się wali. Za ciężko po prawej, a po lewej za lekko.

I ja wiem, że reguły są do łamania, ale tutaj horyzont na 1/3 od góry bardzo by pomógł. Oczywiście kadr musiałby być wtedy luźniejszy, żeby zachować w nim drzewo i słońce, ale przy okazji dodałbyś trochę dołu (łąki) przez co głębia krajobrazu była by jeszcze większa.

Taki uwagi laika.

Masz chłopie wielkie czucie w oku przez co bardzo ciekawie robisz te landszafciki (imo najtrudniejsze zdjęcia do zrobienia).

• 4 miesiące temu...

Witam, wracam po przerwie, co roku tak mam, że przez kilka miesiący robie sobie detox od tematów łowienia <_< , ale że jako byłem ostanio na rekonesanie na miejscówce, zrobiłem takie zdjęcie:

http://img855.imageshack.us/img855/998/aba2011j.jpg

PS. dzięki za opinie i komentarze w wątku pod zdjęciami.

• 7 miesięcy temu...