thymalus Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Sama wędka bez kołowrotka i much. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Ile za sam kij wołają, jeśli to nie tajemnica? Bo nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Sama wędka 380 zł. I dużo i mało. Ciekaw jestem po prostu tych kijków, Wstępne macania i machania wypadły nieźle. Wykonanie nie odrzuca, nie ma jakichś nadlewek lakieru czy krzywo wmontowanych przelotek aczkolwiek wodotrysków też nie ma.. Blank jest prosty. Tuba dzielona w kolorze błękit pruski. Czego chcieć więcej? Acha, żeby linkę nieźle miotała i się nie złożyła. To jednak powiem jak trochę poużywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Też uważam, że EGO pike jest niezłą alternatywą. Ściągnąłem właśnie ten kij dla kolegi, drugi znajomy też już takiego ma. Podłączyłem go do 40+ sniper WF8S3 i było bardzo dobrze, ale nie miałem muchy na końcu zestawu. Na DH3 machałem całym zestawem EGO PIKE i w zasadzie każdy kto machnął to wyrzucił całą linkę. Mocny, szybki kij, przyzwoicie uzbrojony. Tylko póki co jeszcze nie testowany na rybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Też uważam, że EGO pike jest niezłą alternatywą. Ściągnąłem właśnie ten kij dla kolegi, drugi znajomy też już takiego ma. Podłączyłem go do 40+ sniper WF8S3 i było bardzo dobrze, ale nie miałem muchy na końcu zestawu. Na DH3 machałem całym zestawem EGO PIKE i w zasadzie każdy kto machnął to wyrzucił całą linkę. Mocny, szybki kij, przyzwoicie uzbrojony. Tylko póki co jeszcze nie testowany na rybach. Nie ukrywam że kijek kupiłem po Twoim wpisie w jakimś innym temacie. Radziłeś skontaktować się z Maćkiem czy ma same kije. Tak też zrobiłem i fartem trafiłem na dostawę z której i tak większość była zamówiona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Co do Redingtona Path to ciężko w tej cenie znaleźć dożywotnią gwarancję a path taką dostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Jestem po 10 dniach machania kijkiem Ego Pike 9 #9. Miałem pewne zawirowania z zakupem linek i... w efekcie wyjechałem ze zwykłymi Velocity i 444. Przy tych linkach przy muchach do 12 nawet 15 cm wyłożenie całej linki nie jest specjalnym problemem. Czyli jak na wędkę za takie pieniążki ok. Jak z trwałością... zobaczymy. Gigantów nie holowałem ale do 65 cm radziła sobie bez problemu. Innymi słowy jako tania wędka jak najbardziej ok. Dla miłośników zakupów na Alicośtam pewnie może być jeszcze taniej. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Ego Pike dobrze lata pod głowicami szczupakowymi w swojej klasie - 40+ Sniper WF9F i Rio Pike WF9S2 przetestowałem i bardzo fajnie się to zachowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaaaal Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 sory, że tak z konopi ale shooting line to to samo co running line?jakiego kupić kręcioła do ok 800pln do kija szczupakowego 8/9pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Tak, shooting i running line to jedno i to samo.Kolowrotek tylko pod szczupaka, czy bedzie mial tez inne zastosowanie? Jesli tylko szczupak w slodkiej wodzie to nie ma co sie szarpac, chocby taki SKB Dog flyhttp://fishskb.co.uk/index.php?route=product/product&path=115_139&product_id=370Ale jak chcesz wydac caly budzet to Lamson Liquid 4, bo 3.5 moze byc troche za lekki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Ja wybrałbym Liquida bo są 2 szpulki dodatkowe w komplecie. Do SKB nie znalazłem szpul zapasowych, a te przy szczupakach bardzo się przydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 SKB kiedys sprzedawali tez zapasowe szpule, nie wiem dlaczego sie wycofali.Kilka linek sie przyda, to fakt, ale mozna pojsc w kierunku, o ktorym pisal wielokrotnie Peresada - skagit i przypony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaaaal Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Chodzi mi po glowie zestaw głowic, widziałem S.A i Orvis sprzedają takie. Zobaczymy Lamsona Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaaaal Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 jednak kupiłem Sage-a 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 (edytowane) Zakupiłem swój pierwszy zestaw na szczupaka. Wędka Redington Path #9, kołowrotek Scierra Orbit, i sznur Rio Outbound WF8I. Jak na razie wszystko spisuje się dobrze podczas rzutu, jedyny minus na tą chwilę to brak przeciwnika na wędce (ale na to przyjdzie czas ) Edytowane 14 Maja 2016 przez marckus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_Pike Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 @marckus mam pytanie jakie wrażenie odnosisz jeżeli chodzi o redingtona path'a, myślę o takim tyle że #8, jak z akcja czy rzeczywiście jest to medium-fast czy raczej fast??? Dzięki z góry za odp, szukam jakiegoś kija pod zębate właśnie Pozdrawiam Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 @Patryk_Pike jeśli chodzi o akcję to powiedziałbym medium fast. Na tą chwilę, jeśli miałbym coś wskazać na minus to jakość użytego korka. Porzucamy zobaczymy jak się sprawdzi przez resztę sezonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Witam, Potrzebuje linki do wędki klasy 8.Niestety polecane tu najczęściej na forum Vision Big Mama zaczyna sie od klasy 9, a Airflo Saltwater nie mogę namierzyć w polskim sklepie.Czy linki Ego Fishing (ego fighter klasy 8) jest ok? - o ile dobrze zrozumiałem spełnia kryteria wymgane od linki do dużych much: krótkiej, przeciążonej głowicy 38' i krótkiego trapera 7' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Witam, Potrzebuje linki do wędki klasy 8.Niestety polecane tu najczęściej na forum Vision Big Mama zaczyna sie od klasy 9, a Airflo Saltwater nie mogę namierzyć w polskim sklepie.Czy linki Ego Fishing (ego fighter klasy 8) jest ok? - o ile dobrze zrozumiałem spełnia kryteria wymgane od linki do dużych much: krótkiej, przeciążonej głowicy 38' i krótkiego trapera 7' Rio outbound short jeśli cena Ci nie przeszkadza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Rydel Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Vision Big Daddy #8/9. Przerzuciłem już kilka linek szczupakowych i z tej jestem najbardziej zadowolony. Dobrze nosi duże muchy i idealnie współpracuje z moim kijem w klasie 8, który raczej nie lubi przeciążeń. Pzdrw,KR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaaaal Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Witam, Potrzebuje linki do wędki klasy 8.Niestety polecane tu najczęściej na forum Vision Big Mama zaczyna sie od klasy 9, a Airflo Saltwater nie mogę namierzyć w polskim sklepie.Czy linki Ego Fishing (ego fighter klasy 8) jest ok? - o ile dobrze zrozumiałem spełnia kryteria wymgane od linki do dużych much: krótkiej, przeciążonej głowicy 38' i krótkiego trapera 7'Od kilku tygodni mam Airflo Speciaist z głowicą fast intermediate i bardzo fajnie mi się tym rzuca. Musiałem skrócić głowicę jakieś 1,5m bo był problem przy największych muchach, ale teraz jest super.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Sporo tu o linkach to może ktoś ma coś starego (a wartego zakupu) do sprzedaży - chętnie kupię WF pływajace w klasie 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Sporo tu o linkach to może ktoś ma coś starego (a wartego zakupu) do sprzedaży - chętnie kupię WF pływajace w klasie 8.Wysłałem wiadomość -dotyczącą linki.Marian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 HejTak informacyjnie, jeśli tu nie pasuje to można usunąć, ale może niech powisi kilka dni :-)Sam bym kupił, mam Xi3, ale mnie korci.... http://www.johnnorris.co.uk/shop/ty_1537-ex-demo/18276-sage-salt-ex-demo-9ft-line-8-fly-rod-9398.html pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Przypuszczam, że różnicy na blankach nie wyczujesz. Obecnie mam Xi3 #8 i zejście z mocą w dół dało mi dużo więcej frajdy z łowienia jak poprzednio (#9). Cena jak cena, dla mnie dalej dużo zakładając, że to seryjny kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi