thymalus Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Mam ten kij w #5 i spokojnie łowię nim większością streamerów. Co prawda siódemką nie łowiłem ale jestem przekonany, że da radę. Kijek dość szybki ale nie kij od szczotki. Generalnie miły w użytkowaniu, a plusem na pewno jest cena. Zresztą Trruefly (bez SLA) są w szerszej ofercie i cenowo też nie powalają nieco ponad 4 stówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caen Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Zobacz na tohttp://www.sport-fish.pl/shakespeare-sigma-16000-c-426_817_811.htmlmam 9,6 " w 7 klasie i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Witam.W zeszłym tygodniu nabylem także Sigmę, tyle że 10'#7 żeby poćwiczyć łowienie okoni i szczupaków na wodzie stojącej, tęczaków na komercji i pstrągów oraz kleni na większe strimerki w rzece.Jak dla mnie ogólnie cała seria tych wędzisk muchowych jest hitem za cenę, którą kosztują.W przedziale 150-220 zł masz nienagannie wykonany kijek już w sztywnej tubie. Od miesiąca uczymy się łowić z moją latoroślą na Sigmy 8'#4 i 9'#5 i nie narzekam, choć wybierjąc kijki jako początkujący byłem wręcz masakrowany opiniami w większości sklepów w temacie kijów popularnych producentów. Wczoraj udało mi się także za przysłowiową stówkę wyjąć bardzo przyzwoitą, używaną Sigmę 7'#3, którą będziemy ćwiczyć na małych siurkach.Pozdrawiam. Edytowane 28 Lipca 2016 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Ziemowit,Czy możesz mi powiedzieć dwa słowa na temat ugięcia Sigmy pod rybą / zaczepem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Witam.Zrobię Ci zdjęcie jak chcesz, ale po nowym roku dopiero.Odnoszę wrażenie że generalnie cała ta seria ma raczej sztywny dolnik i jest bardziej "mid flex" niż "full flex" ... cokolwiek byto nie oznaczało Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Super Powiem Ci, że jeśli podczas holu szczupaka 60 cm kijek wygnie się gdzieś pomiędzy rękojeścią a środkiem, to dla mnie może być. Np. profil holu Agility Rise Fly mi się ewidentnie nie podoba (dwa filmiki polskiej produkcji są na YT). Tymczasem oglądałem we Wrocławiu w Krokodylu Agility 10' w klasie #4 lub #5 (już nie pamiętam) i był bardzo mięciutki. Generalnie nie mam porównania całej serii nowych Szekspirów, więc trochę jak dziecko we mgle. W każdym razie wkurza mnie dwuczęsciowa Cantara na wyjazdy pociągiem / autokarem i szukam czegoś w czteroskładzie. Na YouTube nowe Agility XPS pięknie się gnie pod szczupakiem 80 - 100. W opisie filmu jest taki, bardzo ciekawy tekst: (...) The Shakespeare Agility 9'ft 8# XPS fly rod used is for unbeatable value at under €100.(...)Here are some of the fly lines that complemented this rod -Rio fly line In touch 24'ft sink tip 250gr 6-7ipsRio OutBound short WF9F/I1.5-2 ips 375grOrvis Depth charge sinking 300gr and 400grCortland Precision Pike Fly Line WF 9#F Rocket taperOrvis HY-Flote Fly Lines WF 10# floating has an extra-long head section makes line mends easier and increases casting distance by efficiently loading the rod, with very little splashdown.Rio Scandinavian Pike WF9F/S2 24gmRio Outbound Saltwater WF9F 375grLeader - Airflo polyleaderSalmon/Steelhead 10ft 3m Clear intermediate 24lbs https://www.youtube.com/watch?v=ucare13ZHf0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi