Skocz do zawartości

Poznam opinię na tema kijka TEAM DRAGON 2,75m / 3-14g

superKRYSTEK1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś w forumowiczów posiada kijek Team Dragon

opis producenta:

TEAM DRAGON 2,75m / 3-14g

SYMBOL KATALOGOWY: 28-31-275

DŁUGOŚĆ: 2,75m

CIĘŻAR WYRZUTU: 3-14g

AKCJA: Med-Fast

DŁUGOŚĆ TRANSPORTOWA: 141cm

ILOŚĆ ELEMENTÓW: 2

WAGA: 154g

DŁUGOŚĆ DOLNIKA: 27.5cm

ILOŚĆ PRZELOTEK: 10

ŚREDNICA ZEWNĘTRZNA PRZELOTKI STARTOWEJ: 25mm

ŚREDNICA ZEWNĘTRZNA PRZELOTKI KOŃCOWEJ: 6mm

Czy ktoś używał tego kijka na klenie i jazie?

Jak trzyma rybę?

Poproszę o wszelkie opinię na jego temat

pozdrawiam

Ja posiadam i chwale sobie ten kijek , zresztą zakupiony od tutejszego forumoicza ;)(thnx) . Generalnie jezli chodzi o kije niskobuddzetowe moim zdaniem klasa. O kiju x-fast nie moze byc tu mowy, kij jest pełną parabola o małym stożeku blanku i szybkością nie grzeszy za to pewnie trzyma rybe, miota wobki od ok 2g. Ja nim sutecznie radze sobie na kleniach a głównie jaziach a w pewnych okolicznościach uzywam do połowu sandacza co moze niektórym wydać sie dziwne .Kijek wymaga jednak odpowiedniego doboru kołowrotka i regulacji odważników (maja starsze modele) celem wyważenia w zależniści od metody wędkowania, wadą moim zdaniem jest zbyt długi dolnik . Ja osobiście nie zauważyłem wad materiału itp, wykonany bez szału ale ok. Reasumując myśle że to dobra propozycja jeżeli chodzi o serie na początek i jeden z bardziej udanych modeli tej firmy co prawda słyszałem że nowe modele to nie to samo co starsze ale tego nie zweryfikowałem .

Ja znowu słyszałem że mają kruche blanki.

Czy często słyszeliście panowie żeby się łamały?

Bo nie chce mi się latać do sklepu i oddawać na gwarancję.

A na kijek z pracowni to mnie na obecna chwilę nie stać :D żeby wydac 1200zł min. Chociaż przymeirzam się do zbudowania kija ale nie przez najbliższy rok, bo wolę na wesele odkładać niż na kija wydać tyle kasy :D

Wiec pozostaje mi seryjny ale dobry kijek.

Poprosze o więcej opini na temat owego TD ?

Wszystkie plusy i minusy biorę pod uwagę :D

Dziekuje za informacje.

pozdrawiam

Niestety i ja dorzucę parę ciepłych słów <_<

Miałem taki kijek i blank pękł po 6 miesiącach przy jakimś zacięciu i tak jak się wpatrywałem w wióry to raczej słabizna.

Nie polecam tego kija.

Jeżeli myślę w ogóle o dragonie to raczej tylko HM-y

1200 PLN za kijek z pracowni? to chyba za sam blank :mellow:

Nie znam cen komponentów/blanków/kijków z praconi i jak narazie mnie one nie interesują na obecna chwilę.

Ale myślę że kiedyś sobie zbuduje coś pod klenia/jazia oraz jakiś kijek typowo pod bolenia.

A nie zmieniając tematu to prosiłbym o wyrażenie swoich opini na w/w kijka.

@Logan

Starsze modele może już nie mają gwarancji, a nie chcę ładować kasy w kija bez gwarancji, tzn. bez możliwości oddania go do naprawy jakby (odpukać)złamał :D

Także wolę ze sklepu i z aktualną gwarancją :D

pozdrawiam

Panowie, a co to są za bajeczki o wędkach za 1200 zł z pracowni? Prosze nie powielać takich zakłamanych stereotypów bo w dzisiejszych czasach niewiele wysiłku potrzeba żeby pewne rzeczy zweryfikowac. Wystarczy zadzwonić do pracowni albo wejść na stronę internetową.

Proszę bardzo, tutaj są ceny gotowych wyrobów z pracowni w bardzo dobrym standardzie wykończenia (korek + przelotki Alconite + szczczytowy SIC) a można je jeszcze obniżyć decydując się np. na piankę zamiast korka na rękojeści czy alconite zamiast SIC na szczytówce czy np. przelotki Hardloy.

http://www.fishingcenter.com.pl/wedziska_tradycyjne.php

cena wędki która wg powyższego katalogu mogłaby być odpowiednikiem tematycznego kija - 610 zł.

SH1084-2 RX6 2 2,75 10-21 8-12 Mod/F Med 610,00.-

Swoją drogą, szkoda że inne pracowni nie decydują się na pokazywanie cen na swoich stronach, myślę że pomogłoby to obalić 'mit' o tym 1200 zł który trzeba zostawić w pracowni.

Pozdrawiam

Prawda, a w dziale 'sprzedam' obok też kilka używek w atrakcyjnych cenach. Ale myśle że dzisiaj konsument nie jest ograniczony tylko do rynku wtórnego - ten jest bardziej dla łowców okazji moim zdaniem - natomiast jak ktoś chce mieć nowy kij, zrobiony od początku pod siebie - to pracownie mają bardzo zróżnicowaną ofertę, w której są obecne zarówno wyroby luksusowe za przysłowiowe '1200' czy wiecej ale są też dostępne dobre i dużo tańsze produkty, którch ceny zaczynają się w okolicach połowy tej kwoty, czyli 600zł. myślę że warto miec tego świadomość, bo na różnych forach różli ludzie krzycza od czasu do czasu że rodbuilding to jakiś snobizm, a to przeciez bzdura