Mirosław Pieślak Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 deejaybialy - muchy wyglądają nieźle, ale na tym zdjęciu trudno ocenić, nie widać szczegółów. Za to widok z okna ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Durzy - główka za duża, nóżki jak na chruścika za długie. Całość za gruba. Daj mniej lub cieńszą lametę, cieńsze pasma dubbingu. Chruścik typu Hydropsyche jest chudy i płaski. Zrób taką muchę jak 1/3 tego co teraz. Lepszy ciut za szczupły, niż za gruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 sdd_ - jestem pod wrażeniem. Masz talent do wiązania much. Szybkość nie ma znaczenia, przyjdzie z czasem. Ważna precyzja i staranność - a to już opanowałeś. Gratuluję. Co do ćwiczeń rzutowych - koniecznie z przyponem i wełenką lub muszką bez grota, tak jak radził Tomek. Szkoda sznura. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartkano Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 WitamCaddis nymph hak kiełżowy 12Oliwkowa spectra, jasno brązowa foka, drut miedziany, trochę ołowiu i body stretchPozdrawiam 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Hak 8 , body stretch 4mm 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Lepszy ciut za szczupły, niż za gruby.Ale grubszym można sobie lepiej podjeść ;-) Edytowane 13 Marca 2016 przez Durzy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaaaal Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 moje pierwsze caddis-y, chyba 30 razy je rozwiazywałem i wiązałem. jeszcze kilka....set razy i będzie jak trzeba hak Kamasan B100 nr 10 Kamasan B110 nr 14 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasadakarpik Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 A to moje wypociny , było trudno... 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 sdd_ - jestem pod wrażeniem. Masz talent do wiązania much. Szybkość nie ma znaczenia, przyjdzie z czasem. Ważna precyzja i staranność - a to już opanowałeś. Gratuluję. Co do ćwiczeń rzutowych - koniecznie z przyponem i wełenką lub muszką bez grota, tak jak radził Tomek. Szkoda sznura. Tak jak już napisałem Tomkowi, mleko się rozlało, sznur uszkodzony tuż przy pętli (w niejscu splecenia).Na początek nie kupowałem Meredesa, więć jakoś to przeżyję. Uszkodzenie jest niewielkie, więc spróbuję to zabezpieczyć kawałkiem rurki termokurczliwej, ale zgodnie z radą Tomka zamówiłem łacznik. PozdrawiamSławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoBrzanka Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 moja Olive Caddis z makreli na haku 8bałam się zapachu przechowywanej skórki makreli i samej muchy, ale na szczęście wyczyszczona i wysuszona jest bezzapachowa, więc mam jeszcze mały zapasik na kolejne nimfyniebieska wersja ze stretchem 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Mirosław a co myślisz o plecionym chruście ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bugi86 Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Hak 12Główka mosiężna 3.3Chyba wolę body stretcha do nimf no ale jeśli faktycznie nad wodą skórka makreli zrobi różnicę rybom to na pewno zmienię zdanie 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Nareszcie była chwila aby pokręcić, na razie pochewka ze strecha ale makrelka już w przygotowaniu 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Hak Akita AK 745 BLCzarna nić wiodącaprzewiązka żyłka 0.10pochewka zielony body stretchtułów dubbing z królika mix mój główka czarny dubbing 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 BoBrzanka - nimfy niezłe. Zobaczysz, że ta niebieskawa będzie świetna na Kwisę na jesienne lipienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Buszmenek - odrotnie wyczesłabym dubbing - tj. ciemny bardziej, a oliwkowy mniej. Chruścik ma odnóża przy główce. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Białek - próbuj z makrelą. To materiał legenda i taka "polska szkoła". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoBrzanka Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) Do jesieni jeszcze trochę czasu, po drodze mam nadzieję piękna wiosna z pstrągami Edytowane 16 Marca 2016 przez BoBrzanka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Trochę późno, jednak lepiej późno niż wcale..: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 daniel25 - ten z czerwoną przewijką wygląda kozacko. Taki psycho-killer. Dałeś sporo dubbingu i mocno wyczesałeś, zamiast chruścików wyszły takie bardziej kiełże, ale będą skuteczne. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Teraz kiedy pokazałeś na filmie jak robić dubbingi to będzie poprawa, o 10 lecę po włóczki i do dziadka, może uchował gdzieś jakiś młynek, jeśli nie to coś wymyślę, Martwią mnie te brzydkie główki, ale to z czasem będę eliminował poprzez ćwiczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Moje ulubione i sprawdzone wzory tej nimfki w różnych wariacjach ... 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Archanioł - całkiem udane. Dobre, łowne kolory. Tak trzymać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 daniel25 - kręć młynkiem i kręć muchy. To świetna zabawa. Młynek potrafi wciągnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nag Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Wiem, że już dawno termin minął, no cóż nie mogłem wcześniej... Oto moje pierwsze wyroby/podroby ciężko to idzie ale nabieram wprawy 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi