Luckyguliver Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 No I stalo sie…zdecydowalem kupic wklejke. Z desperacji J W moim kanale pelno okonia ale zima albo bardzo slabo zeruje albo nie za bardzo potrafie sie do niego dobrac. Frustrujace. Normalnie skorzystalbym z informacji obecnej na forum ale tak sie sklada ze potrzebuje czegos latwego w transporcie 3 lub 4 sklada. Budzet to max 300pln. Dlugosc 2.10-2.3m. Ciezar wyrzutu to okolo 1-9g ze wskazaniem na mala gramature bo chcialbym rowniez poprobowac szczescia z plocia I leszczem ktorego w zbiorniku jest rowniez sporo. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Szukaj Spro travelka -mam i go teraz testuję na okoniach. Rewelacja - ugięcie też. Okonie nie spadają - a po złożeniu około 40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Tak dokładnie, to o którym Spro mówisz? Edytowane 23 Lutego 2016 przez kleniu25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Spro Mobile Stick? http://incompleatangler.com/2014/07/22/spro-mobile-stick-rods-urban-myth-or-urban-legend/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Dokładnie o tym kijku co podał Del Toro. Sam jestem w szoku, że wieloczęściowy kij nie ma przesztywnień i płynne ugięcie. Edytowane 23 Lutego 2016 przez bigrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Zobacz sobie nowego travela od Kongera. Na Rybomani oglądałem wersje Expedition opisaną do 10,5 g (swoją droga w katalogu jest do 9) ma piękne pełne ugięcie i żadnych przesztywnień a w dolniku naprawdę fajny zapas mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Mikado ma w swoim asortymencie wklejankę w wersji travel. Model na 2016 jest wyposażony dodatkowo w drugą szczytówkę - jakby przedłużenie reszty blanku. Masz więc wklejkę delikatną i drugi w miarę normalny szczyt. 4 skład, 240 cm, w zestawie sztywna tuba transportowa. Cena coś koło 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Mam ta wędkę (Spro Mobile stick) od niedawna. Wersje 3-12g. Jest w fazie testów. Co moge powiedziec juz dziś. Zeby miec kontakt z przynęta to muszę zaczepić co najmniej 3g główkę a chciałbym komfortowo łowić mniejszymi przynetami. Oprócz tego mam zastrzeżenie co do wykonania mojego modelu. Korek nie przylega do plastikowej rękojeści a szczytówka siedzi zbyt luźno. Raz juz mi nawet wyleciała z przynęta oprócz tych wad kij jest bardzo fajny. Czuły i dobrze trzyma rybę. Zapomniałem dodać ze mieszkam w uk i transport kijow z Polski takich jak konger czy mikado to dodatkowe 100pln na wysyłkę. Wolałbym wiec cos z marek szeroko dostępnych na zachodzie. Edytowane 23 Lutego 2016 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Mam ta wędkę (Spro Mobile stick) od niedawna. Wersje 3-12g. Jest w fazie testów. Co moge powiedziec juz dziś. Zeby miec kontakt z przynęta to muszę zaczepić co najmniej 3g główkę a chciałbym komfortowo łowić mniejszymi przynetami. Oprócz tego mam zastrzeżenie co do wykonania mojego modelu. Korek nie przylega do plastikowej rękojeści oraz ostatnia szczytówka siedzi zbyt luźno. Raz juz mi nawet wyleciała z przynęta oprócz tych wad kij jest bardzo fajny. Czuły i fajnie trzyma rybę. Zapomniałem dodać ze mieszkam w uk i transport kijow z Polski takich jak konger czy mikado to dodatkowe 100pln na wysyłkę. Wolałbym wiec cos z marek szeroko dostępnych na zachodzie. PW poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Zobacz sobie nowego travela od Kongera. Na Rybomani oglądałem wersje Expedition opisaną do 10,5 g (swoją droga w katalogu jest do 9) ma piękne pełne ugięcie i żadnych przesztywnień a w dolniku naprawdę fajny zapas mocyBardzo ciekawie wygląda ten Konger. Wiesz może w jakiej cenie ma być w sprzedaży detalicznej? Jeszcze jedno, wyposażony jest w zwykły pokrowiec czy może jakiś futerał lub tubę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Polecam Mikado travelka, w wersji 2,40 realny CW to 2-9g. Wielu użytkowników skraca ten kij o jedną przelotkę, w oryginale jest naprawdę mega czuła. Zapas mocy spokojnie pozwala na hol przyłowu typu szczupły 60-70cm, duży kleń, itp. Na relatywnie grubej żyłce bo 0,18, uzywałem jigów pstrągowych typu nimfa na główkach 1-1,5g, i zasięg rzutu był zadowalajacy. Na cieniutkiej pletce idzie miotać 1 g na solidny dystans.Ma bardzo ładne ugięcie i pracuje pod rybą świetnie - wyjmowałem i okonki 12cm, i bez problemu pstrąga z krzaków, 40cm, na 3 metrach żyłki w mocnym nurcie. Praktycznie pod nogami wziął, silny, letni , odpasiony. Kij nie powala wykończeniem ale nadrabia pracą. I ceną... Wersja 2,70 ma identyczną szczytówkę, mimo to jest opisana 5-17g. W dodatku to 5 czesci i w transporcie jest krotsza niż 2,40.Gdybyś zdecydował się na ten kij i rozmyślił po testach to pisz na PW, nic nie obiecuję ale jak ekonomia pozwoli to w sumie bym przygarnąl drugi taki, zwłaszcza 270. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Bardzo ciekawie wygląda ten Konger. Wiesz może w jakiej cenie ma być w sprzedaży detalicznej? Jeszcze jedno, wyposażony jest w zwykły pokrowiec czy może jakiś futerał lub tubę?Usztywniony materiałowy pokrowiec zamykany na suwak, taka informacje uzyskałem na stoisku Kongera. Jakies dwa tygodnie temu widziałem w necie chyba za ok 160zl ale teraz na żadnej stronie nie moge znaleźć żeby potwierdzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Chcialem sie dopytac jeszcze o jedna rzecz bo nie do konca w temacie jestem. Czy delikatna wedka np o CW 1-9g bedzie tak samo czula i spelniala podobne zadania jak wklejka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Czułość wędki to zupełnie inna sprawa i c.w nie zawsze jest tu dobrym wyznacznikiem. Jeżeli chodzi o to czy taka wedka spełni swoje zadnie to najlepiej chyba wspomnieć SG Parabellum które wklejką nie jest a jest uznawana za świetną okoniówke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Chcialem sie dopytac jeszcze o jedna rzecz bo nie do konca w temacie jestem. Czy delikatna wedka np o CW 1-9g bedzie tak samo czula i spelniala podobne zadania jak wklejka? wklejka przecież też ma swoją gramaturę cw, wiec to nie tak, że każda wklejka jest super czuła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Krotko mowiac kazda czula wedka o malym CW nada sie do moich celow? Te Konger'y w katalogu wygladaja calkiem przyzwoicie. Niestety ten o niskiej gramaturze ma tylko 1.9m. Troche krotki bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Polecam Mikado travelka, w wersji 2,40 realny CW to 2-9g. Wielu użytkowników skraca ten kij o jedną przelotkę, w oryginale jest naprawdę mega czuła. Zapas mocy spokojnie pozwala na hol przyłowu typu szczupły 60-70cm, duży kleń, itp.Na relatywnie grubej żyłce bo 0,18, uzywałem jigów pstrągowych typu nimfa na główkach 1-1,5g, i zasięg rzutu był zadowalajacy. Na cieniutkiej pletce idzie miotać 1 g na solidny dystans.Ma bardzo ładne ugięcie i pracuje pod rybą świetnie - wyjmowałem i okonki 12cm, i bez problemu pstrąga z krzaków, 40cm, na 3 metrach żyłki w mocnym nurcie. Praktycznie pod nogami wziął, silny, letni , odpasiony. Kij nie powala wykończeniem ale nadrabia pracą. I ceną... Chyba sie skusze...tak mi go zareklamowales Czy to ten kij? Mikado Sensual Travel Spin 240. Troche mi tylko opis tego kija miesza w glowie. Pisze ze sklada sie z 4 kawalkow i ze dlugosc 221-240 a na fotce widze 5 kawalkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) . Edytowane 23 Marca 2016 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) Witam Travel mikado długości 2.40m ma 4 części 5 części ma wersja 2.70m.Posiadam tego travelka mikado mój ulubiony kijek który mam :)wygoda w transporcie na rybki zazwyczaj jeżdzę rowerem używam go głównie na klenio jazia,okonia,pstrąga i szczupaczka na lekko szczupły w okolicach 60cm to nie problem dla tego kijka ma jeszcze zapas mocy.Przynęt jakich używam to wobki 2,5-5g 3-5cm , obrotówki na jeziorze nawet 3 long wirka daje rade na rzekę z dużym uciągiem 1 long, gumki 3-8cm główki jakich używam 2,5-7g.Serwis mikado też wzorowy kijek z mojej głupoty na drugi dzień od zakupu uszkodziłem szczytową przelotkę bez problemu po miesiącu miałem naprawiony kijek zrobiłem kilka fotek jakby kolega chciał to jutro jadę na rybki i mogę w plenerze zrobić lepsze zdjęcia ugięcia kijka Edytowane 23 Marca 2016 przez pawcio449 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaex Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Dokładnie o tym kijku co podał Del Toro. Sam jestem w szoku, że wieloczęściowy kij nie ma przesztywnień i płynne ugięcie. bigrafi, mógłbym prosić o zdjęcie ugięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 @ pawcio449 Mega dzieki za fotki i opis. Zdjec wiecej mi nie potrzeba ale jakbys mi jeszcze tylko zmierzyl ten kij ile ma dlugosci po zlozeniu. Ja na ryby tez zykle rowerm zasuwam i dlugi kij jest po prostu nieporeczny. Do tego zeby dojechac do wody musze przejechac przez miasto i wole skupic sie na drodze niz poprawiac kij w reku lub na plecach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Spoko tuba dlugosc 75,5cm sam kijek 70,5cm waga tuby 377g kijka 144g.Tez czasami musze smigac rowerem 10km przez miasto z travelkiem jest komfortowo choc troche wystaje z plecaka okolo 15cm plecak 50l. Edytowane 24 Marca 2016 przez pawcio449 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 No i klapa. Chcialem kupic tego Mikado Sensual Travel ale okazalo sie ze juz go nie ma i nie bedzie. Widnieje jeszcze w sklepach int ale Mikado juz zaprzestalo produkcji. Czy kij Mikado Da Vinci Travel Spin 240 5-15g to nastepca Sensual'a? Czy ktos go uzywal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 MIkado wielokrotnie zmienia nazwy... Ten kijek zanim został Sensualem oznaczany był jako Crystalline. W ciemno strzelam, że Da Vinci, to po prostu nowa nalepka. Jest jednak pewien plus - dają drugą szczytówkę, mocniejszą. W efekcie kijek staje się jeszcze bardziej wszechstronny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 MIkado wielokrotnie zmienia nazwy... Ten kijek zanim został Sensualem oznaczany był jako Crystalline. W ciemno strzelam, że Da Vinci, to po prostu nowa nalepka. Jest jednak pewien plus - dają drugą szczytówkę, mocniejszą. W efekcie kijek staje się jeszcze bardziej wszechstronny Mam używane Mikado Crystalline 270 do sprzedania jak ktoś chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi