coloumb Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Ja bym tak zrobil. Ale jakiego nie kupisz, bedzie przy Twoim fajnym kijku smigal az milo ???? Z tego co slyszalem, swietnie wspolpracuje z plecionka. Jesli zmiescisz na szpuli 150-200 metrow jakiejs dobrej klasy 8x w okolicach PE 0.6, bedzie zestaw idealny na najwieksze klenie czy jazie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Ja bym tak zrobil. Ale jakiego nie kupisz, bedzie przy Twoim fajnym kijku smigal az milo Z tego co slyszalem, swietnie wspolpracuje z plecionka. Jesli zmiescisz na szpuli 150-200 metrow jakiejs dobrej klasy 8x w okolicach PE 0.6, bedzie zestaw idealny na najwieksze klenie czy jazie masz na myśli Phenixa SP 962-XUL? właśnie trafił na giełdę,o ile się sprzedą zastąpi go coś innego Ja łowię głównię żyłką na wszelakiego rodzaju imitację robali Osobiście kusi mnie ten z podwojną korbką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 (edytowane) Moze dlatego z niego rezygnujesz ???? Znajomy nim lowi, zaczal od zylki, ale dopiero gdy zalozyl plecionke, zakochal sie. Klenie, jazie, okonie, nawet bolenie na lekko, bardzo uniwersalnie i komfortowo. Co Ci nie podpasowalo? I czego szukasz? ???? A skoro kusi podwojna korba, bierz i ciesz sie spelnionym marzeniem czy zachcianka ???? Edytowane 22 Września 2016 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Moze dlatego z niego rezygnujesz Znajomy nim lowi, zaczal od zylki, ale dopiero gdy zalozyl plecionke, zakochal sie. Klenie, jazie, okonie, nawet bolenie na lekko, bardzo uniwersalnie i komfortowo. Co Ci nie podpasowalo? I czego szukasz? A skoro kusi podwojna korba, bierz i ciesz sie spelnionym marzeniem czy zachcianka a czy na cienką plecionkę da się lowić małymi wobkami i imitacją robali?Po prostu jakoś nie leży mi ten kij,niby wszystko oki,ale to jeszcze nie jest to czego szukam,obecnie przyglądam się blanką Blaas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 A czemu ma się nie dać?Wiążesz przypon z fc na końcu spinka i do tego wobler i po sprawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Bo to chyba, wbrew nazwie, nie jest XUL ???? Kumpel twierdzi, ze od 2,5-3 gramow jest super, malutkie wobki po 1,5 grama lataja na PE 0.6 'bez rewelacji'. Do takich przynet to chyba cos bardziej krowioogoniastego potrzebne, zeby blank ladowal sie sam z siebie, a nie przyneta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 A czemu ma się nie dać?Wiążesz przypon z fc na końcu spinka i do tego wobler i po sprawie też o tym myślałem ale nie miałem okazji spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Bo to chyba, wbrew nazwie, nie jest XUL Kumpel twierdzi, ze od 2,5-3 gramow jest super, malutkie wobki po 1,5 grama lataja na PE 0.6 'bez rewelacji'. Do takich przynet to chyba cos bardziej krowioogoniastego potrzebne, zeby blank ladowal sie sam z siebie, a nie przyneta... więc Twoim zdaniem jaki blank byłby odpowiedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Tomek @Winko łowi chyba SLXF 1006-2N 10'0'' 2-6lb 1,5-12g , a jeśli nie dokładnie ten model to w 100% ma Blaasa, którym łowi klenie na smużaki i bardzo sobie tego kijaszka chwali!Warto obejrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) więc Twoim zdaniem jaki blank byłby odpowiedni?Nic nie wiem o Twoich preferencjach, oczekiwaniach, technice...nie mam poza tym wystarczajacego rozeznania wsrod bogatej oferty rynkowej. Ale na forum bez problemu znajdziesz tematy o kleniowych blankach, tam Koledzy na pewno doradza, jesli sam idealu nie wytypujesz ???? Edytowane 23 Września 2016 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Odświeże ponownie temat,bo mam zagwozdkę bo ostateczniemam zamiar wybrać pomiędzy dwoma kołowrotkami:Vanquishem C3000SDH a Stella 2500 2014,no i teraz pytanie który z nich byłby lepszym wyborem pod kija długosci 2,9-3m?Stella ma kilka g wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Jeden i drugi będzie dobrym wyborem. Uwierz,że nie wszyscy łowią na te konstrukcje i mają super wyniki. Tzw.kleniowanie nie wymaga,Bóg wie jakiego sprzętu(kołowrotki),ten ma jedynie Tobie zapewnić samozadowolenie .Pozostaje kwestia głębokości szpuli(żyłka-plecionka) bo upodobania łowiących są różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) a jesli chodzi o wyważanie tak długiego kija to też nie ma róznicy który? Edytowane 1 Października 2016 przez Voiteh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 HejRóżnica będzie mała Masz prownanie z daiwa 260g i shimano 205g z kijem 270 do 14g. Obydwoma łowi mi się dobrze, ale ciut lepiej shimano ze względu na masę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 HejRóżnica będzie mała Masz prownanie z daiwa 260g i shimano 205g z kijem 270 do 14g. Obydwoma łowi mi się dobrze, ale ciut lepiej shimano ze względu na masę. czyli wynika z Twojej odpowiedzi że lżejszym nawet lepiej sie wyważa i lepiej łowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Opowiadalo mi kilku znajomych, ze klenie im nie biora, gdy przypinaja do dlugich kijkow Stelle 2500. Podejrzewaja, ze to z powodu niewywazenia zestawu. Po przypieciu SW problemy znikaja jak reka(e) odjal. Tak mowia, widocznie tak jest... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 czyli wynika z Twojej odpowiedzi że lżejszym nawet lepiej sie wyważa i lepiej łowi?Tu nie chodzi o lepsze wyważenie, tylko według mnie mniejsza masa zestawu sprawia, że kilkugodzinne śmiganie sprawia większą przyjemność i lepiej się nim operuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 I jeden i drugi będzie dobry. Bierz ten który Tobie pasuje. Tak nawiasem mówiąc to waga takiego zestawu jest jak ja to mówię lekko półśmieszna,więc jeżeli kogoś taki zestaw meczy to proponuję siłownię,basen itd, itp co by wzmocnić wątłe ciało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Marcin ja nie mówię, że mnie łapy bolą po zestawie po takim zestawie, tylko że lepiej mi się nim wędkuje. Proszę czytaj uważnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Dlatego napisałem, żeby brał ten który mu lepiej odpowiada,a reszta to tak trochę prześmiewczo napisana bez osobistych przytyków. Moim zdaniem dobrze sprawdza się w tego typu zestawach rozmiar 2500 shimano z płytką szpulą, ale jeżeli komuś pasuje 1000 lub 4000 to też git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin26 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Ja ostanio zakupiłem kołowrotek Daiwa Revros EA wielkosć 2000 polecam naprawde cena ok 230zł a jakość bardzo dobra minus brak szpuli zapasowej wystepuje również rozmiar 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Część. Jakie młynki używacie do ww łowienia ? Używam daiwa ninja 2500 ale średnio go lubię . Zaczynem myslec o czymś nowym max do 250gramow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Część. Jakie młynki używacie do ww łowienia ? Używam daiwa ninja 2500 ale średnio go lubię . Zaczynem myslec o czymś nowym max do 250gramow . Shimano Soare C2000PGSS Ci4 grubo poniżej 200gShimano TP 1000 FB też lekki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi