Skocz do zawartości

Olive Caddis Nymph - #3

Rekomendowane odpowiedzi

Durzy - główka za duża, nóżki jak na chruścika za długie. Całość za gruba. Daj mniej lub cieńszą lametę, cieńsze pasma dubbingu. Chruścik typu Hydropsyche jest chudy i płaski. Zrób taką muchę jak 1/3 tego co teraz. Lepszy ciut za szczupły, niż za gruby.

sdd_ - jestem pod wrażeniem. Masz talent do wiązania much. Szybkość nie ma znaczenia, przyjdzie z czasem. Ważna precyzja i staranność - a to już opanowałeś. Gratuluję.

Co do ćwiczeń rzutowych - koniecznie z przyponem i wełenką lub muszką bez grota, tak jak radził Tomek. Szkoda sznura.

• Like 1

sdd_ - jestem pod wrażeniem. Masz talent do wiązania much. Szybkość nie ma znaczenia, przyjdzie z czasem. Ważna precyzja i staranność - a to już opanowałeś. Gratuluję.

Co do ćwiczeń rzutowych - koniecznie z przyponem i wełenką lub muszką bez grota, tak jak radził Tomek. Szkoda sznura.

Tak jak już napisałem Tomkowi, mleko się rozlało, sznur uszkodzony tuż przy pętli (w niejscu splecenia).Na początek nie kupowałem Meredesa, więć jakoś to przeżyję. Uszkodzenie jest niewielkie, więc spróbuję to zabezpieczyć kawałkiem rurki termokurczliwej, ale zgodnie z radą Tomka zamówiłem łacznik.

Pozdrawiam

Sławek

Teraz kiedy pokazałeś na filmie jak robić dubbingi to będzie poprawa, o 10 lecę po włóczki i do dziadka, może uchował gdzieś jakiś młynek, jeśli nie to coś wymyślę, 

Martwią mnie te brzydkie główki, ale to z czasem będę eliminował poprzez ćwiczenia. 

• Dodaj nową pozycję...