Kuba Standera Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Kijek ma 8 lat Miał prawo zmęczyc materiał, tym bardziej ze ostre wciry dostawał, był juz łamany, wymieniłem rękojeść bo prawie się rozpadła itd etc... Szkoda wędki, ale już coś knuje reanimację.Tym razem padnie chyba na redingtona, lubię te kije, mam jednego - od Misia, oglądałem inne - no-nonsense...I 170e pod drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Nie sugeruje, ze wszyscy maja lowic na Sage czy inne Winstony, bo to nie sa najtansze zabawki. Ja lowie tym czym lowie, bo nie moge sobie pozwolic na akcje pod tytulem ,,odpadly mi znienacka przelotki'', kiedy znajde sie w miejscu gdzie do najblizszego sklepu wedkarskiego bedzie tysiac kilometrow...A w Irlandii - bo lubie Znajdz ochotnika ktory uzbroi TFO, to mozemy kupic dwa blanki. Wezme jedna dla siebie na sytuacje wypadkowe czy wypozyczenie . witam!rozumiem że piszesz o TFO jim teeny. bo to chyba jedyny kij tfo pod zębate. seryjnie bardzo kiepsko uzbrojony, choć kij b. dobry. niestety sam blank nie do kupienia... swego czasu sam szukałem i kupiłem... Xi2 pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 9' #9 TFO professional lefty kreh uzbrojenie morskie. ładny kijek i miota dalej niz sage xi2. Sprawdzone. Chyba że ktoś do saga #9 wkłada sznur #11 , ale to chyba nie oto chodzi. Moi koledzy chwalą saga tylko czemu mają tyle usterek i ciągle wysyłają na gwarancyjne naprawy? Może to jak z kupnem drogiego samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Peresada, zobaczymy czy jedyny. Wydalem wlasnie cale 78.90 USD I nawet bedziesz mogl mu przyczepic przelotki jak masz czas i ochote A jak sie nie bedzie nadawal, to oddamy dzieciom do poganiania krow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 9' #9 TFO professional lefty kreh uzbrojenie morskie. ładny kijek i miota dalej niz sage xi2. Sprawdzone. Chyba że ktoś do saga #9 wkłada sznur #11 , ale to chyba nie oto chodzi. Moi koledzy chwalą saga tylko czemu mają tyle usterek i ciągle wysyłają na gwarancyjne naprawy? Może to jak z kupnem drogiego samochodu?O tym professional mozesz coś więcej napisać - jakość wykonania, ogórowatość ogólna itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Peresada, zobaczymy czy jedyny. Wydalem wlasnie cale 78.90 USD I nawet bedziesz mogl mu przyczepic przelotki jak masz czas i ochote A jak sie nie bedzie nadawal, to oddamy dzieciom do poganiania krow Co kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Co mogę napisać otym kijku TFO. Kolega który handluje sprzętem muchowym ogladając powiedział że to nie jest kij szczupakowy tylko bardzo fajny kijek morski(nie rzucał nim!!). 4 składy ,duże przelotki i gęsto rozmieszczone. Materiał im6 więc nie spodziewaj się szybkiego kija. Glębokie ugięcie. Pierwsze spotkanie z tym kijem w porcie gdzie za plecami mało miejsca było z linką big mama. Zniechęciłem sie jakoś.Drugie spotkanie w zimie na testach rzutowych. Napaliłem się na kijka sage naczytałem o ich kosmicznych właściwościach i głównie skupiłem się na testach tego kija. Rzucaliśmy jedną linką airflo 40+ w klasie #9 i tą samą duuuuużą muchą. Sage to bardzo ładny kij i imponuje pałowatością w stosunku do średnicy blanku. Wypadł odległościowo tak samo jak mój shimano technium. No i przyszedł kolega z TFO professional. Założyłem linkę i tą muchę zdziwiony wiotkością kijka. Parę wymachów i mucha poleciała kilka metrów dalej niż w poprzednich kijkach. Z kijkiem sage strasznie się uszarpałem używając coraz więcej siły chcąc naładować blank. W Tfo wychodzi to spokojniej i naturalniej. Znajomi wyrażają się że ja chodzę dostojnie i samochodem jeżdżę dostojnie co może oznaczaś że jestem ślamazarny i pewnie z tego powodu pasuje mi ten kijek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Peresada, zobaczymy czy jedyny. Wydalem wlasnie cale 78.90 USD I nawet bedziesz mogl mu przyczepic przelotki jak masz czas i ochote A jak sie nie bedzie nadawal, to oddamy dzieciom do poganiania krow Co kupiłeś? Nie powiem - bo jak bedzie dobre ( a bedzie ) to wykupie wszystkie blanki i odsprzedam Wam w komisie z narzutem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Aj ryży kudła...Wróci to, wróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 to coprawda nie jest szczupak ale na #4 kijek miło by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 to chłopaki niezły mi mętlik w głowie porobiliście tym TFO. W sumie brałem pod uwagę ten kijek choć odpadł w przedbiegach bo wystraszył mnie grafit IM6 (bałem się że jednak będzie za kluskowaty). Cena blanku to 460pln (fishingrod.pl)a gotowca ok. 160$ (tylko raczej nie do dostania w PL). W sumie jak bym miał brać blank i go zbroić to wychodzi mi że wyjdzie niewiele taniej niż Vision Catapult SW. Może jednak warto dozbierać i nabyć Visona? Big Daddy odpada choćby ze względu (jak już zauważył Bigos) na wieśniaki dizajn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Ja mam na oku TFO w europie, za 75 funtów plus wysyłka Namiar Pan chce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Kuba w sumie to już naprawdę sam nie wiem. Napaliłem się już na tą Twoja Sierre HM+ #8 i zupełnie przez przypadek udało mi się dziś mieć w ręku ten kijek oraz Daiwe Widerness #8 9'6. Przyznam ze na sucho ta Sierra nie sprawia wrażenia mocnego kija a wręcz zdaję się być wiotka. Daiwa była ciut bardziej sztywna choć to znowu to kolejna stówka więcej. Wezmę jutro swoje linki i może chłopaki pozwolą machnąć parę razy na trawniku. Co do TFO to na razie dziękuje bo mam straszna niechęć do zakupów przez net-a i nawet transakcje na allegro przeżywam jak moja Matka mój pierwszy rejs na Bałtyk, a co dopiero zakupy w UK. Cały czas jednak chodzi mi po głowie ten Vision Catapult SW. Ku...a spać przez to nie będę mógł. A mówią że wędkarstwo uspokaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 mIałem tak przez pół roku a teraz to zlewam. Kupić w miarę dobry kijek ( dzięki uprzejmości Bujo mam cd ict #8)i łowić sparowac w miarę z linką i trenować rzuty przede wszystkim.Jeśli lubisz mocne kij kup mocniejszy i tyle. Tak jak pisali Koledzy to kij szybki jest na początku trudniej opanować ale dzien treningu i spoko porzucasz. Ciekawe jakie masz linkiP.S.Tym postem nie zamierzałem deprecjonować Twoich rozterek. Po prostu już dawna od tego odbiłem bo jak słyszę te dyskusje o doborach kijow i linek miliony testów i rozmów w których czasem każdemu o co innego chodzi to wymiękłem. To takie czasem poszukiwanie nieistniejącego w wędkarstwie graala. No chyba ze ktoś ma nieograniczone rezerwy kasy i czasu to wtedy szacun bo to już uprawianie sztuki dla sztuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 ja ostatnio zakupiłem kijek . Cena po przecenie 130zł z tubą 3 składy klasa 4. Jak się okazało przelotki nie nadają się do niczego. Ale blank pozwolił mi ostatnio rzucać sporymi strimerami za szczupakiem i to z linką dt. Gdyby dali lepsze przelotki cena nie wzrosłaby do 2000zł jak tych wszystkich super hiper na w.... i s...I te gwarancje dożywotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zawsze można znaleźć złoty środek trzeba tylko chcieć.Szkoda ze czasu na ryby kupić sie nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Stało się!!! Mam kijek. Wybrałem się dziś z własnym kołowrotkiem i linką (airflo 40+ #8) do Centrum Wędkarstwa w Gdańsku. Szanowny Pan kierownik (Mysza) zapakował mnie w służbowe autko z dwoma kijkami Sierra HM+ #8 oraz Daiwa Wildreness XT #8 i pojechaliśmy nad pobliski staw cobym mógł sobie zobaczyć jak to lata. Niestety polecana przez Kubę Sierra mocno gasła i nie latało to tak jak bym oczekiwał natomiast Daiwa jest mocniejszym kijkiem i te 20m mimo wiatru udało się machnąć z 15cm muszydłem na agrafce. Tak więc stałem się posiadaczem owej Daiwy (680pln). Jak uda mi się ją sprawdzić w terenie podczas realnego łowienia to postaram się napisać więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Tak z ciekawości jakąś tonacą machaleś czy inter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 intermediate clear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Tą Sciekrę to taką niebieską miałeś, z dziwną przelotką wejsciową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Nie. Ciemno szary matowy blank dokładnie taki jak w linku:http://www.flyhouse.pl/pl/wedki-lista/scierra-hm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 To w takim razie pomyliłem kije? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 może miałeś na myśli Scierra BW2? Tylko tego już nie produkują a podobno rewelacyjny kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Scierra bw2 miałem i była to wedka super. Zaraz po kupieniu jej sprzedałem Xi2, nie widziałem wielkiej różnicy na plus.Bardzo żałuję ze mi ją ukradli ale też że nie kupiłem 2giej - w tym czasie kupowałem je na ebayu po 56 funtów? a dla dwóch kumpli wciągnąłem za jakieś 80-90 funtów. Niemniej jednak - kij rewelacja, tyle że chyba już nie do dostania. Mam powiedzmy ze znajomego, który jest ze scierry i jeździ z tym kijem po świecie, chyba też go bardzo lubi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Stało się!!! Mam kijek. Wybrałem się dziś z własnym kołowrotkiem i linką (airflo 40+ #8) do Centrum Wędkarstwa w Gdańsku. Szanowny Pan kierownik (Mysza) zapakował mnie w służbowe autko z dwoma kijkami Sierra HM+ #8 oraz Daiwa Wildreness XT #8 i pojechaliśmy nad pobliski staw cobym mógł sobie zobaczyć jak to lata. Polecam się na przyszłość. Zawsze to przyjemniej pomachać muchówką niż zastanawiać się ile robali zamówić na weekend . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi