superKRYSTEK1 Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Witam Czy ktoś w forumowiczów posiada kijek Team Dragon opis producenta:TEAM DRAGON 2,75m / 3-14g SYMBOL KATALOGOWY: 28-31-275DŁUGOŚĆ: 2,75mCIĘŻAR WYRZUTU: 3-14gAKCJA: Med-FastDŁUGOŚĆ TRANSPORTOWA: 141cmILOŚĆ ELEMENTÓW: 2WAGA: 154gDŁUGOŚĆ DOLNIKA: 27.5cmILOŚĆ PRZELOTEK: 10ŚREDNICA ZEWNĘTRZNA PRZELOTKI STARTOWEJ: 25mmŚREDNICA ZEWNĘTRZNA PRZELOTKI KOŃCOWEJ: 6mm Czy ktoś używał tego kijka na klenie i jazie? Jak trzyma rybę? Poproszę o wszelkie opinię na jego temat pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Posiadalem. Zlamal sie przy nieprzesadnym ugieciu. Nie polecam, równiez po analizie wiórów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 łowiłem tym kijem według mnie dobra kijek ale teraz lowię na team dragona 5-18 o tej samej długości wydaje mi sie bardziej uniwersalny a z jaziami czy kleniami daje sobie rade jak dla mnie bardzo dobra wedka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Ja miałem 2,7 3-14 i generalnie do wykonania zastrzeżeń nie maiłem, ale do pracy już tak. Kij opisany jak xfast zachowywał się dziwnie.Szczytem nie pracował w ogóle tylko przechodził od razu w jakąś zwichrowaną parabolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Ja posiadam i chwale sobie ten kijek , zresztą zakupiony od tutejszego forumoicza (thnx) . Generalnie jezli chodzi o kije niskobuddzetowe moim zdaniem klasa. O kiju x-fast nie moze byc tu mowy, kij jest pełną parabola o małym stożeku blanku i szybkością nie grzeszy za to pewnie trzyma rybe, miota wobki od ok 2g. Ja nim sutecznie radze sobie na kleniach a głównie jaziach a w pewnych okolicznościach uzywam do połowu sandacza co moze niektórym wydać sie dziwne .Kijek wymaga jednak odpowiedniego doboru kołowrotka i regulacji odważników (maja starsze modele) celem wyważenia w zależniści od metody wędkowania, wadą moim zdaniem jest zbyt długi dolnik . Ja osobiście nie zauważyłem wad materiału itp, wykonany bez szału ale ok. Reasumując myśle że to dobra propozycja jeżeli chodzi o serie na początek i jeden z bardziej udanych modeli tej firmy co prawda słyszałem że nowe modele to nie to samo co starsze ale tego nie zweryfikowałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Ja znowu słyszałem że mają kruche blanki. Czy często słyszeliście panowie żeby się łamały? Bo nie chce mi się latać do sklepu i oddawać na gwarancję. A na kijek z pracowni to mnie na obecna chwilę nie stać żeby wydac 1200zł min. Chociaż przymeirzam się do zbudowania kija ale nie przez najbliższy rok, bo wolę na wesele odkładać niż na kija wydać tyle kasy Wiec pozostaje mi seryjny ale dobry kijek. Poprosze o więcej opini na temat owego TD ? Wszystkie plusy i minusy biorę pod uwagę Dziekuje za informacje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Niestety i ja dorzucę parę ciepłych słów <_< Miałem taki kijek i blank pękł po 6 miesiącach przy jakimś zacięciu i tak jak się wpatrywałem w wióry to raczej słabizna.Nie polecam tego kija.Jeżeli myślę w ogóle o dragonie to raczej tylko HM-y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 1200 PLN za kijek z pracowni? to chyba za sam blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 1200 PLN za kijek z pracowni? to chyba za sam blank Nie znam cen komponentów/blanków/kijków z praconi i jak narazie mnie one nie interesują na obecna chwilę. Ale myślę że kiedyś sobie zbuduje coś pod klenia/jazia oraz jakiś kijek typowo pod bolenia. A nie zmieniając tematu to prosiłbym o wyrażenie swoich opini na w/w kijka. @Logan Starsze modele może już nie mają gwarancji, a nie chcę ładować kasy w kija bez gwarancji, tzn. bez możliwości oddania go do naprawy jakby (odpukać)złamał Także wolę ze sklepu i z aktualną gwarancją pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Panowie, a co to są za bajeczki o wędkach za 1200 zł z pracowni? Prosze nie powielać takich zakłamanych stereotypów bo w dzisiejszych czasach niewiele wysiłku potrzeba żeby pewne rzeczy zweryfikowac. Wystarczy zadzwonić do pracowni albo wejść na stronę internetową. Proszę bardzo, tutaj są ceny gotowych wyrobów z pracowni w bardzo dobrym standardzie wykończenia (korek + przelotki Alconite + szczczytowy SIC) a można je jeszcze obniżyć decydując się np. na piankę zamiast korka na rękojeści czy alconite zamiast SIC na szczytówce czy np. przelotki Hardloy. http://www.fishingcenter.com.pl/wedziska_tradycyjne.php cena wędki która wg powyższego katalogu mogłaby być odpowiednikiem tematycznego kija - 610 zł. SH1084-2 RX6 2 2,75 10-21 8-12 Mod/F Med 610,00.- Swoją drogą, szkoda że inne pracowni nie decydują się na pokazywanie cen na swoich stronach, myślę że pomogłoby to obalić 'mit' o tym 1200 zł który trzeba zostawić w pracowni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 @FrikoKazdy co chce wiedziec to wie. Odnioslem wrazenie, ze w tym watku nie chodzi o dobry wybor ani o poznanie opinii. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Tak niestety bywa, stereotypy beda zawsze istnialy Swoja droga na aledrogo.pl za 600 zl jest G Loomis IMX, nowka na SIC z FC. Tylko brac Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Prawda, a w dziale 'sprzedam' obok też kilka używek w atrakcyjnych cenach. Ale myśle że dzisiaj konsument nie jest ograniczony tylko do rynku wtórnego - ten jest bardziej dla łowców okazji moim zdaniem - natomiast jak ktoś chce mieć nowy kij, zrobiony od początku pod siebie - to pracownie mają bardzo zróżnicowaną ofertę, w której są obecne zarówno wyroby luksusowe za przysłowiowe '1200' czy wiecej ale są też dostępne dobre i dużo tańsze produkty, którch ceny zaczynają się w okolicach połowy tej kwoty, czyli 600zł. myślę że warto miec tego świadomość, bo na różnych forach różli ludzie krzycza od czasu do czasu że rodbuilding to jakiś snobizm, a to przeciez bzdura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi