BoBrzanka Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Moja kolekcja pierwszych nimfek w 4 kolorach, makrelowa powstanie jutrota trochę wychudzonatu chyba trochę lepiej?iproszę o uwagi co do poprawki 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Cześć Haczyk kiełżowy Akita nr 12.Pochewka z makreli. PozdrawiamSławek 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Dubbing to jest dla mnie :angry: 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elefant68 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Witam wszystkich!W piątek dotarły do mnie zamówione materiały i będzie z czego robić muszki Materiały są tylko z czasem jak zwykle kiepsko, ale siadłem godzinkę temu i po trzech próbach wyszła mi taka : Olive Caddis Nymph Edytowane 6 Marca 2016 przez elefant68 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Ja poległem po całości na makrelce i chyba nie mam ochoty już próbować. Oczyszczona, wysuszona, pocięta na tasiemki i znowu namoczona - rwało się przy nakładaniu niemiłosiernie.Poddałem się i zastosowałem folię. Z kilku prób nie jestem zadowolony i będę musiał jeszcze posiedzieć trochę nad tym.No ale coś tam prezentuję żeby nie było to ta tamto ... 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
llarg Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Już idzie może nie lepiej ale szybciej. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Makrela była pyszna, skórka podsuszona i jazda. Chyba mnie trochę poniosło na początek, bo hak #14 roboty nie ułatwił. Segmentacja średnio wyszła, pochewka chyba za wąska, ale z drugiej strony......, może być co ?Mam nadzieję, że przy kolejnych stepach nie będę musiał najpierw zjeść kury, koguta, bażanta, sarny ..........???? ??? 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 To kolejna z hakiem #14, ale tym razem wolframową główką. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 A tak na marginesie - cholera mnie brała na tę makrelkę..... Kilka pasków porwałem, ale w końcu jakoś uczepiłem. Przyznam, że w związku z tym, na niewielkim haku 14, nie było łatwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 To kolejna z hakiem #14, ale tym razem wolframową główką. Robert to miałeś cierpliwość na haku #14, gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Robert to miałeś cierpliwość na haku #14, gratuluje Dzięki wielkie, ale to nie kwestia cierpliwości....., okazało się, że nie mam większych kiełżowych...., a czas na wykonanie zadania leciał błyskawicznie, zwłaszcza, że ostatni tydzień, do wczoraj, spędziłem nad Sanem w Zwierzyniu. Było super, choć woda bardzo wysoka i łowienie, a zwłaszcza brodzenie trudne. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dryzd Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 A oto i moje zadania domowe. Nie powiem, że jest lekko na tym etapie, skórka z makreli się rwie, problem z nawinięciem dubbingu i dopiero po którymś tam razie i odwijaniu wszystkiego wyszło (mam nadzieję) w miarę pozytywnie Wstawiam te które stworzyłem ale do następnego stepu jeszcze potrenuję. 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Adam - dla mnie rewelacyjne. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dryzd Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Dzięki Robert za uznanie ale co się na wkurzałem przy tym to moje hehe. Powiem Wam, że wciągnęło mnie kręcenie muszek i gdyby nie inne obowiązki to bym na zegarek nie zaglądał 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 dryzd - zwłaszcza pierwsza ma ładny kształt i proporcje. W pozostałych dupka ciut za gruba. Ale masz talent. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 robert.bednarczyk - nr 14 na początek to zbyt ambitnie. Lepiej spróbować nr 8-10, a później mniejsze. Twoja nimfa ma za gruby tułów, wygląda nienaturalnie. Przydałaby się cieńsza lameta ołowiana i mniej dubbingu. Co do wątków kulinarnych to chyba warto byłoby powitać na stole sarnę, bażanta itd Cała rodzina będzie zadowolona, a materiał "w gratisie". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 BoBrzanka - ładna tułowie, szczupłe. Powinny być tylko ciut dłuższe, tak ze 2 mm w stronę łuku kolankowego. Dubbing po zawiązaniu spróbuj wyczesać igiełką, szczoteczką, aby utworzyć takie miękkie, pracujące odnóża po brzusznej stronie muszki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoBrzanka Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Dziękuję za uwagi, robiąc moje "okazy"wydawało mi się, że każde tułowie jest coraz dłuższe, nie wyszło... do poprawki w takim razie na makrelowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Ja cały czas ćwiczę na makreli . Dziś postanowiłem wykorzystać tę ciemną część skórki i jakiś srebrny drut mi się zaplątał .Pewnie troszkę przygruby, ale innego nie miałem. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Mam dwa pytania: 1. Z czego wynika zastosowanie skórki z makreli do wykonania tego kiełża? Czy jest to kwestia koloru? 2. Czy zamiast wspomnianej skórki z makreli, można zastosować np. flaczek z suchej krakowskiej . Pytam, bo żona wywaliła mi skórkę z makreli (podobno śmierdziała) a dzisiaj wieczorem chciałbym pokręcić? Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maqu77 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Dzisiaj po wielu próbach z makrelą (nie udanych niestety) zakończyło się na body stretch.Oto jedna z chyba najlepszych wg.mnie do oceny. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Durzy - przeczytaj proszę cały opis muchy i dodatkowe porady na końcu. Masz tam wszystko napisane. Makrela ma ciekawy wzór (mała łuska), tonację i legendę. Oczywiście możesz użyć zamienników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Durzy - przeczytaj proszę cały opis muchy i dodatkowe porady na końcu. Masz tam wszystko napisane. Makrela ma ciekawy wzór (mała łuska), tonację i legendę. Oczywiście możesz użyć zamienników. Z tym flaczkiem to był żart.Mam już nową makrelkę (koty się cieszą) i nową skórkę.Andrzej 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Z tym flaczkiem to był żart. Mam już nową makrelkę (koty się cieszą) i nową skórkę. Andrzej Andrzej jedziesz dalej i ... pokazuj swoje dzieła! Za chwilę wpuścimy film ze stepa --- jeszcze chwila cierpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 maqu77 - wygląda całkiem nieźle. Widać taki przeskok na tułowiu z chudego na grubszy, ale to do dopracowania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi