Qowax001 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Przez posypało miałem na myśli to, że zewnętrzna część łożyska przemieszczała się dość znacznie względem wewnętrznej, dotyczy to głównego koła napędowego. Absolutnie nie taki luz produkcyjny jaki powinno mieć łożysko. no ale rotor stanął ? dziwne, a co do łożyska to przypuszczam że korbą to się zdrowo targa na takim rybkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 wysypały się kulki ? pękło ? i czy sama przekładnia się uszkodziła ? masz na myśli łożysko koła czy piniona ?Łukasz. To GT popping. A nie dorsze czy czerniaki. Ryby po kilkadziesiąt kilo i potwornej mocy. Przynęty po 200 i więcej gramów. Poza tym bardzo duże zasolenie. Taki Taurus 4000 się do tego nie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Panowie, proszę, wróćcie do mojego pytania. Powysyłajcie sobie foteczki na priv z podpartymi pisiorami, ooops sorki, pinionami. Kołowrotek będzie służył do łowienia w fiordzie, daleko od morza, z rzeką na jego końcu. Głębokości nie za wielkie, kilkadziesiąt metrów, ryby średnie, do kilkunastu kilogramów. Dodatkowo będzie wykorzystywany do łososiówki. Oczekiwane przełożenie >5, pojemność szpuli 200 m plecionki 30 lbs. Najważniejsze, by był naprawdę trwały. Dlaczego górna póła? Adresata stać na wiele, młynków mu nie brakuje. To ma być prezent, taki, na który zwykle szkoda kaski, bo przecież można łowić czymś innym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Łukasz. To GT popping. A nie dorsze czy czerniaki. Ryby po kilkadziesiąt kilo i potwornej mocy. Przynęty po 200 i więcej gramów. Poza tym bardzo duże zasolenie. Taki Taurus 4000 się do tego nie nada. w Wiśle łowię takimi gramaturami przekładniowo nie odbiega od saltigi 4500 czy stellki 6000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Adresata stać na wiele, młynków mu nie brakuje. To ma być prezent, taki, na który zwykle szkoda kaski. Czytajcie z uwagą. Czyli musi być lux torpeda (marzenie ) Jaki zakres cenowy?Ja się nie znam ale Taurus to chyba nie marzenie:-) Edytowane 25 Lutego 2016 przez brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Zakres cenowy nieustalony Jak napisałem w pierwszym poście, zrzuca się kilka osób, dadzą radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Bartek ja bym wolał jakieś cacuszko , podpisane laserowo lub grawer np. ( od kolegów z pracy) nie muszę nim łowić bo mam swoje. Ten by stał na półce i cieszył oko ,przypominał kolegów. Jakby ktoś coś to poproszę stellę milenium 2500 albo Cardiff 51s DS :-)To do Moda za zasługi na forum :-) Edytowane 25 Lutego 2016 przez brig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Kupcie mu Stellę Millennium albo Exista 50-th Anniversary do gabloty,skoro stać go na wszystko i problem będzie z głowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Kupcie mu Stellę Millennium albo Exista 50-th Anniversary do gabloty,skoro stać go na wszystko i problem będzie z głowy .Niektórzy nie maję gablotek. Nie widzą sensu ich posiadania. Rozumiem kolegę Bob. Stare multiki kolekcjonuje.Gdybym miał kupić Milenkę to bym jej używal a nie trzymał w gablocie. To nie obiekt muzealny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 https://www.accuratefishing.com/shop/sr-6/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 https://www.accuratefishing.com/shop/sr-6/Lub ewentualnie..... http://www.zeebaas.com/our_products.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 A mieliście w ręku te cacka Panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Accurate nie mialem. Natomiast mialem Van Staal, ktorego klonem jest ZeeBaas. Van Staal jest w tej chwili produkowany w Chinach, ZeeBaas jest robiony w USA. Mlynkow tych nie uzywam poniewaz sa to typowe kolowrotki na slona wode. Mam kolege, ktory uzywa obydwa i stwierdzil, ze sa baaaardzo solidne. Praca mlynka nie jest maslana, ale w tych kreciolach nie chodzi o prace. Solidnosc wykonania, bezawaryjnosc, zero wymaganego serwisu (mlynek serwisuje sie pod kranem) i potezna moc. Moje odzucie z krecenia Van Staalem bylo takie, ze mlynkiem tym mozna byloby wyholowac lodz podwodna. Zaznaczam, ze maszyna byla ze starej, jeszcze amerykanskiej produkcji. Jakie sa teraz to nie mam pojecia. Sam ZeeBaas ma w Stanach bardzo solidna renome. Jesli sie nie myle to byly Van Staal projektant wlasnie zaprojektowal kolowrotki ZeeBaas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Dzięki Rysiu za info, ale niekoniecznie o to chodzi. Młynek nie będzie używany na supersłonym Pacyfiku, czy Atlantyku, do łowienia tuńczyków.@CM Punk, adresat nie jest wielbicielem gablotek, pólkowników i innej maści "kurzołapek". Panowie, jeśli ktoś zna jakieś cudo - kołowrotki, poza wymienionymi powyżej, proszę o informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Jasne, ze nie. Jak ktos chce to moze nim tunczyki targac choc do tego nie jest ten mlynek przeznaczony. To jest typowy, slono wodny kolowrotek to polowu z brzegu/plazy. A ze jest to cudo z wygladu to wystarczy popatrzec. Ile znasz osob, ktore taka zabaweczke maja? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Możecie kolegę ozłocić: Penn Torque Ta maszyna spełnia kryteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 A tenże wędkarz przyszło mężuś - nie czyta tego forum? Bo trochę lipa by była jakby czytał ten wątek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Nie czyta, gdyby czytał, to faktycznie kicha by była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniolo Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Moim zdaniem nie ma co wydziwiać, jeśli to ma być prezent typowo użytkowy to ja polecam klasykę- Stella SW 6000 HG. Ładnie wygląda, waga jeszcze do przyjęcia przy łowieniu z ręki, przełożenie 5,7:1 zapewnia w miare szybkie zwijanie z dyżych głębokości ale i odpowiednią moc przy holu okazów. Jako wędkarz chciałbym otrzymać właśnie taki prezent, niestety swój egzemplarz musiałem sobie kupić sam.A tak prezentuje się z Ahab'em i Van Staal'em Edytowane 28 Lutego 2016 przez maniolo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Ja tam polecam Daiwe Tournament 5000 lub 5500sam używam od wielu lat i jeszcze ich nie zajechałem Edytowane 28 Lutego 2016 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Dzięki Panowie za Wasze typy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 W ręce nie miałem, ale jako prezent chętnie bym przyjął :http://www.innovativereeltechnologies.com/product-line/spinning-reels/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Ale tak kretyńskiej foty ... korba podpięta do casta to dawno nie widziałem Kurde, chyba, że jestem nie na czasie i tak po prostu ma być?! (tak zresztą dawniej ludziska łowili ) Edytowane 28 Lutego 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 @BOB1 - masz rację, fota jest absurdalna.@Maraky - młynek wygląda zacnie, ale nie podejmę ryzyka bez opinii użytkowników, którym uwierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Bartek.... Stella SW...po co kombinować ....jeśli moge podpowiedzieć...zamiast wydawać 800$ na młynek wyślijcie go na wycieczkę w miejsce....gdzie za tyle bedzie miał 800 dziewczyn, które same sie smarują i serwisują a tego nie ogarnie nawet z przełożeniem 5,7:1 pzdr 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi