Licus Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 czekałem chyba za długo na odpowiednią ilość światła do zrobienia zdjęć telefonem, ale efekt i tak nie ten, którego oczekiwałem haczyki FD Shrimp TW #10 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1741 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 wstawiam 4 sztukiHakiAkita AK 751 BL #8 (bez zadziora)Akita AK 708 #8 (z zadziorem)Jedna sztuka, ta wg mnie najmniej urocza z pochewką z makreli - pewnie będzie najłowniejsza )Pozostałe body strech. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 BrązkaHak kiełżowy 10ołowiana lameta 0,7złota główka wolframczarna nić wiodącatułów zielony promienie sterówki bażantajeżynka kura brązowaprzewiązka złoty drucik 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Hak kiełżowy 10ołowiana lameta 0,7różowa główka wolframczarna nić wiodącatułów różowy dubbing mix królik i fluojeżynka promień pawiaprzewiązka żyłka 0.10pochewka biały body stretch 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Chcąc odpocząć od promieni sterówki bażanta , które potrafią zszarpać nerwy , takie nimfki sobie ukręciłem . Edytowane 20 Marca 2016 przez pisarz 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Chcąc odpocząć od promieni sterówki bażanta , które potrafią zszarpać nerwy , takie nimfki sobie ukręciłem . 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 pisarz - ten z prawej ładny. Czasem warto odreagować. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Licus - bardzo ładne. Szczupłe, takie jak mają być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 marcin1741 - najładniejsza ta pierwsza z lewej. Całkiem udane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łagodny Bizon Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Liczba moich chruścików wykonanych na makreli dobiega do 20. Mirek zlituj się mam już początki chruścikofobi, czuje, że jeszcze trzy i będzie trwała skaza na psychice i podstawa do wytoczenia sprawy w sądzie ;-))). MIREK zlituj się albo napisz że zaliczone albo co poprawić bo za jętką tęsknie :-) poniżej ostatnie trzy 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Łagodny Bizon,proporcje niezłe, przód dobrze wyskubany. Zacznij 2-3 milimetry wcześniej, na łukowatej części haczyka.To właśnie różnica między haczykiem prostym, gdzie zwykle wiążemy na prostej części trzonka haczyka, a kiełżowym, który cały jest wygięty i trzeba znaleźć właściwe miejsce gdzie zacząć muchę. Za długa nie dobra, bo grot nie wbije się wystarczająco głęboko, za krótka również, bo nie imituje ładnie wygiętej larwy. Rzuć jeszcze raz okiem na wzór i spróbuj zacząć muchę niżej na łuku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_hna Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Witam,Przepraszam za opóźnienie.Wersja niestety bez makreli: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 luk_hna - jest ok. Przyzwoity kształt, niezłe proporcje. Spróbuj kiedyś z makrelą, warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łagodny Bizon Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Dzięki Mirek ten wczorajszy chyba trochę lepszy, ale spróbuję zejść jeszcze niżej. Czasu teraz mało. pozdrawiam Michał 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Łagodny Bizon - jest zdecydowanie lepiej, zacznij jeszcze milimetr niżej z tyłu i zmniejsz trochę główkę. W tym wzorze to nie problem, ale dobrze, aby taka główka nie weszła w nawyk, bo w niektórych wzorach będzie razić.Chyba, że to zabieg celowy - imitowanie ciemnego przodu chruścika bezdomkowego. Wtedy ok, tylko z kolei ciemny dubbing z przodu (brązowy) miał pełnić tą funkcję.Ale kształt super, dopracowany. Gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łagodny Bizon Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 A teraz wersje 27 - 30 już z mniejsza główką :-). Teraz to już z nadzieja na zaliczenie. Przypomina mi się kawał jak to kiedyś przy dawaniu na zapowiedzi trzeba było zdać egzamin z katechizmu i pewien góral pragnący poślubić góralkę, po trzeciej nieudanej próbie wkurzony rzekł do księdza: czy mi proboszcz ślub da czy nie to ja i tak swoją Jagnę napocynam! Czy mi Mirek chrusta zaliczy czy nie to ja i tak jętke napoczynam . Dobrych świąt. Michał 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Pewnie zaliczy a w poniedziałek następny .... step Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bugi86 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Z tego co widzę to dużo lepiej wyglądają muchy na hakach mocniej wygiętych przy oczku w dół. Może dobrze by było podać nazwy i symbole tych haczyków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Michał - chrust zaliczony. Z resztą nie wymagamy tu zaliczenia perfekcyjnego wykonania, tylko wstawienia (choćby niedoskonałej) muszki z zadań domowych. Ty wywiązujesz się z nich bardzo dobrze. Cieszę się, gdy próbujecie poprawiać to, co jeszcze poprawić można. Na tym polega nauka i sens szkółki. Dlatego podpowiadam, gdzie i co można zrobić lepiej, a czy ktoś spróbuje, to już jego sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Łagodny Bizon - jest progres, mam nadzieję, że sam widzisz różnicę między pierwszymi, a ostatnimi nimfami. Z każdą kolejną będzie łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucharfishing Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Moja nimfka, tylko pochewka musiała być inna bo niestety wszystkie makrele wykupili. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 sucharfishing - kształt tułowia musisz dopracować, bo ten chruścik wygląda bardziej na kiełża.Dajemy chudy tył i płynnie pogrubiamy do przodu, lub chudy tył, pogrubiamy do środka i ponownie zwężamy przy główce.Wyczesujemy mocniej z przodu (odnóża chruścika) niż z tyłu.Staramy się uzyskać kształt spłaszczony grzbietobrzusznie (chruścik) a nie bocznie (kiełż). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucharfishing Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Poprawiona nimfk tym razem na haku 10, spłaszczyłem po nałożeniu dubbingu szczypcami góra dół. starałem się zachować cylindryczny kształt, na zdjęciach widać kiepskawo wybrałem jedną z much i zrobiłem 3 zdjęica z innych perspektyw.Praaw stronaod górylewa strona 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 sucharfishing - kształt i wyczesanie lepsze. Tylko kolory jakieś dziwne, ale to może kwestia zdjęcia i światła.Teraz masz już opanowanego zarówno kiełża, jak i chruścika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Co zmienić oprócz zwiększenia pochewki ? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi