domeldoom Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Na ktoryms z forow wlasciciel Borona 10' #7 przekonywal jak to wedka jest swietna i nadaje sie na szczupaki, moze skontaktuj sie z nim :D MWTo na Flyfishing.pl pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 OK Ostatnie pytanie: Sage RPLXI, Xi2 czy XP? Porówna mi ktoś te kije, #9 9'?pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.Bart Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Witam.Wszystkie kije które wymieniłeś są szybkie. Producent opisuje je jako fast.Pierwszy RPLXI najszybszy z oferty konstrukcja z przełomu lat 90\2000 .Kij zbudowany od podstaw do wędkowania w morzu ,mam na myśli uzbrojenie jak i charakterystykę pracy wędki - kij pracuje bardziej z szczytu podczas wykonywania rzutu linką.XI2-nowszy model blank odrobinę lżejszy ,charakterystyka pracy ugięcia bardzo podobna do RPLXI.Następny XP rzucałem kolegi # 7 bardzo fajny kij- szybki ,ale raczej o głębszym ugięciu .Moim zdaniem raczej sprawdził by się do połowu pstrągów,troci,łososi,gdzie nie stosuje się bardzo dużych much . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Czy ktoś może używał linki big fly firmy Taimen? Jak to się sprawuje bo cena jest atrakcyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Witam. Mam pytanie czy ktoś urzywał Borona II-X 9,6 #8 na szczupłego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.Bart Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witam.Miałem okazje rzucać chwile podobnym kijem tylko mocniejszym trochę 9' 9wt.Przy większych muchach około 15-16 cm trochę przysiadał.Myślę ,że BIIMX jest lepszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Dzięki za odpowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Muszę uzupełnić zestaw szczupakowy o 2 linki i kręcioł. Kijek to cd ict #8. musze wybrać jakieś 2 linki- slow intermediate Airflo 40+ już mam. Planuję dokupić również 40+ w 3 i piątym stopniu tonięcia. Nie ukrywam że chciałbym pociskać misiaczkami z syntezy długimi na ok 15 cm. Czy kupić 1 wypasionego guideline pike czy w tej samej kasie ale 2 linki airflo 40 +? No i może ktoś ma info czy tego ict warto przeciążać linką #9sporo gadałem z Bujem ale już mi sie wszystko pomieszało chciałbyn spokojnie skompletować zestawik, na końcu ze 3 paki haków , grube nici i trochę tych kolorowych farfocli skminić i oczka epoxy i do roboty. Bo frajdę w listopadzie miałem zawalistą. Oczywiscie jesli z jakichs względów należy dociać glowicę to również napiszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Bassy , he, he, a chłopaki mówią, że muszkarstwo jest najprostszą metodą. Jak zaczynają do mnie mówić mam nieodparte wrażenie, że robią mnie w bambuko a też mi się wszystko myli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Jeszcze ich za to dorwiemy Wiesz jak to jest samo łowienie - trening musi być. Raczej dysonanse sprzętowe mnie wkurzają- ten kijek #8 I ten #8 a to okazuje się inne kije, ja nie wiem ile tego trzeba przerzucić żeby sobie wyrobić zdanie. Chyba trzeba to olać i łowić i trenowaćNo ale doświadczeni koledzy mogliby i zresztą to robią udostępnić drogę na skróty, tak wiesz- co kupić, gdzie są metrówy i tam jedziemy P.S.NIektórzy pewnie już się na fly muskie zasadzają............. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Fly muskie - ja mam książkę musky on fly - przerobiona od dechy do dechy ale teoretycznie Jestem noworodkiem w muszkarstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Fly muskie - ja mam książkę musky on fly - przerobiona od dechy do dechy ale teoretycznie Jestem noworodkiem w muszkarstwie Trzeba będzie zrobić jakiś zlot Pike-fly dla noworodków muszkarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Fly muskie - ja mam książkę musky on fly - przerobiona od dechy do dechy ale teoretycznie Jestem noworodkiem w muszkarstwie Trzeba będzie zrobić jakiś zlot Pike-fly dla noworodków muszkarstwa.No spoko a w międzyczasie napisać jakie linki kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Do swojej 8 mam linkę 8 Guideline-Pike Series Wf sink1/sink3.Standerus polecał mi tą linkę ale o oczko wyżej do mojego kija.Niestety nie posłuchałem i teraz wiem że przy tej lince trzeba o oczko wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Przypomnij jaki masz kij, bo mi z kolei Standerus mówił zeby kija nie przeciażac i do tego cdka brać linę #8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Scierra Sweep Fly Fishing Rod 9 ft AFTM 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Fly muskie - ja mam książkę musky on fly - przerobiona od dechy do dechy ale teoretycznie Jestem noworodkiem w muszkarstwie Trzeba będzie zrobić jakiś zlot Pike-fly dla noworodków muszkarstwa. Chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Bassy wpadł mi do głowy taki pomysł- a może wymienimy się linkami bo ja też chciałem sobie sprawić Air flo 40+ i nie wiem czy wziąść #8 czy #9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Fly muskie - ja mam książkę musky on fly - przerobiona od dechy do dechy ale teoretycznie Jestem noworodkiem w muszkarstwie Trzeba będzie zrobić jakiś zlot Pike-fly dla noworodków muszkarstwa. Chętnie.Trzeba będzie się rozejrzeć nad jakimś fajnym miejscem i coś pomyśleć.Może ma ktoś jakieś propozycje co do dobrego miejca na zlot muchowo szczupakowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Do swojej 8 mam linkę 8 Guideline-Pike Series Wf sink1/sink3.Standerus polecał mi tą linkę ale o oczko wyżej do mojego kija.Niestety nie posłuchałem i teraz wiem że przy tej lince trzeba o oczko wyżej. Ciekawe czy się różni guideline 1-3 od 40+ 3 sink. Bardziej chodzi mi o sposób tonięcia linki szybkosć chyba ta sama............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Niewiem jak to się ma do 40+. chyba tonie tylko końcówka a w Guideline PS 1/3 linka tonie w klasie 1 a końcówka w 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 jednymi linkami się przeciąża, innymi nie, rozmawialiśmy o konkretnych typach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Tak tak standerus tylko mnie sie typy pomieszały własnie ...moze jak ktoś będzie czasowy to skrobnie coś o podstawowych linkach na szczupale, woem ze np można m kupić linkę #9 do kija #8 ale ją przyciać tylko ze trzeba wagowo wiedzieć ile ciać zeby to sens miało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Bassy- ICT nie potrzeba przeciazac Napisze ci pozniej jak z tymi linkami i wszystkim innym Remek- Tobie tez musze chyba dobrac linki do Sage TCX :D Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Mam 40+ intermedium zarówno do #6 jak i #9 ale wszelkie porady mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi